שאלה לחברי הפורום

IdleThought

New member
שאלה לחברי הפורום

כן.. אתם!
אני קצת שובר את הראש לגבי השימושיות של תלת מימד באפליקציות ועד כמה זה חיוני, יש למישהו מושג היכן אני יכול למצוא מחקרים (או מילות מפתח) בנושאי הוספת תלת מימד לממשקי משתמש כאלמנטים בממשק או שינוי הממשק עצמו וה ACCEPTANCE בעיקר בעבור לקוחות בוגרים במגזרים קיימים שבעבורם יש כלים שאינם תלת מימדיים- טקסטואליים/חלונאיים ?

De-Panther

New member
בשביל GUI תלת מימד זה ממש לא חיוני. השליטה...

בתלת מימד במחשב היא לרוב מסורבלת אז לשים את זה כחלק מתוכנה לשימוש משרדי? יש כפתורים מסוימים שיכול להיות שימושי לעשות אותם תלת מימדיים. נניח כפתור שאתה מסובב כדי לעלות או לרדת במספרים(משהו דומה למד שסופר במכונית כמה נסעת) או אולי כפתור שנותן לך בחירה בין כמה אפשרויות בעזרת סיבוב שלו או לחיצה על אחת הדפנות. יש משהו דומה לזה במשחק בשם פרוג'קט W http://www.saschawillems.de/?page_id=114 http://www.saschawillems.de/images/projectw/phase1_final/screenshot8.jpg (ובלי קשר, המשחק פותח עם פסקל ואופן ג'יאל
)

IdleThought

New member
חחח... אתה חולה פסקל ../images/Emo6.gif

קראתי אתמול שהם עומדים להחליף את שפות התכנות בבית הספר בשנה הקרובה ל C# ו JAVA בלבד.. מרגיש קצת עצוב... נוסטלגייה כזו בכל אופן.. הכוונה שלי היא יותר בעיניין של שימוש קצת אחד להצגת המידע , כולנו רגילים בחלונות שבעורכי תמלילים הטקסט נגלל מלמעלה למטה, יש תוכנות במקינטוש שהטקסט נגלל לצדדים כמו פתיחת דפים נוספים במחברת שאינה נגמרת.. ואני מתלבט האם זה קיבעון ממשקתי או טכניקה שנבחרה אחרי מחקרים מרובים? דוגמה נוספת, כולנו רגילים לרכיבים טבלתיים כמו אקסל בכל האפליקציות אבל יש היום גם מאיצים גרפיים... שמשמשים רק לטריקים ב AERO
כמה משתמשים ייתחברו עם ממשק MASTER DETAIL ( רשומה אחת שנבחרת ועליה מפורטים הפריטים מטבלאות אחרות ) אם הוא יהיה ממודל כמו מנגנון המחשוב ב GHOST IN THE SHELL 2 ? (זה סוג של קונוס אנכי שניתן לדפדף עליו בנתוני הMASTER, ומסביבו מרחפים בחצאי קשתות ( תלת מימדית ) נתוני ה DETAIL )

freak2100

New member
עצוב? מפגר לחלוטין

מורים בבית ספר ינסו ללמד תלמידים חסרי ידע לתכנת בOOP... זה יגמר רע.

ahillel

New member
...אל תדאג

אם אני מנחש נכון, זה בטח תיהיה אותה גברת בשינוי אדרת. אני לא מאמין שמשרד החינוך ישלח את כל המורים למחשבים לעבור השתלמויות כאלה ולהפוך אותם למתכנתים. ימשיכו ללמד את מה שלימדו בפסקל רק בשפה יותר שימושית כמו C# או JAVA (משתנים, לולאות, תנאים, מבני החלטה, פוינטרים... וכ'). גם אם אני טועה, אתה חייב להודות שעצם העובדה שיפסיקו לעבוד עם פסקל זה כבר משהו חיובי.

