שאלה לזיוה

spidergirl

New member
שאלה לזיוה

האם יש בידייך מחקר המראה שריטלין לא עוזר למי אין לו ADHD? השבוע העלה את חמתי מרצה בור שטען את ההיפך ועוד הגדיל לעשות וטען שריטלין ממכר. השתקתי אותו מיידית אבל כדי לסתום לו את הפה בנושא סופית, האם יש מחקר כזה בנמצא? ושאלה לכולם: בתוך כמה שבועות יזרקו אותי מהקורס?

שאלת את זיווה ואל תכאעסו שאני עונה

יש, תקישי במאגרי המידע ritalin and abuse ותקבלי את ההשלכות של שימוש לא נכון. יש עדויות גם שסותרות את השפעתו הממכרת של הריטלין. אולי הרמצה התכוון הלגיד סבילות ולא התמכרו. סבילות היא התרגלות של גוף לחומר כימי, ויש מעט עדויות המראות סבילות אצל מבוגרים, אבל גם אפט פלסבו יותר יותר גדול, וסטטיסטית אומנם הממוצע גבוהה יותר אבל ם השונות גבוהה ולכן זה "מלכלך" את הממצע אין עדויות להתכרות מריטליןץ בטח ובטח שלא בריכוז שהוא ניתן (4 מ"ג לעומת לפחות 2 גרם חומר נקי שמביא להשפעה בעלת פוטנציאל התמכרות). גיל

zivadina

New member
גיל, ברור שאתה יודע פי 1000 ממני

ולכן עדיף שאתה תענה. את הידע על חוסר עזרה של ריטלין לאנשים non-adhd שאבתי מהתבטאויות בנושא של ד"ר מנור. אגב, בהרצאה של ד"ר אלון אשמן הוא סיפר שיש התרגלות (לא התמכרות) של מבוגרים לריטלין כאשר הם לוקחים אותו שלא למטרות ריכוז, אלא למטרות עירנות או דיאטה, ואז הם צריכים להעלות מינונים כי יש התרגלות.

שימוש לרעה

האבחנה לגבי שימוש בחומרים פסיכואקטיבים היא בין שימוש (USE) לשימוש לרעה (Abuse). כל צרכית חומר שלא מטרות שימוש נכון יש בו פוטנציאל להסתגלות ואף להתמכרות.

spidergirl

New member
תודה גיל אבל

השאלה העיקרית שלי היא איפה ניתן למצוא מחקר שריטלין לא עוזר למי שאינו לקוי קשב.

ריטאלין ממריץ ולכן גם מי שלא ADHD

ריטאלין היא תרופהממריצה , למעשה כדור מרץ כמו משפחת הכדורים הממריצים. גם מי שאין לו ADD יכול להיות מושפע ממנה. מה שהוא ירגיש זה חוסר עייפות לזמן מסויים (אפילו 24 שעות) ולכן ירגיש כאילו הוא יותר מרוכז ויכול ללמוד רצוף לבחינות. סטודנטים רבים עושים את זה. זה פשוט לא קשור לריטאלין אלא למשפחת הממריצים וכל כדור ממריץ עשוי להשפיע דומה אלא שהזמינות של ריטאלין והפירסום שלו גדול, במיוחד בארץ. כל החברים של הבת של אחותי שהם סטודנטים בתל אביב מנסים לבקש ממני קצת כדורים לבחינות... אני כמובן לא נותנת להם ומסבירה להם את טעותם ומה זה ריטאלין אבל תביני שזה לא לגמרי מופרך, והרצון לעירות יתר, כדי ללמוד במרוכז לבחינות גורם לביקוש לריטאלין. מקווה שעזרתי קצת.. אפרת

למעלה