שאלה לחברי הפורום

שאלה לחברי הפורום

יש שאלה שקצת מטרידה אותי.. גם אני עזבתי את בית ספר ומאמינה במציאות שונה.. והרבה מחברי הפורום הציגו פה מציאות שונה...של גנים שונים, סביבה שונה.. אפילו קיבוץ שזה משהו מוכר וזה מציאות שונה.. והשאלה שלי היא האם אתם מרגישים או חושבים שהמציאות השונה שבה אתם מאמינים וחיים יכולה באמת להפוך למציאות של עם ישראל? זאת אומרת שלפי דעתי צריך לשנות לגמריי את בתי הספר והגנים ואת הדרך שבה הם מתנהלים.. אז האם לדעתכם זה אפשרי לעשות את זה? לשנות את אופן החינוך וההוויה של יותר ממספר קבוצות אנשים? כי כשאני בתנועה ובקבוצה שלי מדברת על שינויים זה הכל טוב ויפה..אבל אני מסתכלת על הסביבה וכל הממשלה והעם ופשוט לא רואה דרך לשנות מסביב.. רק אולי את המציאות ואת העתיד שלי.. פליזזז תענו לי.. אני רוצה לדעת מה מטרתכם..האם יש משהו מעבר לחינוך ילדיכם. גל

אני חושבת שאפשר לשנות אבל

מערכת חינוך כזאת דורשת בראש ובראשונה שינוי מעמד המורה בארץ. כאשר להיות מורה יהיה כלכלית מקצוע מספק הוא ימשוך אנשים אכותיים יותר או לפחות יוכל להעלות את שף הדרישות למקצוע. אנשים אכותיים יותר יכולו להכניס יותר תכנים ויותר משמעות להוראה. זה אפשרי כששפרו את המשכורות של האחיות במשק המקצוע הפך ליותר אטקטיבי ובהחלט כוח האדם השתפר. עוד כסף יוכל להוריד את מספר התלמידים בכיתה ולתת יותר כוח אדם אם יותר פעליות אבל בארץ על סדר היום הבטחון תמיד דוחף את החינוך. ככה שאני חושבת שאנחנו עובדים במעגלים. אני מתחילה בגלל החינוך של בני אבל גם למדתי בתיכון שלי. אני מחפשת עוד הורים עם אותו רעיון אולי נעשה משהו ביחד.. אולי זה יתרחב אולי זה יוכל להיות נגיש לעוד הורים. אבל אישית אני חושבת שמערכת החינוך היא מערכת אנכרונסטית ושיש מקום לשקול את כל השיטה. המערכת הומצאה בתחילת המהפכה התעשתית ללמד ילדים לקום בזמן ומספר דברים בסיסים כדי שיכולו לתפעל ציוד מורכב... אני חושבת שיש מקום לשקול הוראה אחרת. מה בדיוק אני עדיין חושבת ואין לי פתרונות אבל בשביל זה אני כאן....

מצופלח

New member
זה נושא מסובך מאוד

השאלה היא עד כמה נון-קונפורמיסטים אנחנו רוצים להיות? האם החינוך החופשי, הדמוקרטי מתאים לכל אחד ואחת מאיתנו? דעה אחרת היא שאולי המדינה צריכה לכונן בתי ספר דמוקרטיים ביחד עם ה"רגילים" ע"מ שהחינוך יהיה חינם לכולם, גם ל"נון קונפורמיסטים". לשנות את הדרך? זה דיי פשוט בדמגוגיה - שהמורים יצאו ללמד רק אם הם עושים את זה מתוך רצון אמיתי וכנה לחנך, ולא למשכורת. הכוונה היא שיהיו מורים שמלמדים בגלל אידיאולוגיה, ולא מתוך רצון לצ'ק בסוף החודש, חדשיים חופשות בשנה, שבתון פעם בשבע שנה ופנסיה בסוף החיים (אם התמידים לא יהרגו לפני) אבל בת'כלס, זה מאוד לא פשוט, כי אי אפשר לכונן חוק בכנסת שיאמר: "מורה יקבל תעודת הוראה בישראל אם, ורק אם המטרה שלו היא חינוך מתוך אידיאולוגיה" - חוק בלתי אפשרי לעכיפה. וגם להעביר מן חוק לא כתוב, אבל חוק מוסרי, יהיה בלתי אפשרי, בגלל הסיבה הפשוטה שהמוסר שלנו, כאומה, הוא לא משו... אגב, מהנסיון שלי, התנועה זה הרבה פקה פקה ולא הרבה עשייה (סליחה עם עמדתי קצת קיצונית מידי) שלכם, תם.

Tal_Ya_Tal

New member
היי גל../images/Emo42.gif../images/Emo20.gif../images/Emo42.gif

שינוי הוא תולדה של היצע וביקוש. אנו הולכים לקראת עידן חדש. כל דרך החשיבה האנושית משתנה. אלו שבחרו להיות החלוצים בשינוי, תמיד 'סובלים' יותר מהשאר. הם הגיעו לכאן על מנת לשנות את המערכת.
(על ילדי האינדיגו קראת?!?)
כאם לבנים מאד אינדיווידואליסטיים, אני חווה את החלוציות הזאת שוב ושוב. כשבני הבכור סירב להמשיך לשרת בצבא אחרי שבעה חדשי שירות(כיום הוא מתקרב לשלושים
) אמרתי, שמשהו בצה"ל חייב להשתנות. ואכן, כיום לא מסתכלים על סרבני שירות באותה חומרה בה הסתכלו עליהם בעבר. (לשמחתו, יניב לא גר בארץ). און, לעומתו, עדיין סופג (בכתה יב') את נחת זרועו של החינוך האלטרנטיבי (אנקורי, שבעבר האמנתי בו מאד -ועדיין מאמינה, אם כי לא בסניף הספציפי הזה). אז מה בעצם אני אומרת לך? כמי שהיתה מחלוצות האמונה בריפוי טבעי וחוסר מתן קרדיט(מודה ומתוודה) לרפואה האלופאתית (הקונבנציונלית) ראיתי איך המטופלים שהצביעו ברגליהם אותם כיתתו אל המרפאים החלופיים ואל בתי הטבע, הכריחו את 'קופות החולים' להפוך את עצמן ל'שירותי בריאות' ולהוסיף את האופציה של 'הרפואה המשלימה' כך הם מכנים אותה אל שורותיהם. כך יקרה גם במערכת החינוך. רק סבלנות. כאשר יותר ויותר הורים ימצאו לילדיהם מערכות חלופיות, או יחכנחו בבית, המערכת תתחיל לעשות בדק בית. ואני בטוחה שהמסקנות יוסקו. זה אולי יהיה כבר מאוחר מידי עבור נאוה ויהונתן, א-ב-ל חברתי היקרה מכירה את תפישתי. יש נשמות, שבחרו להגיע לכאן על מנת ליצור את השינוי. הן התנדבו לכך!!! ובאו בשמחה!!! ואני מאמינה, שנאוה ויהונתן הם שניים כאלו
L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
SORRY, הכוונה 'יחנכו' כמובן../images/Emo9.gifנהיתי

דיסלקטית לעת זקנה
L&L TALYA

למעלה