somebodddy

New member
אז זהו, שלא

בבתי ספר שכבר עברו ללמד בC# וJAVA בתור שפה ראשונה לא מלמדים OO על ההתחלה, אלא מלמדים תכנות מיבני ומתעלמים מהאובייקטים עד כמה שאפשר. כלומר מלמדים את אותו חומר וכותבים את אותן תוכנות כמו מקודם, ופשוט עוטפים את כל הפונקציות באובייקט אחד גדול. נכון, זה נשמע טפשי, אבל אם יהפכו OOP לנושא חובה במגמה(כשאני עשיתי בגרות זה היה נושא בחירה[בחירה של התיכון, לא של התלמיד]) וילמדו אותו לפני הדברים היותר מתקדמים במדעי המחשב(הקצאה דינמית, מבני נתונים...) זה בהחלט צעד קדימה. מה שכן, אני שמח שאני לא אצטרך ללמוד ככה. OOP זה כמו תרמיל גב - אם אתה יוצא למסע ארוך לא תוכל להסתדר בלעדיו, אבל זה קצת מעיק לקחת אותו כשאתה מוציא את הכלב - שזה מקביל לליצור אובייקט בשביל עוד משחק SorryTooBigSorryTooSmall

De-Panther

New member
אני חולה../images/Emo3.gif הם התחילו את התהליך הזה מזמן וחבל

ג'אווה זה עוד איכשהו בסדר(למרות שהיא יחסית מסובכת ולא מתאימה ללמידה) סישארפ... טוב... אתם מכירים את דעתי על השפה הזו ועל הדוט נט במקום להתעדכן עם מה שקורה בעולם בפסקל, ולהביא לאנשים מידע נכון. הם החליטו לעבור לשפות אחרות שפחות מתאימות... אבל זה דיון לפורום שפות תכנות(תאכלס כל השירשור הזה. אבל מעניין אותי לאחרונה ממשקי משתמש וזה בכלזאת משהו שקשור למשחקים) לגבי טקסט נגלל. לדעתי יותר נוח לרדת למטה. כמו כיוון הקריאה. נסה לסמן טקסט במעבר בין עמודים... הטקסט פתאום יקפוץ לך מלמטה למעלה... זה בעייתי. תביא תמונה של הדבר השני שדיברת עליו. קצת קשה לי להבין אותך

IdleThought

New member
בעסה..

אני לא מוצא תמונה כזו בגוגל
יש תמונה של אחד המסכים הפשוטים יותר , פשוט כאילו תניח את המסך הזה על השולחן , ותמתח את העיגול שבמרכזו לקונוס והמידע שמוצג מסביב לעיגול מרחף בתלת מימד עשיתי קולאז קטן ובלתי חוקי בעליל מתמונות שמצאתי ברשת , איך שאפשר להפוך תלת מימד MASTER/DETAIL להציג הרבה מידע אסוציאטיבית המודל של האדם נמצא רחוק , וכל המסכים נפרסים בינו לבין המשתמש וחגים מסביב למודל ש"פתח" אותם

De-Panther

New member
אוקיי. נראה לי שהבנתי את הרעיון. השאלה אם אתה

מוצא לזה שימוש אל תשכח שמחשבים משרדיים הם לרוב כאלה בלי יותר מידיי זכרון. זו אחת הסיבות שמתלוננים על ויסטה, היא עם הרבה תצוגות גרפיות, אבל לא כולן נחוצות

ahillel

New member
באופן תאורתי

אם תיקח תמונה תלת-מימדית, ותבטל את העומק שלה, לא תאבד אף אלמנט, מלבד העומק. כלומר, כל מה שמוצג בתלת-מימד ניתן להציג גם בדו-מימד. השאלה היא האם תלת-מימד יכול לפתור בעיה של חוסר יעילות או נוחות בעבודה בדו-מימד? שאלה טובה... אני משתמש בתצוגה תלת-מימדית של הדרך ב GPS שלי. שזה לדעתי יותר נוח ממפה עילית. אבל קשה לי לחשוב על שימושים משרדיים לתלת-מימד (כאלה שגם יצדיקו את ההשקעה הכספית בשדרוג החומרה)... לפני שנה עבדתי בשירות לקוחות והתוכנה שלנו פעלה בסביבת דוס (וכן, אני חייב לציין שהייתי מופתע לראות את זה במאה ה21...), שתבין עד כמה המעביד הממוצע מוכן להשקיע כסף בנוחיות של העובד
...

