שאלה לחברי הליכוד

שאלה לחברי הליכוד

מה דעתכם על ההחלטה של שר הפנים פורז שלא לאכוף את חוק החמץ? האם לדעתכם זה פוגע בכוחה הליכוד בקרב הציבור המסורתי והדתי? אשמח לקבל תגובות.

MS6

New member
זה בהחלט פוגע בליכוד

קראתי באיזו כתבה באינטרנט שרבע מהבוחרים בליכוד בבחירות האחרונות הינם דתיים-לאומים. אני חושב שזה יתנקם בליכוד, זוהי החלטה לא-יהודית של מפלגת שנאה שתגרום נזק עצום לליכוד. היחידים שייהנו בטווח הארוך מההחלטה הלא-יהודית הזו וההחלטות הלא-יהודיות שעוד יתקבלו בעתיד היא מפלגת המפד"ל שיחד עם האיחוד הלאומי תגדיל את כוחה בלי ספק.

עמרי ר

New member
אני לא מסכים איתך

נכון שבקרב בוחרי הליכוד ישנם דתיים-לאומיים, אבל מדוע שלא יצביעו עבור הליכוד בגלל החלטה של שר משינוי? הדברים הללו היו נכונים בזמן שיטת הבחירות הישירה, כאשר ניתן היה להצביע בפתק אחד עבור מפלגה, ובפתק השני "להעניש" אותה בכך שלא מצביעים עבור מועמדה לראשות הממשלה (או להיפך). היום זה לא קיים - מי שרוצה ממשלה בראשות הליכוד יצביע ליכוד (במיוחד אם הוא עשה זאת בעבר ומאמין בדרכה של המפלגה), ומי שבעד מפלגת החילונים יצביע גם הפעם לשינוי, באם הוא מרוצה מהישגיה בממשלה. להזכירכם: הממשלה הזו מורכבת גם מהמפד"ל ומהאיחוד הלאומי, כך שציבור המצביעים הדתי-לאומי לא יכול להרגיש שהוא נדחק החוצה ממוקד קבלת ההחלטות או משהו בסגנון.

מפדל והאיחוד הלאומי בממשלה

ולכן הן שותפות להחלטה האמיצה של שר הפנים. עצם ההישארות בממשלה היא שותפות להחלטות אם יש להם בעיה אמיתית עם ההחלטה שיצאו בחוץ. לגבי הליכוד, רוב המצביעים של הליכוד הם חילונים שאינן רוצים בכפייה הדתית. אחת הסיבות שבבחירות האחרונות לכנסת רבים עברו מליכוד לשינוי היא השותפות של הליכוד עם החרדים והכניעה לסחטנות החרדית.

תראו אני חושב שההצעה הזו

פוגעת מעבר לליכוד בעם ובאחדותו מאוד. מאוד חשוב לשמור על הערכים היהודיים שלנו ועל המסורת אני מבין שפורז רוצה להתנצר או בעצם לפי תפיסתו המדינית להתאסלם אבל לא צריך לפגוע במדינה בגלל זה אני חושב שצריך לשמור על המסורת יש דברים שכן אני חושב שצריך לבטל אבל על כשר בפסח? על לאכול רק כשר בפסח שומרים רוב העם גם הלא דתיים זה כמו שיבטלו את הגבלות יום כיפור כי גם שם אומנם זה לא באותה החשיבות אבל גם באותו יום רוב היהודים צמים ולא נוסעים מיעוט שבמיעוט נוסעים קצת יותר אבל גם רוב העם צם.... יש דברים שצריך לשמור עליהם....

תשובה לתלמיד הנכבד

אנו מתיימרים לחיות במדינה דמוקרטית. הפרט רשאי לקיים את עורך חייו על פי דעתו ומצפונו. אנו לא חיים במדינה מוסלמית או קומוניסטית. אחד יעשה א' והשני יעשה ב' בלי להפריע לאחר. צריך לזכור שככל שהדתיים ינסו לכפות על הציבור החופשי את אורך חייהם הדתי כך ההתנגדות בקרב הציבור החופשי תהיה גדולה יותר! אם כל אחד יעשה דברים ע"פ מצפונו בלי להפריע לאחר תהיה אחדות אמיתית בעם. נ.ב לגבי יום כיפור, ראה איזה פלא אין חוק שאוסר נסיעה בחג אך החילונים מכבדים את החוק ולא נוסעים. זאת דוגמא טובה לדו קיום בהסכמה ולא כפייה.

אני לא טענתי אחרת...

אני ב"א חילוני לגמרי ואני חושב בכל-זאת שאנחנו פה היום בזכות היותינו יהודים ולכן יש דברים שאליהם צריך לשמור....

עמרי ר

New member
אני לא יודע אם מדובר ב"אחדות העם"

הרי העם לא מאוחד סביב נושאים של דת, מצוות והלכה, לכן אני לא חושב שזה מה שיפורר את המרקם העדין של החברה הישראלית, או יפגע במכנה המשותף הנמוך ביותר שמאחד אותנו כישראלים. מי שלא רוצה - שלא יקנה חמץ לפסח. זה פשוט וקל.

נכון עם מאוחד מסביב מס'

די רב של דברים משוטפים ואני גם מסכים שמי שרוצה שלא יקנה חמץ בפסח אבל בכל זאת אני חושב שיש לשמור על כמה דברים שיזכירו לנו את אחד הדברים שמאחדים אותנו כי זה אחד מהם וזה חשוב לכבד אחד את השני, תראו יש שתי שיטות לשמור על שקט בתוך העם אחד שכולם שותקים כי פשוט אין קשר ואין שום סיבה לריב ואז נהיה עם קר מנוקר ומפורד אבל לא נריב או שיש שיטה שכל אחד מוותר קצת על משהו מצידו ואז נוצר מצב של תרבות משותפת סולידריות ואני בעד סולידריות ולא במובן הכלכלי אלה בהתנהגות אחד כלפי השני בתוך העם תראו היה פה הרבה יותר טוב כשהיה פה קונצנזוסים והייתה אחדות בתוך העם נכון שמעולם היא לא הייתה מושלמת אבל היו דברים שאף פעם לא היינו מוכנים לוותר עליהם אם ימני נתקע בצד הכביש אפילו שמשהו שמאלני מייד הוא היה עוצר לעזור לו, הייתה תרבות ישראלית ומאז שהתחלנו לדבר על כל אחד יחייה את חייו מצבינו מבחינת האחדות הלך והידרדר והוא ממשיך אני חושב שצריך לעצור את הדרך למלחמת האחים משני הצדדים ושכל אחד יוותר קצת וביחד נחזור להיות צברים ולא ישראלים יהודים דתיים חילוניים וכד' ואולי הכי חשוב לא נגיע למצב של קור וניקור......

למעלה