שאלה לזוגות שפה..

moran008

New member
שאלה לזוגות שפה..

אוטוטו אני וחבר שלי אמורים לחתום על חוזה על בעלת הדירה פעם ראשונה ששנינו עוזבים את הבית של ההורים רציתי לשאול אם יש טיפים למגורים יחד, איך לשמור על הזוגיות ולא לריב כל הזמן על מי ישטוף כלים.

NightElf

New member
דווקא נושא הכלים יכול להיות עניין

מאוד מאוד רציני, אם לאחד הדיירים בדירה לא מפריע שהכלים לא שטופים (הוא מסוגל להשאיר אותם שבוע עד שהם יעלו עובש), ולשני כן מפריע שיהיו כלים לא שטופים (הוא שוטף אותם ברגע שהם נוחתים בכיור), אז עלולים להיווצר חיכוכים לא נעימים. לפי דעתי, הכי טוב, להגדיר דברים שיודעים מראש, ובמשך הימים\שבועות הראשונים ללמוד אחד את השנייה, את כל השטיקים וההעדפות, ואם הזמן למצוא את הפשרות (אם צריך), אבל הכי חשוב לדבר על כל דבר קטן שמפריע (אך כמובן לא להיות קטנוניים...), כי אם שומרים בבטן זה סתם עלול להצטבר ולהתפוצץ בסופו של דבר.

הכוונה היא..

לא רק לשטיפת כלים, אלא לכל מטלות הבית... תקבעו מי עושה מה. זה חוסך הרבה מריבות אח"כ. לדוגמא: הסיכום שלי ושל החבר הוא שאני מבשלת והוא שוטף כלים. לפעמים מתחלפים בתפקידים, אבל לא יוצא שאנחנו רבים בנוגע לזה.

עדידי20

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני מבשלת- הוא שוטף. ולפעמים עושים הכל ביחד:)) בנוגע לניקיון- ידוע שאני שואבת, הוא מנקה את הקקי של החתול, אני מנקה אבק והוא שוטף ריצפה...זוהי חלוקה שהגענו אליה בלי ריבים, פשוט כל אחד תיעדף מה הוא מעדיף לעשות ומה פחות גרוע עבורו. אגב, אני גרה עם חבר שלי וגם עובדת איתו באותו מקום, כך שאם באמת רוצים, באמת אוהבים ובאמת באמת מאמינים בלגור ביחד, זה הדבר הכי נפלא שיש! בהצלחה!

Itai G

New member
המון סבלנות

היי, קודם כל מזל טוב למעבר הדירה. חשוב לזכור כי הימים הראשונים הם אופוריה ואח"כ מגיעים הקטעים הקשים. חייבים לזכור שכל אחד בא מבית אחר, עם מנהגים שונים, מנטליות שונה וכ' - מה שאחד חושב שזה נכון ותקין השני לא ולהפך (כלים, זבל, אמבטיה, ניקיון ומה לא...). הכי חשוב - סבלנות ופשרות ולא לשמור בבטן - לא לחכות לריב הגדול, אלא לדבר על הכל כל הזמן

shanisth

New member
שלום לך

את נמצאת בסיטואציה שאני וחבר שלי אוטוטו נהיה בה (סוף החודש! יש!), אני והוא גם הולכים להתחתן (עוד חודש וחצי! יש!), ככה שנושא שוויוניות וזוגיות ומגורים ביחד מהותי מאוד, כי לפרק נישואין על ריבים בנוגע מי יעשה מה ומתי יהיה לא הגיוני ביותר, לקבוע כללים משותפים יהיה הרבה יותר הגיוני ומשותף. אני והוא החלטנו בעיקרון שיש דברים שהוא יעשה, יש דברים שאני אעשה, כשלו יהיה יום רגוע משלי, הוא יעשה יותר, כשלי יהיה יום רגוע משלו אני אעשה יותר. פעם בשבוע (או שבועיים.. תלוי בעצלנות שלנו: ) ..) נעשה נקיון רציני ביחד של כל הבית, פעם בחודש (או חודשיים, תלוי בעצלנות שלנו: )..) ננקה גם את התריסים הענקיים שכל כך מתיש לנקות, וככה נהיה שותפים גם בהכנסות, גם בהוצאות, גם בתוצרים שמחוץ לבית, גם בתוצרים שבתוך הבית. באופן כללי, יש לי נסיון מר בלראות אנשים שאמרו שהם לא ינקו אם השני לא ינקה, ואז הם ניקו הכל בעצמם, אז אני כבר הודעתי, שמכיוון שאני לא אוהבת לנקות, אז אם הוא לא ינקה איתי, שלא יחשוב שאני רק אאיים, גם אני לא אנקה, ואז נחיה בלכלוך וזוהמה לא משנה כמה זמן, בכלל, עד ששנינו נקום, וננקה, יחד עם המטאטא: ) חחחחחח. זהו: )

ravivve

New member
לריב על מי ישטוף את הכלים??

זה לדעתי לא קשור ללגור לבד או עם ההורים... זה קשור בעניני זוגיות נטו... נגיד אני חושב שזוגיות צריכה להיות על בסיס של לתת בלי לצפות לקבל חזרה... ואם שני בני הזוג עובדים בשיטה הזאת אז כל אחד נותן, וכל אחד מקבל חזרה... למה אתם חוששים מלריב על מי ישטוף את הכלים ולא חוששים דווקא לריב על מי לא ישטוף את הכלים? שניכם צריכים בתור בני זוג לקפוץ על הכיור אם אתם רואים שיש בו כלים! וככה בכל דבר.. ככה שומרים על הזוגיות...

למעלה