De-Panther

New member
השימושים התלת מימדיים היחידים שאני יכול לחשוב

עליהם בתור משהו באמת שימושי לעבודה משרדית - זה גרפים הרבה תוכנות עדיין עובדות בדוס. לא תמיד יש סיבה לשדרג, לפעמים השידרוגים רק גורעים... אני יודע שבהנהלת חשבונות, הייתה תוכנה בדוס שנחשבה למאוד מאוד טובה והגירסה שלה בחלונות עד היום היא על הפנים. והכל בגלל ממשק. אז עדיף תוכנה בדוס שמאפשרת לך לזוז רק בעזרת החצים במקלדת, מאשר תוכנה בווינדווז שאתה צריך להתחיל לחפש עם העכבר איפה נמצא כל דבר.

Yotam Noy

New member
יש עוד סיבה לעבוד בדוס

אבטחת מידע. לך תמצא היום האקרים שעוד זוכרים איך לפרוץ למערכות שעובדות עם דוס... למרות שאם תחפש מספיק, תמצא מי שיסכים ללמוד. אחרי הכול, יש עשרות אלפי מתכנתים מובטלים בהודו...

IdleThought

New member
שיקול בעייתי

כאשר "בוחרים" לעבוד בדוס זה אומר שבוחרים מערכת הפעלה, ומכיוון שמערכת ההפעלה היא מיושנת אז היא מספקת לך הרבה פחות שירותים מאשר המערכות החדשות.. וחלקם די משמעותיים , רק תנסה לעשות ריבוי תהליכים בדוס, להשתמש זיכרון של 128 מגה ושאר מריעין בישין
אגב, דוס הרבה יותר פגיעה מאשר חלונות מכיוון שאז מערכת ההפעלה לא הייתה בשליטה מלאה על המחשב והזיכרון אז יכולת לכתוב באסמבלי בלי לחשוב פעמיים ולגשת לכל מה שבא לך , שלא לדבר על כך שדוס היא מספיק עתיקה כך שאף שרוב הבאגים וחורי האבטחה שיש בה מתועדים, היא בנוייה הרבה יותר רעוע מאשר חלונות.. עולם המחשבים עבר לא מעט מהפכות בתחום התכנות בעשור האחרון.. אם תשים לב היום ה"וירוסים" הן לרוב תולעים מבוססות סקריפטים ,ואילו פעם הם היו קוד שהשתכפל לתוך הקוד שלך ולתוך סקטור 0 של הדיסק וכל חומרה שאתה רק יכול לחשוב עליה ( וירוס צ'רנוביל .. למי שזוכר..)

Ihavenonick

New member
היי היי היי, הגודל לא קובע ../images/Emo3.gif

כמו שמישהו פעם כתב (אני לא זוכר בדיוק מי אבל זה מישהו מפורסם): "הצלחתי לקודד ב-4k יותר AI מאשר שיש היום בכמעט כל המשחקים" וזה מדי פעם נכון.

IdleThought

New member
הממפ

גם ביל גייסט אמר שלא נצטרך יותר מ 640K ואני חושב שקשה לומר שהוא לא מפורסם ... אבל הוא טעה.. מאוד לעומת זאת אני חייב להודות שסינקלר (היוצר של ספקטרום) בנה מפרש לבייסיק ב 2K .. שזה בהחלט הישג יפה למדי כפי שניוטון אמר "אם הרחקתי לראות, הרי זה כי עמדתי על כתפי ענקים" , ככל שמשתמשים בתשתית נבונה יותר כך אפשר להשיג הרבה לעומת מה שאפשר להשיג אם צריך לבנות גם את אבני הבסיס הרי זה לא נתפס כיום שתצטרך לחווט מרכיבי TTL את המעבד של המחשב שיריץ את המשחקים שלך , ולבנות לו ביוס ערוצי IO וזיכרון וקומפיילר ומערכת הפעלה - מאמץ של חודשים אם לא שנים שבזמנים אחרים בהם לא הייתה מיקרוסופט ולא אינטל אנשים היו משקיעים בגאראז' - אז למה שתכתוב מחדש את כל השירותים שמערכת הפעלה מודרנית נותנת לך?

somebodddy

New member
אם אבטחת מידע זה מה שחשוב לך

אז פשוט תעבוד עם לינוקס...

למעלה