שאלה לחברי הפורום...

Moledet972

New member
שאלה לחברי הפורום...

תחילה, למי שעוד לא יודע/הבין/זוכר, אני לא דתי, אתם יכולים לדבר איתי בפורום גם בשבתות (ואפילו, ביום כיפור, למרות שפעם הבאה כנראה כבר לא). יש לי כמה בעיות עם האתר של "חופש". למשל, מדוע הם לא רוצים שאנשים יחזרו בתשובה. זו הרי לא כפייה, אלא פשוט, אנשים מחליטים לחזור בתשובה. - למה אתם לא אוהבים גם את המפד"ל? - האם אתם באמת כל כך סובלים מ"כפייה" דתית? למשל, אם רבים דורשים להפסיק להגיש כבד אווז, מדוע אסור למדינה להחליט שאסור לאכול חזיר. מדוע, רבים תומכים בכך שהכבישים במרכזי ערים יסגרו בכלל, מדוע זה לא בסדר לסגור את הכבישים ביום אחד בשבוע (יום כיפור)? - זה לא שאני אוהב שמחליטים בשבילי מה לעשות בשבת למשל, אבל, אם לאמר את האמת, אין שום כפייה דתית בארץ.

אלי ו.

New member
כפיה דתית אינה מנושאי הפורום

אם אתה רוצה לעורר דיון אנא בחר נושא שמענין את המשתתפים, רצוי משהו בסגנון "תראו כמה שהדתיים מטומטמים" או לחלופין "איך הם מעיזים לנשום הרי הם בכלל טפילים ומשתמטים".

fcfighter

New member
נכון.

מספיק לעיין באתר של חופש ולמצוא מספיק דוגמאות כמו: "איך להיפטר מגרעין חרדי בשכונה" (מה כ"כ מפריע בקב´ של אנשים שלומדים תורה ביחד?) הם אפילו מפיצים קריקטורות בצורה של תעמולה נאצית!! זאת שנאה לשמה. כמו שאמרתי חייבים לפרק את הארגון הזה ולדרוש פיצויים...

Lu Tze

New member
חושב שזה לא הוגן? בוא נבחן את זה

מהצד השני: אם אני אלך לבני ברק ואקים שם דיסקוטק (ורק כדי של יתלוננו על הרעש אני אסתום אותו הרמטית)?!? זה לא יפריע להם? הם אפילו לא ישמעו כלום. אתה חושב שאני אצליח אפילו לצאת משם באותו מצב גופני כמו שבאתי?!? מה כל כך מפריע בקבוצת אנשים רוקדים? או אם אני אקים חנות להשכרת קלטות וידאו ואשכיר שם סרטי פורנו מה אתה חושב שיעשו לי? אתה אפילו לא צריך לחשוב, זוכר מקרה דומה לפני כמה חודשים?

Weird Eyal

New member
היי מולדת 972

אני מאלו שמנסים לאסור פיטום אווזים העניין עם האווזים זה עניין שפשוט מאוד הם עוברים סבל רב בתהליך הפיטום וזאת התעללות לשמה אז כמו שיש חוק נגד זה התעללות בבעליי חיים ככה החוק הזה צריך לכלול גם את התהליך של פיטום האווזיםבכל האיחוד האירופאי הדבר הזה אסור זה לא עניין שדל שום דבר חוץ ממוסריות אישית אני צימחוני והלוואי וכולם היו גם אבל...ויש אבל גדול... אני בחיים לא כופה על אף אחד צימחונות (אישתי אוכלת בשר..) ואני לא אכפה על אף אחד את האידיאולוגיות שלי ועוד משהו.. אייך אתה אומר שאין בארץ כפייה דתית????????? בחיפה בגראנד קניון פתחו לונה פארק כל החרדים של חיפה הפגינו שם כי פתחו אותו גם בשבת בצה"ל אתה חייב להישבע על ספר דתי (תורה,ברית חדשה,קוראן) בסופרים מוכרים לך רק מזון כשר אולם שעושה חגיגה בסילבסטר ישר לוקחים לו את תעודת הכשרות אין תחבורה ציבורית בשבת מנסים כל הזמן להעביר את הכדורל לימים אחרים ולא לשבת בגלל הדת זורקים עלייך אבנים בשבת אם אתה נוסע בכבישים מסויימים סוגרים כבישים מסויימים בשבת כי יש ליד הכביש בית כנסת (גם בחיפה) עסק כמו חנות בדגים שיפתח בשבת ישר ישלחו אליו פקחים (דרוזים...לא תעשה גוי של שבת) ובעל העסק מקבל קנס החתונה היחידה שאתה יכול להתחתן בארץ היא חתונה דתית (אם אתה רוצה שהמדינה תכיר בך כנשוי) עד לא מזמן לא יכלו לקבור מישהו בארץ אם זאת לא קבורה דתית דוסים רודפים אחריך ברחוב שתניח תפילין עכשיו תאמר לי מה מהדברים שכתבתי כאן הוא לא כפייה דתית

לגבי המפד"ל

המפד"ל הולכים ומקצינים ונהיים בדיוק כמו המפלגות החרדיות, בעקבות משיחי שקר כדוגמת אפי איתם וחבריו. אני לא שונא אותם ואני לא חושב שחופש שונאים אותם, אני מתנגד לדרכם הנוכחית. ההשוואות שלך ממש לא במקום. אני מאוד אשמח אם יאסרו על כבד אווז בארץ, מכיוון שכבד אווז, כמו שאייל כבר רשם, הוא התעללות קשה ביותר באווזים. למה שיאסרו על חזיר? למה שאדם לא מאמין יצטרך לא לאכול חזיר בגלל אדם שכן מאמין? אין כאן שום מוסריות, יש כאן רק כפייה. תאר לך שהיו מעבירים חוק שמחייב את כל אזרחי המדינה להיות טבעוניים, שלזה אגב יש סיבות מוסריות שלא קשורות לכפייה דתית. אני מניח שהיית מתנגד לכך. בהחלט יש כפייה דתית בארץ. יש כאן נישואים אזרחיים? קבורה אזרחית? בקושי ובקושי. יש כאן סגירה חוזרת ונשנית של "מעדני מזרע" וחבריהם? יש ויש. יש כאן השתלטות חרדית על שכונות חילוניות? יש, והייתי עד לניסיון כזה. ב"חופש" יש רשימה שלמה של דוגמאות לכפייה דתית, פשוט תעבור ותבין.

למעלה