שאלה לחברי הפורום...

שאלה לחברי הפורום...

ב"ה שלום חברים ושבוע טוב. שאלה שקצת מציקה לי. אחרי פיגוע, האם תצאו לטפל באירוע בו מעורבים ערבים? או שתעדיפו להשאר בתחנה? הקונפליקט בטיפול בערבים, תמיד הציק לי. השאלה היא לא אם לטפל (מגיע גם לחתולים טיפול) אלא האם אתם תשארו בתחנה ותתנו את ´הכבוד´ לחברה אחרים, או שתצאו בעצמכם לשטח? נמקו, פרטו והסבירו. תודה על התשובה. שבוע טוב Kיציק

לדעתי אני יעשה זאת ולמה?

אז ככה אני לא חושב שכל הערבים הם רעים ויצא לי לעבוד עם ערבים ואני אומר מי שעובד או מתנדב באירגון הומני שכזה צריך לדעת לתת יחס שווה לכל המטופלים ולכן אני כן יטפל גם בערבי אחרי פיגוע אבל אני לא בטוח שאם אני יהיה בפיגוע ואני ידע שהמחבל שוכב לפניי אני אטפל בו בגלל סייפתי!!!

Vtach

New member
גם אני יעשה זאת..

אני אטפל... מה לעשות.. אני לא מפלה בין אנשים.. אני לא אתן טיפול יותר טוב למישהו רק בגלל שהוא יהודי\ישראלי... כשאנחנו מגיעים לחולה\נפגע אנחנו מגיעים ברגע שהוא\משפחתו נמצאים מאוד בלחץ.. (היחס שלנו יכול לשנות הכל. אם לא לחולה עצמו אז לבני משפחתו ולכן לא משנה מה לא מעירים הערות שיכולות לפגוע בחולה\בבני משפחתו... תחשבו שאתם מגיעים לת.ד. ויש שם מישהו עם חתך עמוק נורא ביד.. תראו את החתך ותגידו "פייי יא אללה איזה חתך!!!" זה רק ילחיץ אותו עוד יותר וזה יגרום לעוד נזק..) כמו שפעם נהג אמר לי: "כשאתה במד"א דעות בנפרד ומעשים בנפרד"...

אני חושב

שאין בכלל מקום לשאלה כזאת במצב רגיל, מכיוון שערבי הוא כמו יהודי מבחינתי כל עוד והוא במצב חירום רפואי. השאלה היא, אם בפיגוע אם נטפל במחבל, אני חושב שלא נטפל במחבל כל עוד ולא יתקיימו שני תנאים, א. חבלני המשטרה בדקו אותו ואין חשש למטענים. ב. אין עוד אף פצוע יהודי שדורש טיפול. אגב, אני חושב שבאתר של חנן היה שאלה כזאת מתישהו.

למעלה