שאלה לחברי הפורום

שאלה לחברי הפורום

האם ניתן ליראות בדיבוב מקצוע בפני עצמו או יותר כתחביב כעבודה צדדית,כמשהוא שהוא רק בנוסף ל... אני אישית רוצה לעשות קורס דיבוב ומעבר לזה שואף גם לילמוד באוניברסיטה. האם השכר של מדובבים הוא שכר גבוהה?ממוצע? מצדיק את זה כמקצוע בפני עצמו? או יותר כתחביב שאפשר גם להרוויח ממנו קצת. אם אני יעשה קורס דיבוב זה מעל הכל כי אני אוהב להתעסק בכל זה,אבל אי אפשר להתעלם מהפן הכספי שבדבר, שהוא דיי חשוב.תודה :)

תראה, תלוי איך כל אדם מסתכל על זה...

יש כאלו שיכולים לאהוב את הדיבוב עד בלי סוף, ואטנשים כאלו, בשבילם התחום הזה יכול להיחשב עבודה. באופן הרגשי כמובן, כי זה מאוד תלוי אילו תפקידים הוא מקבל והאם הוא באמת יכול לבסס את עצמו מבחינה כלכלית ולחיות חיים נורמאליים באמצעות הכסף שהוא מקבל. מצד שני, ובהקשר לכך, יש אנשים שמאוד אוהבים דיבוב אבל רואים את התחום הזה רק כתחביב. אולי בגלל הכסף, אולי בגלל הרצון לעבוד בעבודה אחר? כל אחד ודעותיו שלו. אני בכל אופן עובד כמדבב ואמנם מקבל על זה שכר, אבל אני ממש לא רואה את זה כעבודה קבעוה ומבססת. ובכלל, אם תשאל מדבבים אחרים, תראה שכמעט כולם (המבוגרים שביניהם, כמובן) עובדים גם בעבודות אחרות. אז תלוי איך מסתכלים על זה. אני חושב שכשאתה צעיר - דיבוב בשביל הוא לא יותר מתחביב (שמקבלים עליו שכר, אבל שוב - זה לא משנה כרגע), וכשמתבגרים ישנה האפשרות להתייחס לדיבוב כאל עבודה כזאת מהצד, תחביב.

תודה על התשובה/tapuzforum/images/emo24.gif

אממ...כמו שאמרתי מעל הכל אני רוצה לעסוק בזה כתחביב, אני לא יודע כמה עולה קורס דיבוב אבל אני מניח שכמה אלפים,האם האולפנים שבהם עושים את הקורס מתחשבים בזה,ומסדרים עבודה גם למדובבים הצעירים? או שאתה יכול לעשות כמה וכמה אודישנים ועדיין לא לדובב? וכמובן שאני לא מתכוון לקחת את זה כעבודה יחידה אלה יותר יתחביב שאני ממש אבל ממש רוצה לעסוק בו.תודה/tapuzforum/images/emo6.gif

זהו, אז תלוי באיזה אופן אתה רואה את הדיבוב.

מה שלא יהיה, וזה ככה בכל תחום ולא רק בתחום הדיבוב, אכן יש פעמים בהם אפשר לעבור קורס אבל לא לדבב. זה אולי קצת עצוב ומבאס, אבל זה קורה, והייתי עד לדיי הרבה מקרים לא הכי נעימים כאלו X= יש כאלו שאמנם עאוברים את האודישן לקורס, ואז גם מסיימים את הקורס עצמו - אבל העבודה לא מובטחת. וזה אחד הדברים שבטח יבהירו לך ברגע שתיכנס לקורס ותחתום על חוזה. אני לא יודע איך זה בכל האולפנים שעושים קורסים, אבל אני מניח שיש בקורס מסוים מדבבים טובים יותר ומדבבים טובים פחות. אז מן הסתם - אלו שלא הלך להם כל כך בקורס, אלו שאין להם ממש טאץ' לדיבוב - לא ימשיכו לדבב. במאים מחפשים אנשים עם יכולות טובות כמו האזנה נכונה, קריאה בקיאה מטקסטים, אינטונציה, יכולת משחק, בטחון, דיקציה נכונה ועוד... ולכן כשרואים בקורס שלמישהו פשוט "אין את זה"' (עד כמה שזה נשמע רע) - לא ממש עובדים איתו. למרות שלאחרונה שמתי לב שהמון אנשים שעברו קורסים מדבבים יותר ויותר, וזה לא כמו פעם שרק אחד או שניים מתוך קורס שלם אשכרה נכנסו לתעשייה ועובדים. אז אי אפשר לדעת עם העבודה מובטחת. הכל תלוי בך, ובאיך שאתה מציד את עצמך בקורס. הקורס הוא סוג של מבחן. המבחן האמיתי הייתי אומר. איך שתציג את עצמך שם - ככה יראו אם אתה מתאים. אם תהיה בעל ביטחון (לא מופרז מדי, פשוט ביטחון), לא תתבייש, תתאים את עצמך למצב ולדמות - הכל יהיה חלק. וגם אם לא תצליח - לפחות תראה שאתה משתדל, שאתה רוצה... וזהו, זה היה הטיפ שלי :) עכשיו ההחלטה כולה בידיים שלך. שיהיה לך בהצלחה :)

