שאלה לחברה מתלבטת...

pacific ocean

New member
שאלה לחברה מתלבטת...

שלום, אני וחברה שלי עדיין לא סיימנו תיכון אבל המיונים וההתלבטויות בעיצומן... חברה שלי באה מבית מסורתי, ומתלבטת אם להתגייס או לעשות שירות לאומי. מצד אחד היא חושבת שלשרת בצבא זה חשוב ותורם למדינה, אך היא מאוד חוששת שהמסגרת הצבאית לא תתאים לה ולכן שוקלת שירות לאומי-דבר שכל 3 אחיותיה הגדולות עשו. איך אפשר לפתור את הדילמה הזו, בעיקר ומכיוון שהיא נמצאת במיונים לחיל מודיעין ותאריך הגיוס הוא זמן קצר לאחר שמסיימים ללמוד. תודה מראש לכל העוזרים.

פנינה 21

New member
אני ארשום מה שאני מרגישה לגבי זה

מקווה שזה יעזור כי אני יודעת כמה ההתלבטות של חברה שלך קשה.. אז קודם כל שתידעי גם לי יש רקע דתי לא מהבית אבל מהלימודים -עד כיתה ז ככה שכבר הספיקו לנסות לשכנע אותנו לא לעשות צבא וכל זה.. אבל אני החלטתי כן לעשות למרות שקיבלתי צו ראשון ל-3 ימים אחרי שסיימו את ההתנתקות והיה לי נורא קשה עם כל זה וכולם מסביב כעסו נורא גם על הצבא למרות שכמו שאמרתי גם אז ואני חושבת ככה גם היום-הצבא לא היה אשם במה שקרה ולא הייתה לצבא דרך באמת לעצור את זה-וזה בלי קשר בכלל לדעה הפוליטית שלי.. אז אני עשיתי צו ראשון..אבל עכשיו אחרי סוף יב פתאום מתברר שהרבה לא עשו ..יש לי חברות שהוציאו פטור וחלקן חושבות שהן עשו בשכל מכל מיני סיבות אבל אם לומר את האמת הן קצת נעלמו -כי הרוב כן התגיסו או מתגייסים בקרוב ולכן אין להן על מה לדבר כל כך .. וזה הגיע לפני כמה זמן לשיא חדש :אחת הבנות ביקשה לבטל את הפטור היא פנתה ללשכת הגיוס ועברה ראיון וסירבו לבקשה שלה לבטל את הפטור.. מה שאני באה להגיד לך ולחברה שלך זה שחבל לעשות צעדים שקשה להתחרט עליהם בעיקר כשיש לחברה שלך נתונים מעולים (המיונים למודיעין מוכחים את זה)ויש לה אפשרות להגיע לדרגה גבוהה ולהתקדם.. למרות זאת אני ממליצה לה להתחיל להכיר את המערכת :לצאת לגדנ"ע נגיד רק בשביל לחוות את המערכת כמה ימים(ממליצה על גדנ"ע תקשוב).. וחוץ מזה היא צריכה לדעת שהצבא ערוך לקלוט בנות דתיות:לנפק מדים מתאימים למי שלא לובשת מכנסים ולאפשר הדרכה רק ע"י בני אותו מין(בנות מדריכות בנות ובנים מדריכים בנים)ולמנוע מצב של נסיעה של בן ובת ברכב או שמירה של בן ובת ביחד(וכל שאר מצבי הייחוד שאסורים על פי הדת)..וכמובן לאפשר תפילה והכל.. רק בתחילת ההכשרה בצבא(כשמגיעים לטירונות או אצל הקצין מיון)צריך להגיד ששומרים וימצאו כבר פתרונות-ככה שלענין הזה באמת שאין מה לדאוג-מה גם שצה"ל בכל מקרה אוסר על מגע כלשהו בין הבנים לבנות ככה שאין בעיה בדרך כלל. חוץ מזה מכיוון שאתן עוד לומדות ואני כבר לא אז את והיא מוזמנות לשגע אותי בשאלות על הצבא -אני מתגייסית עוד פחות מחודשיים ואני אשמח להפיג את החשש שלכן מהמערכת-פשוט תשלחו שאלות.. מקווה שעזרתי קצת.

מור 0221

New member
יש את "אלומה"

שהיא עוזרת לבנות דתיות שרוצו להיתגיס www.aluma.org.il 052-4767252 אני גם דתייה שרוצה להתגיס ואני לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי לבד

pacific ocean

New member
היא לא דתייה...

היא פשוט שומרת מסורת והיא מגיעה מבית שכולם עשו בו שירות ליאומי והם אף תומכים בכך ומשכנעים אותה לא להתגייס. היא מאוד מתלבטת בעיקר כי אין אף אחד שתמוך ברצון שלה לשרת בצה"ל ולכן חושבת שיהיה לה קשה במסגרת הזו בה ההורים מתנכלים אליה מספיק בלי קשר לצבא בגלל היותה מודרנית יותר משאר המשפחה. מאוד חבל לי לדבר איתה ולשמוע שהיא כל כך מתלבטת, אנחנו חברות מאוד קרובות ואני בתור בחורה שמאוד רוצה להתגייס לא יכולה לתת את דעתי האובייקטיבית לגבי זה, לכן פניתי לפורום הזה, שתעזרו לה להחליט האם ללכת למרות הכל לשירות הצבאי הרגיל, או שמה להקשיב להוריה..?

מור 0221

New member
גם בבית שלי המשפחה...

לא מרוצה מהרעיון (גם הביה"ס והחברות...) אבל זה החיים שלי. אני מכירה בנות שהמורות מאיימות עלהם שהם יורידו להם בציוני מגן אם הם התגייסו אבל הם מספיק חזקות לעמוד על שלהם. בסופו של דבר החברה שלך צריכה לחשוב בעצמה איך הצבא ישפיע על החיים שלה ואיך השרות, ואז לבחור. בהצלחה ... (עדיין למרות שהחברה שלך מסורתית, אני ממליצה לצור קשר עם "אלומה")

למעלה