שאלה לחברי הפורום

ירוחם 16

New member
שאלה לחברי הפורום

יש לי חבר שמגמגם בצורה רצינית (בזמן האחרון הרבה פחות כי הוא מטופל בהדסה עין כרם ) בקיצור כל פעם שהוא מגמגם ואני לא ממש מבין אותו אז אני מתלבט מחדש מה עושים להתעלם? להגיד לו שלא ממש הבנתי אותו? אני לא רוצה לפגוע בו ולכן אני לא יכול לשאול אותו ישירות על זה ולכן אני שואל את זה כאן כי אני רואה שאתם ממש פתוחים בנושא

shoshyyy

New member
אני ממליצה לך ....

לשאול אותו אם לא הבנת בגלל שבסוף הוא יבין שאתה לא הבנת אותו וסתאם שיחקת את עצמך מבין (בגלל האי נוחות) ואז הוא ירגיש הרבה יותר חרא מאשר אם הוא יגמגם אבל אתה תבין אותו . אני יודעת שזה לא קל , ולפעמים זה מביך , אבל זה לא כל כך נורא. ברגע שהוא יר גיש מובן ויותר ברור , הוא יפחית את החרדה שלו.

stkachov

New member
תגיד לו

פשוט תגיד, סליחה, לא הבנתי את המשפט האחרון, או מה הכוונה שלך או משהו כזה. בדרך כלל למגמגם קשה לחזור על דבריו שנית, אחרי שהוא כבר עשה את כל הדרך הקשה ואיכשהו חילץ את מה שרצה החוצה, אבל עדיין, זה עדיף מאשר לעשות "כן,כן" עם הראש ולא להבין מה הוא אמר, ואחר כך כשהוא יבין את זה, זה יפגע בו. בקיצור אל תתבייש בגמגום שלו, אם הוא לא, אז גם אתה לא צריך.

RobinhooDw

New member
אולי כדאי שתדבר איתו על העניין

ככה הוא ילחץ פחות כשהוא ידבר איתך....

shuky63

New member
רוביןןןןןןןן,חזרת אלינו?אתה בא למיפ

למיפגש ביום חמישי?

shuky63

New member
בדרך כלל יותר קל להגיד פעם שניה

את המישפט משום מה,אז אל תפחד לבקש ממנו לחזור.אני הייתי מעדיף לגמגם פעם שניה מאשר להיות לא מובן. בדרך כלל שאדם מגמגם יש לו את התחושה שלשומע אין סבלנות לשמוע אותו. ברגע שאתה מבקש ממנו לחזור פעם שניה זה אומר לו שהדברים שיש לו להגיד חשובים לך וחשוב לך להבין אותם במלואם וזה מקטין את החרדה שלו.

ירוחם 16

New member
תודה לכולם על העצות

אני שמח שכולם באותה דעה ככה שלא השארתם לי הרבה מקום להתלבטות

למעלה