שאלה לחבריי המטפלים

yperelman

New member
שאלה לחבריי המטפלים

מטופל המבטל טיפול במהלך אותו יום ולפעמים שעה לפני מועד הטיפול. האם לחייב במחיר מלא? חלקי? בכלל לא? האם סיבת הביטול צריכה להשפיע על ההחלטה אם לגבות או לא? תודה יוסי

אולי ...

תנסח הסכם טיפול אשר יגדיר במדויק את התחיבויות וזכויות שלך ושל המטופל. כל מטופל חדש יחתום עליו, וכך תמנע תהיות ואי נעימויות מסוג זה בעתיד.

yperelman

New member
קיים

"חוזה טיפולי" הנמסר בע"פ ובו מוגדרים מספר פרמטרים, ביניהם גם זמן הודעה מראש על ביטול (יום קודם או לכל המאוחר בבוקר יום הטיפול, אם הטיפול הוא אחה"צ). אך עם הזמן למדתי שחוזה לחוד והמציאות תמיד עולה על הדמיון ומחייבת הסתכלות נקודתית על המקרה הבודד. השאלה שאני מתחבט בה היא מידת הגמישות/הויתור. מהמקום הזה אני בודק את עצמי ומתייעץ אתכם חבריי לפורום. כיצד אתה נוהג? תודה יוסי

הי יוסי

הסכם כתוב מחייב יותר. בהסכם שאני מעביר למטופלים מצויין שביטול עד 24 שעות לפני הטיפול אינו כרוך בתשלום, ושביטולים אחרים מחויבים אוטומטית בדמי ביטול בגובה 50% ממחיר המפגש, אלא אם אחליט אחרת - לשיקול דעתי. ההסכם צמצם את מספר הביטולים המאוחרים קרוב לאפס, ומתוך המקרים הבודדים של ביטול מאוחר, כמעט בכולם גביתי דמי ביטול, מלבד מקרים שקשורים לפטירת קרוב/פטירת המטופל (זה קרה, לצערי), ומקרה אחר של פציעה בתאונה (ובמקרה הזה המפגש המקורי הפך לטיפול בפצוע).

yperelman

New member
תודה

אני מבין מדבריך שכל מטופל המגיע אליך לטיפול חותם על חוזה טיפולי. עד לרגע זה לא פגשתי מטפלים בהילינג המחתימים על חוזה טיפולי (פגשתי מטפלים המחתימים על נכונות האינפורמציה הנמסרת ע"י המטופל בטיפול הראשון. בדרך כלל מידע על מצב בריאות, תרופות, טיפולים שעובר/עבר וכו'..) אשמח לראות חוזה כזה ע"ג הפורום או במסר (אם תסכים כמובן) יוסי

נופשת

New member
מקובל לא ליייב על פורס מאז'ור

יענו, כח עליון. הבעיה עם זה שההגדרה של זה קצת גמישה.

אם אני לא טועה

פעם דיברנו על זה מהכיוון ההפוך, והעצה שנתת לי היא לבדוק מבחינתי, למה זה קורה... אגב, האם זה אותו מטופל, שדחה את הפגישה הראשונה? לפי דעתי, אין טעם לגבות כסף ממטופל שמבטל שיעור. מה שאני עושה עם כאלה זה קובעת להם שיעורים במועדים שנוח לי לבטל איתם - כלומר, דואגת לא לדחות מטופל אחר בשביל הטיפול שלהם, וקובעת איתם ממש יומיים קודם. ולוקחת בחשבון שזה מה שיקרה. המלצתי לך היא לקבוע אותו מעכשיו על זמנים שלא אכפת לך שיתפנו... ולשאול את עצמך, למה זה קורה... למה אני אומרת את זה? כי אני גיליתי שאם אני מקווה שטיפול יתבטל, הוא מתבטל. אז אני נזהרת מאוד לא לחשוב ככה על טיפולים בלי לשים לב... למשל, לא להגיד לעצמי משהו כמו "איך הייתי רוצה עכשיו להיכנס למיטה עם איזה ספר טוב..."
אולי סתם ברברתי לך. לשאלתך, אני לא גובה תשלום מאנשים שלא מגיעים לטיפולים, גם מאלה ששילמומראש על מספר טיפולים ולא מגיעים לאחד...