*אם העבודה מובטחת

ובטח יש עוד טעויות הקלדה, אבל אין לי כוח לבדוק. הכל כי אני כותב מהרר XD @#?$

Tu Lus

New member
כמוני

אני חושבת שאתה ממש צודק. חשוב לעשות את האודישן לקורס טוב אבל לדעתי הקורס ה המבחן האמיתי כי אתה במגע קטן עם התעשייה. אני ארצה לעשות קורס אחרי השירות הסדיר שלי. במקרה ואני אכנס לקבע.

miaBaby

New member
בדרך כלל

מדבבים עובדים גם כעוד משהו. מביימים או מתרגמים או משחקים בטלויזיה או בתאטרון, עושים דברים אחרים שקשורים לתעשייה. אני גם מכירה מדבבים שבכלל ביום יום עוסקים במקצוע אחר... כעקרון, שכר של מדבב משתנה לפי כמות התפקידים, המדבב נשכר כ-"פרי-לאנסר" מה שאומר שהוא לא מקבל משכורת מהאולפן על בסיס קבוע או כבול למס. יש חודשים שהשחקנים מקבלים סכום כסף נאה למדיי, ויש חודשים שהעבודה חלשה ומקבלים פחות. אין שום סיבה שלא תגשים את החלום שלך לדבב ובמקביל תלך ללמוד באוניברסיטה, הסשנים הם שלוש שעות כל אחד. השעות גמישות ואתה יכול לתאם עם האולפן מתי אתה חופשי לעבוד ומתי לא. בקיצור, זו עבודה מאוד גמישה שמאפשרת לך להגשים את עצמך גם בתחומים אחרים, למעשה, האנשים היחידים שאני מכירה שהם רק מדבבים הם ילדים. המבוגרים בדרך כלל הם מוזיקאים, בימאים, שחקנים או משהו אחר לגמרי. ושיהיה לך בהצלחה!

porky169

New member
הלוואי../images/Emo134.gif

הלוואי שאני יכלתי לעבוד במשהו אחר חוץ מדיבוב. לא מצאתי בינתיים משהו שאני טוב בו ויכול לעבוד בו לצערי חוץ מדיבוב

Tu Lus

New member
אני מצאתי

שאני אוהבת לתקן מסוקים
ומערכות. חחחח אבל אין על משחק. דיבוב שולט!

miaBaby

New member
חח בעייה מוכרת

אני כ''כ רגילה ללעבוד בדיבוב שכל מקום עבודה אחר אני עושה שם יותר מידי בלאגן XD עבדתי בגלידה והסתחבקתי עם כל הלקוחות, שמתי להם איזה מוזיקה שהם ביקשו, והבוסית, מסיבה לא ברורה ולמרות הר הטיפים שהבאתי למקום, פשוט שנאה אותי בגלל זה. בעייה מוכרת של מדבבים, אנחנו בלאגאניסטים מידי בשביל עבודות רגילות XD

Hawkgirl

New member
אתה כמוני O:

אישית, אני לא רואה בדיבוב כמקצוע עבודה סדיר שאפשר לחיות ממנו. זה לא מקצוע במשכורת חודשית אלא לפי מספר השעות שאתה עובד, וגם מקצוע עבודה לא סדירה, זה לא שיכולים לפטר אותך כמדבב OO" אלא פשוט לא להזמין אותך לעבודה. עד כמה שאני אוהבת דיבוב אני חושבת שזה מקצוע עבודה כתחביב כי אי אפשר לסמוך על המקצוע הזה כעבודה הקבועה שלך, משום שזו לא עבודה קבועה. אני גם כן לא שוללת את האפשרות ללמוד באוניברסיטה ודברים כאלו וכבר יש לי כמה תחומים שמעניינים אותי, כך שמבחינתי, דיבוב הוא סוג של תחביב X:

למעלה