שאלה לחברה ממד"א....

שאלה לחברה ממד"א....

ממתי מתנדב נחשב מתנדב בוגר? הבנתי שכשמתנדב עובר את גיל 18 ומסיים את כיתה יב´ הוא נחשב מתנדב בוגר אבל מאיזה תאריך? מהבגרות האחרונה? ועוד שאלה - למתנדב בוגר מותר לעשות משמרות בוקר ולילה בתחנה. אני צריך לקבוע משמרת (לבקש מהוועד) או שאני פשוט מגיע? ועוד שאלה שלא קשורה לנושא, בצקת ריאות נוצרת כאשר יש מים בריאות (אוסמוזה). כשבנאדם נמצא בסאונה הוא בעצם נושם אוויר עם לחות גבוהה (מים). למה לא נוצרת בצקת רעאות כשבנאדם בסאונה? אולי אם הוא ישאר יותר מידי בסאונה תיווצר? או שזה מעט מאד מים וזה זניח? או שהמים לא נכנסים לריאות?

תשובה לשתי השאלות

לשאלה הראשונה אתה מגיל 18 נחשב לבוגר ומשמרות לילה ברוב התחנות אתה צריך לתאם עם אחראי מתנדבים ולשאלה השניה אתה צודק אם תהיה שם מספיק זמן כדי שהריאות שלך יתמלאו מים אז כן אבל זה יקח הרבה מאד זמן כי הריאות גם מוציאות את הנוזלים.

באסה כי אני בת 18 בתחילת שמינית

כי אני ילדה גבולית ויש לי יותר מחצי שנה עד סוף השמינית... למה באסה לך?

לי לא כל-כך באסה

אני הופך לבוגר ב 20 לחודש שזה ביום חמישי. אני סתם משתתף בצערך אבל חפיפ - זה עובר די מהר. הבאסה אצלי זה שאני עובר לקיבוץ בצפון (בבקעה למעשה) בעוד חודשיים וקצת במסגרת גרעין נחל אז אין לי יותר מידי זמן בתחנה. חפיפ

ואגב יש לי שאלה

איך יוצא שיש לך חצי שנה עד סוף שמינית? זה או שמסיימים החודש או בשנה הבאה לא? ואני חושב שיש תחנות שאת נחשבת בוגרת אם כבר עברת 18 בלי קשר לשנה"ל וזה גם אם את לומדת באקסטרני. אבל אני רק חושב וזה צריך בירור

Action force

New member
לבת 18.

1. את יכולה להיעזר בידידנו ישראל פישר 2. אם את לומדת באקסטרני - אני בטוח שיש איזשהו פתרון עבורך. 3. לא כל כך באסה לך, תשווי עצמך לנוער, לך מותר ללבוש מדים להם לא! לך מותר לצאת לאיבטוחים ללא אישור הורים - לך לא! תהני ממה שיש... ואל תקדימי את המאוחר!

למעלה