נופשת

New member
אני עדיין טוענת שההגדרה

של פורס מאז'ור היא מאוד גמישה, עומר :) אצלי היא גמישה מאוד. אני אישית לא מחייבת. אבל הנהוג והמקןבל בשוק הוא אחר. ציינתי את המקובל. אני כמוך, בודקת מה חשבתי לפני שבוטלה הפגישה, בדרך כלל, מתברר לי "אירגנתי" לי את זה. ועל זה נאמר, מכשפות טובות צריכות להקפיד הקפדה יתרה על המחשבות ששוכנות להן בשדה.

yperelman

New member
הי עומר

זו לא אותה מטופלת אלא אחרת (המטופלת שהתכוונת אליה מתמידה באדיקות לא מאחרת ולא מפספסת. איזה עולם איזה עולם...) כמובן שבדקתי עם עצמי והגעתי למסקנה שהייתי מאוד גמיש ומעורפל ב"אכיפת" החוזה הטיפולי ונתתי המון פתח לפריצת גבולות. היות שזה אחד התכנים המרכזיים בטיפול (מסגרות וגבולות) נפלתי ישר למלכודת כמו גדול!!! היום, לאחר שיחה הובהרו בשנית הגבולות.באשר לתשלום על ביטול, הרי שלקחתי את רעיון ה- 50% של איל נתנאל על ביטול ללא הודעה מוקדמת (הודעה מוקדמת=ערב קודם כשהטיפול בבוקר, או עד בוקר הטיפול אם הטיפול הוא אחה"צ/ערב). היא אגב קיבלה את זה בהבנה ובהסכמה. אני מוכרח להודות שלחתום על חוזה טיפולי כתוב מרתיע אותי . נראה לי חד מידי, קר מידי ונוקשה מידי (אבל זה שלי כמובן. איש הנכון בעיניו יעשה) תודה לך ולכולם על העזרה יוסי נ.ב- לגבי ביטול הנובע ממחשבות שלי על הרצון לבטל: לא קרה אפילו פעם אחת שבה חשבתי ש:"אני עייף", "לא בא לי"... והמטופל הגיע. עובד כמו קסם. אני זוכר את האזהרות של מוריי המקסימים בדיוק בנקודה הזו. סופ"ש מקסים

חוזה טיפולי

אני לאחורנה דווקא כן מאמצת את עניין החוזה הטיפולי. בחוזה שלי כתוב שהמטופל מגיע בכוונה לאפשר ריפוי ולקחת אחריות על הריפוי. אבל זה מתאים רק למטופלים במקרים הבודדים שאני יודעת שהם הולכים להגיע מספר פעמים... לקחתי את זה מהספר של ג'וליה קאמרון, "דרך האמן". יכול להיות שחוזה טיפולי משרת לא רק את האינטרסים הכלכליים, אלא גם את הכוונה הטיפולית?

yperelman

New member
בעיניי, חוזה בכתב

אינו מעיד על כוונה "חזקה" יותר מהכוונה שנוצרת עקב חוזה שבע"פ. אם קיים הבדל במימוש,אולי זה סימן שלא קיימת התכוונות כנה אלא רק הפחד שמע יהיה מחוייב לשלם וכו' החוזה הטיפולי שלי נמסר בע"פ ומכיל לא רק את הכוונה אלא דברים נוספים כמו: סוג הטיפול (בהסכמת המטופל כמובן), תדירות מפגשים, משך כל טיפול, מחיר ותנאי תשלום, ביטול בהודעה מראש, היכולת להתקשר גם טלפונית בעת קושי/משבר (בזמנים סבירים להתקשרות כמובן) ועוד.

yperelman

New member
כן

לפעמים שוכח להדגיש פרט כזה או אחר (כמו במקרה שספרתי) אבל בגדול כן.

night mistress

New member
אני מקיימת חוזה שבע"פ..

המטופל מתחייב לאפשר לעצמו,מסד'ירים את עניין התשלום בע"פ וידועים להם החוקים ךגבי ביטולים וכו'..

למעלה