שאלה לחברי הפורום

קרנליה

New member
שאלה לחברי הפורום

אנו משפחה עם שתי בנות בגילאי 2.5 ושנה . אנו מחליפים דירות עם זוג הולנדים שמתוגררים בדלפט למשך כשבוע באמצע ספטמבר (יהיה לנו את הרכב שלהם ), יש לי כמה שאלות ( זאת פעם ראשונה שנטייל עם הבנות בחו"ל ). האם קר מידי בתקופה זו בהולנד?? מה יש לעשות שם עם ילדים? ( באיזור דלפט), אנו מעונינם כל ערב לחזור לבית ולכן לא מעונינים בטיולים ארוכים מידי .. אשמח להמלצות בנוגע למסעדות ידידותיות לילדים...שמעתי שיש מסעדות שלא מכניסות ילדים או מרימות גבה וממש בא לי להימנע מאי נעימות שכזו.. אשמח לכל הארה והערה ...די חוששת (ואין לי מושג ככ למה )מטיול עם ילדים בחו"ל. תודה קרנליה

Fair game

New member
שלום

מזג האוויר עדין קר וצריך לקחת מעילים חמים לדעתי דלפט קצת משעממת ואין ככ מה לעשות שם ואם לא בא לכם לנהוג אפשר לקחת רכבת היתי מציע לכם לנסוע לעיר הגדולה שם יש יותר אפשרויות לבילוי לילדים וגם לכם

smaak

New member
בניגוד למה שנכתב קודם

דלפט ממש, אבל ממש לא משעממת. הייתי בה שלוש פעמים (פעם אחרונה היתה לפני מספר ימים) ואני מתכננת לחזור לשם שוב בהזדמנות הראשונה. העיר עצמה נעימה מאוד לטיול, המרכז הישן יפייפה, ומזכיר את אמסטרדם רק בקטן. מבחינת רעיונות לטיול: אתם מאוד קרובים למספר ערים- Gouda, אמסטרדם, האג (Den Haag)- טווח נסיעה של בין כמה דקות לחאודה, ובערך ארבעים דקות לאמסטרדם. אתם יכולים לנסוע לאפטלינג שמתאים מאוד לילדים- גם הוא במרחק נסיעה סביר ביותר, ויש בו מתקנים שמתאימים גם לקטנטנים (יום הולדת שנתיים של הבן חגגנו בפארק והיה מעולה). אתם גם יכולם לנסוע לאנטוורפן בבלגיה שנמצאת במרחק של שעה וקצת. אכלתי בעשרות מקומות בהולנד עם הבן שלי. מעולם לא הרימו גבה או יצרו אי נעימות בגללו. אין לך ממה לחשוש. אלא אם אתם רוצים לאכול במסעדות עילית ושם זה פחות מתאים, אבל לא רק בהולנד אלא גם בישראל. אני אכתוב לך יותר מאוחר לגבי טיול עם ילדים.

smaak

New member
המשך

ספטמבר הוא לא חודש קר בהגדרה. כדאי לקחת בגדים משני הסוגים, כי מזג האוויר בתקופה הזו יכול להשתנות במהירות. ייתכן שבערב יהיה לכם קריר, אבל אתם יכולים להביא ביגוד קצר, ביגוד קל כמו חולצות טריקו ארוכות, וסווטשירט. אתם יכולים לקבל רעיונות דרך הבלוג של ג'ול, שגרה בעבר בהולנד. יש מצד ימין למטה כותרת "הולנד שלא הכרתם", ויש בה קישור לרשומות מטיולים שהיא עשתה בהולנד. מצרפת עבורך לינק: http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1038128&passok=yes חיטהורן גם במרחק נסיעה סביר, והיא ממש מתאימה לטיול עם ילדים. על רוטרדם לא המלצתי לכם למרות שהיא קרובה, מאחר ורוב האטרקציות שלה נוגעות לארכיטקטורה מודרנית, וזה קצת פחות מתאים עם ילדים קטנים לחלק מהאנשים. בכל מקרה, אם זה יעניין אתכם- גם היא מאוד קרובה לדלפט. ספציפית לגבי נסיעה עם ילדים, אנחנו מטיילים עם הבן שלנו מגיל מאוד צעיר ולוקחים אותו כמעט לכל מקום. מוזיאונים למשל פחות, היות ובמקומות מרווחים יש לילדים נטייה להשתולל ולרוץ, אבל כל שאר המקומות- לקחנו אותו בלי בעיה, וגם אם אתם חוששים מנסיעה ארוכה למשל, תמיד יש תחנות דלק בצידי הדרך שיש בהן מסעדות וניתן לעצור להתרעננות.

Fair game

New member
יומיים בדלפט וממצים את העיר

וכמו שאמרתי שווה מאוד לצאת מחוץ לעיר

smaak

New member
נו, ומה כתבתי?

שהם צריכים להישאר כל השבוע בתוך העיר? נתתי המלצות קונקרטיות לאתרים באיזור דלפט המתאימים לטיול עם ילדים. בעוד אתה הורדת למטיילת את הרוח מהמפרשים (דלפט משעממת?), והמלצת לה לטייל "בעיר הגדולה", שהיא מונח לא ממש ברור כשמדובר בדלפט (איזו עיר גדולה? רוטרדם? אמסטרדם? דן האח?). בקיצור, לא צריך להגיב על כל הודעה שאני מגיבה אליה אם אין מה לומר.

yaelli10

New member
אין כמוך !!!!נהנתי לקרוא את תשובתך

מאוד מסכימה לגבי העיר. ביקרנו שם ביום ראשון האחרון. זוהי אחת הערים הכי יפות בהולנד (גרה כאן מעל ל-11 שנים) ויש לא מעט מה לעשות שם. המיקום שלה הוא די מרכזי והיא איננה רחוקה מאמסטרדם דה האג וכו'. ישבנו עם הילדים (גדולה בת 7 ובן 3) באחד מבתי הקפה שליד הכנסיה הגדולה שבעיר ונתקלנו ביחס מאוד אדיב וסבלני.

yaelli10

New member
de laatse loodjes

יש תרגום נאות יותר בעברית? "עוד מאמץ קטן" אולי.... עוד שבועיים

קרנליה

New member
תודה רבה לכל המשיבים !

מתנצלת אם גרמתי לאי נעימות מיותרת... תודה קרנליה

izikshalom

New member
אין פה שום אי נעימות...

אני כרגע התחלתי ללמוד בדלפט....אני שם בערך 60 שעות בשבוע. ודוגרי!, העיר עצמה פשוט מושלמת. שקטה.....היסטורית....וקטנה מספיק שתוכלו לטייל בה רגלי. לכל מי שגר באמסטרדם אתם בוודאי מכירים את ההרגשה של לחזור מעיר שקטה בהולנד ישר ל-Amsterdam centraal station. לכן במקום "משעממת" אפשר להשתמש במונח "שקטה" זה נשמע יותר טוב.

למעלה