שאלה לחברה

מצב
הנושא נעול.
שאלה לחברה

שאלה לחברה
היא גרוש +1 מהגרושים ונשואה שנית. כאשר אב בנה מתקשר אליה הביתה הוא מדבר מאוד ישירות. לדוגמא : בעלה עונה לטלפון ואז הגרוש שלה אומר "את ....(שמו של הילד) וזהו, בלי "שלום" לפני ובלי "בבקשה" אחרי.(או אח משניהם) בעלה של חברה שלי ביקש ממנו כמה פעמים לדבר בנימוס אבל אין שינוי. בזמן האחרון כל פעם שהגרוש מתקשר ולא אומר שלום או בבקשה, בעלה מנתק לו ואף פעם אחת אמר לו שאם לא ידבר בנימוס הוא יכול לקנות לבנו פלאפון ולחייג אליו חופשי כמה שהוא רוצה אבל אם הוא רוצה להתקשר אליו הביתה הוא צריך לכבד אותו. מאז, שום שינוי 2 שאלות לי: 1. האם מותר לבעלה לנתק לו? 2. איך אפשר לשנות את הגישה של הגרוש? תודה

תשובה

שאלה לחברה
היא גרוש +1 מהגרושים ונשואה שנית. כאשר אב בנה מתקשר אליה הביתה הוא מדבר מאוד ישירות. לדוגמא : בעלה עונה לטלפון ואז הגרוש שלה אומר "את ....(שמו של הילד) וזהו, בלי "שלום" לפני ובלי "בבקשה" אחרי.(או אח משניהם) בעלה של חברה שלי ביקש ממנו כמה פעמים לדבר בנימוס אבל אין שינוי. בזמן האחרון כל פעם שהגרוש מתקשר ולא אומר שלום או בבקשה, בעלה מנתק לו ואף פעם אחת אמר לו שאם לא ידבר בנימוס הוא יכול לקנות לבנו פלאפון ולחייג אליו חופשי כמה שהוא רוצה אבל אם הוא רוצה להתקשר אליו הביתה הוא צריך לכבד אותו. מאז, שום שינוי 2 שאלות לי: 1. האם מותר לבעלה לנתק לו? 2. איך אפשר לשנות את הגישה של הגרוש? תודה
תשובה
1. מותר לנתק, אבל נראה לי שזה נוגד את אינטרס הקטין להיות בקשר רצוף עם אביו, הגם שאביו אדם לא מנומס. 2. לא נראה לי שיש דרך משפטית לשנות את הגישה של הגרוש. כדאי שחברתך תנסה לשוחח עימו.

הייתי ממליץ לחברתך ובעלה

שאלה לחברה
הייתי ממליץ לחברתך ובעלה
לא לנסות לחנך את הגרוש שלה. האינטרס של הילד הוא קשר רציף עם אביו ולא מניעת הקשר הזה. נימוסין והליכות קשורים למערכות קיימות ולא למערכות של עבר. אין הדבר אמור להצדיק את התנהגותו הבהמית של האב, אבל מאחר והגרושה התגרשה ממנו, אין זה תפקידה או תפקיד בעלה לחנכו. ניתוק הטלפון ע"י הבעל, מעמיד אותו באותה מדרגה בהמית כמו את האב.

מסכימה עם כל מילה

הייתי ממליץ לחברתך ובעלה
לא לנסות לחנך את הגרוש שלה. האינטרס של הילד הוא קשר רציף עם אביו ולא מניעת הקשר הזה. נימוסין והליכות קשורים למערכות קיימות ולא למערכות של עבר. אין הדבר אמור להצדיק את התנהגותו הבהמית של האב, אבל מאחר והגרושה התגרשה ממנו, אין זה תפקידה או תפקיד בעלה לחנכו. ניתוק הטלפון ע"י הבעל, מעמיד אותו באותה מדרגה בהמית כמו את האב.
מסכימה עם כל מילה
הגרוש כבר אינו נשוי לאשה, ואינו חייב לתת דין וחשבון על התנהגותו, מה שחשוב, הקשר שלו עם הילד, כי זו המטרה היחידה שלשמה הוא מטלפן, נכון שהיה רצוי שהגרוש ישנה את התנהגותו, אך בוודאי שלא מקומו של הבעל השני להתערב, הוא אינו צד בעניין, לא בקשר בין האב לבנו, ולא בקשר בין האב לגרושתו. הבעל השני אינו צריך להתערב כלל וכלל.

תשובה

שאלה לחברה
תשובה
השאלה היא מה זכותו להתקשר. אם היא נקבעה בהסכם הגירושין, או בהחלטת בימ"ש, אין ספק שאסור לטרוק את השפופרת.

אני מודה לכולכם והעברתי את

תשובה
השאלה היא מה זכותו להתקשר. אם היא נקבעה בהסכם הגירושין, או בהחלטת בימ"ש, אין ספק שאסור לטרוק את השפופרת.
אני מודה לכולכם והעברתי את
כל התשובות לחברתי. בתשובה לליאורה: נכון שהבעל לא צריך להתערב ונכון שזה לא מתפקידם לחנך את הגרוש, אבל בסה"כ הוא מתקשר לבית שלו (של הבעל), לא משנה, בן-אדם לא ניתן לשנות. בתושה לעו"ד יוסף פנדריך: בחוזה לא כתוב דבר על טלפון, המילה לא מוזכרת כלל. תודה לכם

מצב
הנושא נעול.
למעלה