שאלה לחבי הפורום

copyarter

New member
שאלה לחבי הפורום

שמתי‮ ‬לב‮ ‬שהרבה‮ ‬משרדי‮ ‬יחסי‮ ‬ציבור‮ ‬עוסקים‮ ‬גם‮ ‬בפירסום‮ ‬בדרך‮ ‬זו‮ ‬או‮ ‬אחרת‮.‬ שאלתי‮,‬‮ ‬האם‮ ‬יש‮ ‬מקום‮ ‬לקופירייטר‮ ‬ביחסי‮ ‬ציבור‮?‬

ron ad

New member
...

שלום, ישנם משרדים שעיקר עיסוקם הינו יחסי ציבור, ובנוסף לכך מסייעים ללקוח בפרסום. הכוונה בסיוע יכולה להיות: שליחת הלקוח למשרד פרסום, יעוץ לגבי פרסום עשית הפרסום "במשרד" (עבודה שרוב מתבצעת ע"י משרד חיצוני). לשאלתך, קופירייטר יכול להשתלב במשרדים שהם בעצמם עושים את הפרסום (אפשרות שלישית), אך אני מאמין שאין הרבה משרדים כאלו. בכל מקרה קופירייטר יכול להשתלב ביחסי ציבור בדרכים אחרות למשל בכתיבה. חלק בלתי נפרד מיכולתיו ומעלותיו של קופירייטר הוא כישרון הכתיבה. כך קופירייטר יכול להשתלב בעבודת כתיבת הקומניקטים לעיתונות. רון

copyarter

New member
רון,תודה על&#8238

אבל‮ ‬יש‮ ‬לי‮ ‬עוד‮ ‬שאלה‮.‬ מהם‮ ‬הקומוניקטים‮ ‬האלה‮?‬‮ ‬האם‮ ‬זה‮ ‬מסתכם‮ ‬בהודעה‮ ‬יבשה‮ ‬לעיתונות‮ ‬על‮ ‬מוצר‮ ‬כזה‮ ‬וכזה‮,‬‮ ‬שניתן‮ ‬להשיג‮ ‬אותו‮ ‬כאן‮ ‬וכאן‮,‬‮ ‬או‮ ‬שיש‮ ‬בזה‮ ‬יותר‮ ‬‮"‬נשמה‮"‬ברמה‮ ‬של‮ ‬כתבה‮ ‬שלמה‮,‬‮ ‬כולל‮ ‬תחקירים‮,‬‮ ‬ראיונות‮ ‬וכו‮.‬‮ ‬האם‮ ‬הקומוניקט‮ ‬נועד‮ ‬להניע‮ ‬את‮ ‬העיתונאי‮ ‬לפעולה‮,‬‮ ‬או‮ ‬שניתן‮ ‬לספק‮ ‬לו‮ ‬משהו‮ ‬מוגמר‮ ‬יותר‮.‬‮ ‬מה‮ ‬לגבי‮ ‬גיבוש‮ ‬אסטרטגיה‮ ‬שיווקית‮-‬פרסומית‮,‬‮ ‬המצאת‮ ‬שמות‮ ‬חדשים‮ ‬וסלוגנים‮ ‬למוצרים‮ ‬ואירועים‮,‬‮ ‬הפקות‮ ‬דפוס‮.‬‮ ‬האם‮ ‬אלה‮ ‬אינם‮ ‬מענייניו‮ ‬של‮ ‬משרד‮ ‬יחסי‮ ‬ציבור‮?‬

השילוב של קופירייטר

זה יכול להסתכם בהודעה יבשה ואפשר לעשות מזה גם יותר(מידע עם נשמה) אבל לא ברמה שאתה כתבת. כלומר: כמו קופיריטר צריך להיות יצירתי ולכתוב כך שיעניין ויסקרן! , צריך לבוא עם כל מיני רעיונות ליחצן את הלקוח שלך, בין היתר נעזרים בהצעה לכתבה.לפעמים העיתונאי כותב ויש שאוהבים כתבות מן המוכן-וכאן אתה יכול להיכנס לתמונה. עם זאת,זו לא עבודה של קופריטר בפרסום-לרוב אינך מעורב בהמצאת שם למוצר או סלוגן,אם כי יצא לי כבר להתקל במקרה שישבתי עם הבוס שלי והיינו צריכים לנסח כזה דבר (שוב : עקרונית זה לא צריך להיות קשור). עבודה לא קלה בכלל יח"צ. אבל מי אמר שהחיים קלים? נ.ב לגבי הפקות דפוס זה תלוי. באחד המשרדים שבו עבדתי, עשיתי גם הפקות דפוס.אבל זה לא נקשר אוטומטית. במשרד אחר שהיייתי בו בכלל לא נגעו בזה והתרכזו רק ביח"צ.

bimbom

New member
אני יודע שזה יעורר ויכוח אבל...

לדעתי יש מקום מכבד לקופייטר ביחסי ציבור זה לא נכון לעשות הפרדה מוחלטת בין יח"צ לפרסום. אין מצב יותר טוב מזה שהדברים נעשים בשיתוף פעולה על דרך פעולה , צורת חשיבה וכו'... מי שטיפ טיפה מבין בפרסום הוא גם יודע שפרסומאי טוב פורץ מסגרות ושאסור להשאר מקובעים והדבר נכון כלפי כל מיקצוע הצורך יצירתיות בכמויות אדירות!!!

copyarter

New member
תודה לכם

על‮ ‬התשובות‮.‬‮ ‬נראה‮ ‬לי‮ ‬ששווה‮ ‬להריץ‮ ‬קורות‮ ‬חיים‮ ‬לכמה‮ ‬משרדים‮.‬‮ ‬לא‮ ‬יכול‮ ‬להזיק‮.‬‮.‬‮.‬

פ ו ל ק ע

New member
נכון בהחלט, גם מהצד של ה"לקוח"

כלומר של העיתונאי זה נראה ככה. אני מקבלת אינספור קומוניקטים עילגים. שלא לדבר על שגיאות עברית גסות. חלק מהיחצנים פשוט לא יודעים לתרגם את צ'ארם למילים ולשכנע אותי שהמוצר שלהם שווה התייחסות. תחשוב שהעיתונאי הוא באמת הלקוח שלך ולו אתה צריך למכור את המוצר/שירות. ברגע ששיכנעת אותו - עשית את רוב העבודה. יש יחצנים ששולחים נייר עלוב עם שתי שורות ותמונה לא מקצועית ויש כאלה שמציעים רעיונות לכתבות, מנסחים הודעות מרשימות וכן הלאה. בקיצור - go fot it!

havlaz

New member
ויש כאלה ששולחים הודעות לעיתונות

עם אפקטים של וורד על כל כותרת שנייה, מה שמראה על המון השקעה בהודעה לעיתונות

למעלה