שאלה לזוחל...

שאלה לזוחל...

קודם כל שלום לפורום של הסדרה הע-נ-ק-י-ת הזו! ראיתי שכתבת שלערוץ 3 אין זכויות שידור על עונה שלמה.... האם זה אומר שהפרקים שמשודרים עכשיו הם לא כוללים עונה שלמה? והאם ראינו אותם פעם או ש(ישמרנו האל) אף פעם לא?

Carpet Crawler

New member
תשובה לתותי...

סוף סוף מישהו מגלה התעניינות על השערוריה הזו... ניסיתי להעלות את זה כמה פעמים לדיון אבל התפתחו דיונים שלא קשורים לזה. אז ככה: דבר ראשון שיהיה ברור שאין אף פרק ב"סיינפלד" שלא שודר מעולם בארץ, לא זו הייתה הכוונה. הגלגול הנוכחי של הסדרה בשידורים החוזרים בערוץ 3 החל באמצע הקיץ השנה. תחילה הפרקים שודרו מדי יום ב-20:30 ולאחרונה זזו אחורה ל-19:40. 4 או 5 ימים לאחר תחילת השידורים החוזרים ב-20:30, החלו שידורים חוזרים של הסדרה גם מדי יום ב-2:25 בלילה. כלומר, הפרש של כ-5 פרקים אחורה מהפרקים המשודרים ב-19:40. הכל טוב ויפה. אבל הבעיה היא כדלהלן: לסיינפלד כידוע 9 עונות. כולן נרכשו בזמנו ע"י ערוץ 3 ששידר אותן כיאות במהלך השנים, וגם בשידורים חוזרים לאחר מכן. העונה השביעית של הסדרה, עונה בת 24 פרקים שבה קו העלילה המנחה הוא האירוסין של ג´ורג´ וסוזן, שודרה לאחרונה במשבצת של 19:40 בערב. מספר ימים לאחר מכן במשבצת של 2:25 בלילה ראיתי ששודר הפרק האחרון בעונה השישית, וביום למחרת הפלא ופלא אני רואה את פרק הפתיחה של העונה השמינית, שנפתח בהנחת המצבה על קברה של סוזן. כלומר, במשבצת של 19:40 העונה השביעית שודרה, אבל במשבצת של 2:25 דילגו עליה. אצתי רצתי ושלחתי אי-מייל למערכת עיתון הטלוויזיה "רייטינג" למדור לשאלות הקוראים ושאלתי הכצעקתה. הם ענו לי מעל דפי העיתון שלערוץ 3 אין יותר זכויות שידור לעונה השביעית, ולכן היא שודרה רק ב-19:40 ולא ב-2:25. המסקנה היא שעל פי החוק לערוץ 3 היה מותר לשדר את העונה השביעית רק עוד פעם אחת, והם ניצלו את הפעם הזו לאחרונה בשידורים החוזרים הנוכחיים ב-19:40, ובגלל שנגמרו להם הזכויות על העונה הזו הם נאלצו לדלג עליה במשבצת של 2:25. בגלל זה אני אומר שעתיד השידורים החוזרים לא ברור, כי שתי שאלות נותרו פתוחות: 1. האם ערוץ 3 מתכוון לרכוש מחדש את העונה השביעית? 2. אם לא, אז האם הם מתכוונים לשדר שוב את הפרקים שכן מותר להם לשדר? אני מקווה שלא סיבכתי לך מדי את הדברים. אה כן וברוכה הבאה לפורום
זוחל השטיח, מביא אותה בקבלת פנים עאלק.

למעלה