שאלה לותיקים שביניכם

tomerhm

New member
שאלה לותיקים שביניכם

האם בין 1967 ל 1979 היו נתיבי CVFR בחצי האי סיני? ואם כן, למישהו יש מפה ישנה שהוא יכול לסרוק?

קבלי נוסטלגיה מהתקופה, מעוז פורקן

Naftali Segev

New member
תומר הפורום בתרדמת (כולם בקפריסין
)

Naftali Segev

New member
אתה בהחלט צודק, את עולם התעופה האזרחית

גיליתי רק בתחילת המאה ה21
כך שבאמת אין לי שמץ של מושג בשאלות הקשורות להיסטוריה (למזלי אני מבין קצת בדברים אחרים בתעופה מלבד ההיסטוריה שחשובים לא פחות כך שאני מקווה שזה מפצה על החוסר)

רמי בר1

New member
אלה שלא בקפריסין היו היום בדלתון,וערכו

ביקור מוצלח אצל פלוטו.
שמעתי שאפילו גיורא רום היה במנחת דלתון בזמן שכחמישים אזמים נחתו בסדר מופתי ברוח צד חזקה.
היה מדהים לראות על מסך הבקרה את שני "הנחשים" שיצאו אחד מראשון דרך ירושלים, והשני מעין ורד דרך העמקים, והתאחדו בצמח, ומשם דרך מיגדל והקפה מערבית רחבהשל הר מירון הגיעו לסאסא ומשם לדלתון. היה גם צוות צילום של ערוץ 1 ,ואולי נראה משהו בחדשות הערב.

Naftali Segev

New member
מצויין. זו הדרך הנכונה לקדם את הענף

האם זה גם אומר שהורידו את החומה הנדפקית בין דרום לצפון ?

רמי בר1

New member
הגזמת!כל מי שמדרום לראשון חצה

לבקעה דרך ירושלים,ומי שמעין ורד צפונה טס דרך העמקים.
זה נראהמצוין על המסכים.

tomerhm

New member
במהלך חיפוש בגוגל מצאתי את זה

כנס לקישור הזה

גלול מטה, מסתבר שלפי תמונות לויין של גוגל, עד היום נשתמרו חלק מסוללות העפר והתעלות במקום בו היו אותם המעוזים

היו נתיבים מ-1970 לערך.

הנתיבים היו: אילת - שרם - א-תור - סנטה קטרינה - אילת. היו הרבה טיסות אזרחיות, של ארקיע וכל מיני מפעילים אזרחיים אחרים, חלקם בשרות הצבא. טסתי בכולם.
נדמה לי שנשארה לי מפה מאז, אחפש.
אשר

tomerhm

New member
וואו, אשמח לראות

תודה אשר,

וכל האיזור היותר צפוני היה ריק? אני מתכוון אל עריש, רפידים והתעלה

מצאתי מפה בסיווג "שמור" מ-1976

אין בה סימוני נתיבים, אולם זכור לי היטב שהיו נתיבים מוגדרים שאפשר היה לטוס בהם, כמו שמתואר כאן. במגבלות לגבי טיסות פרטיות שאופשרו רק לשארם, לא-טור ולסנטה קטרינה שבהם נחתתי. שאר השדות היו פתוחים לטיסות אזרחיות בשרות הצבא בלבד.
המפה היא מפת ישראל וסיני וחלק גדול מירדן בהיטל למברט חרוטי, במדידות שנעשו במרס 1976, עם כל שדות תעופה והמנחתים וקווי ההפרדה בין ישראל למצרים כפי שהיה אז . בגלל הגודל אין לי אפשרות לסרוק אותה, אולם אשמח להראות לך בהזדמנות (אולי בכנס האגודה אם תגיע).
אשר

למעלה