שאלה לחברים....

alomm

New member
שאלה לחברים....

אתמול אני וחברים שלי בשעות אחר הצוהריים ניסינו לתפוס מונית... במקום נורמלי והיינו על המדרכה... הקיצר בלי סיבה ניידת עצרה ולקחה פרטים משני חברים שלי... יש סיבה לזה?

בהחלט...

ב"ה א. אף שוטר לא חייב לתת סיבה לאזרח, על כך שהוא מבקש יפה את פרטיו האישים. - החוק מקנה לשוטר זכות לבקש את פרטיו של כל אזרח, במידה והשוטר מוצא לנכון לעשות זאת. ב. מעולם אתה לא יכול לדעת מה קורה עם חבריך, איזה תיקים יש להם (אם בכלל) ומה עברם הפלילי. ג. יכול להיות שרחוב ליד, או 2 רחובות ליד התרחשה פריצה, או כל פעולה פלילית אחרת, ומהמקום נמלטו 2 חברה העונים לתיאור חבירך. ועל כן השוטרים שבאו למקום ביקשו את פרטיהם האישיים. ד. תמיד תוכל לבקש מהשוטר שמבקש את פרטיך, את פרטיו הוא. ויתרה מזו, תמיד תוכל לשאול בצורה יפה ומנומסת את השוטר ´מדוע אתה שואל?´. ה. בעקבות המצב הביטחוני שהולך כיום, אני מצפה ממך שתבין את ההקפדה היתרה בה נוהגים השוטרים. יום קסום לך ידידי.

י צ ח ק י

New member
אציק אתה טועה

שוטר שעוצר מישהו חיב להגיד לו על מה שוטר לא יכול לעצור סתם ככה כי בא לו

יפה כתבת ´שוטר שעוצר מישהו´..

שוטר ששואל את פרטיו של אזרח, לא מחייב לו לכלום. שוטר שעוצר אזרח, חייב לנמק את סיבת מעצרו, ומחויב למלא דו"ח מעצר.

י צ ח ק י

New member
גם אם הוא מבקש את הפרטים

הרי למה השוטר מבקש את הפרטים
סתם ליופי
כנראה שיש סיבה לזה אז אם אני חשוד ובגלל זה אתה מבקש ממני את הפרטים אז אני רוצה לדעת למה

טעות טעות טעות!!!!

אתה לא מחוייב להגיד לאזרח מדוע ביקשת את פרטיו! בפרוש אתה לא חייב!!!

ישראל27

New member
מדובר כאן על פעולת העיכוב -

למרות שיתכן שהשוטרים לא הודיעו לבחורים שהם "מעוכבים" אך עצם הזכות של שוטר לשלול -אפיול לשניות או דקות מעטות חופש של אדם - זהו העיכוב - שיכול להמשך דקותיים לצורך בירור ,בדיקת ת.ז או דוח בדוקאים ויכול להגמר בתחנה לחקירה - שיתכן שבעקבותיה יפתח תיק פלילי או יעצרו אותך .. בכל מקרה , סירוב לבדיקת שוטר או בריחה מבדיקה כזו - היא עילה למעצר - וכמובן - כאשר השוטר היה במדים או על אזרחי והזדהה בתעודת מינוי וברור היה לאדם שמדבר איתו שוטר ("האדם הסביר " לא חרש או סומא בשתי עיניו ...

alomm

New member
ככה......

אני מכיר אותם אין להם עבר פלילי.... בכל מיקרה... שאלה כללית.... לא יכולים להאשים אותם במשהו פלילי או לפתוח להם תיק או משהו נכון?

Super Go

New member
אתה מכיר אותם לא השוטר...

אתה מכיר את חבריך לא השוטר, ולכן הוא בירר את הפרטים. אם הם לא עשו כל דבר פסול או עברו עבירה אין שום סיבה שיאשימו אותם במשהו. לדוגמא, אני גר בסביבת רמת אביב, ויום אחד היתה קטטה בקניון שבמהלכה נפצע נער אחד אנוש, אז ערב למחרת בילוש היו בכל רמת אביב חיפשו את החבורה שהלכה מכות. אני ישבתי עם חברים שלי (בחבורה) על מדרגות של ספריה עירונית, ומולנו הגיעו שני בלשים. אני שכאב לי הגב נשענתי לאחור על ידי, ואז אחד הבלשים תפס אותי הרים אותי (מאוד הפחיד אותי) והתחיל לצעוק מה זרקתי (סמים) ושכדאי לי מאוד להגיד לו עכשיו כי אם הוא ימצא את זה לפני שאני אגיד לו אני אסבול וכו´... אמרתי לו שלא זרקתי כלום (ובאמת לא זרקתי) לקחו את הפרטים שלי ובסוף הוא התנצל ואמר שזו כנראה טעות. הפרטים זה רק לביטוח של השוטרים, אם לא האדם לא ביצע שום פשע לא "יתפרו" עליו משהו - אין מה לדאוג!

תראה....

אם אתה מכיר אותם, והם לא עשו כלום, הפרטים שלהם יוקלדו למחשב המשטרתי. וימחקו כעבור שנתיים. ישראל, זה לא רוסיה, פה לא יתפרו לך 'תיקים'. אם הם באמת לא עשו כלום, כפי שאתה מציין. אין שום סיבה שיפתחו להם תיק. על כן ידידי, אתה יכול להיות רגוע, לא יקרה להם כלום!

למעלה