שאלה לורדית - סידן

vikvik

New member
שאלה לורדית - סידן

התחלתי לקבל כדורי סידן ואני לא זוכרת מתי כדאי לקחת אותם. לפני האוכל או אחרי , עם אנטיביוטיקה או בלי , עם ספורנוקס או בלי , עם כדור ברזל או בלי. אה ואם אני כבר כאן , כדור ברזל גם מתי הכי כדאי? תודה

LullaBelle

New member
לגבי ברזל

סליחה שאני מתערבת... אני יודעת שברזל לא לוקחים עם מוצרי חלב. לכן הפסקתי לקחת אותו בבוקר אלא לוקחת בערב - כי בבוקר אני שותה קפה [עם חלב].

sporTV

New member
לגבי ברזל

לוקח בצהריים עם בשר. מומלץ ליטול אותו עם ויטמין סי אז אני אוכל תפוז על הדרך. מקווה שאינני טועה/מטעה, תמיד שמח לשמוע את תשובת המומחית שלנו.

ברזל לא עם מוצרי חלב- עדיף עם משהו חומצי

אז צדקת והיינו כבר בסיפור הזה מה עם טאגליינס בפורום? שרשורים שימושיים שיש סיכוןי שנחזור אליהם כדאי לסמן כטאגליינס!!!

chakiv

New member
תשובות

לברזל - אכן קיבלת תשובות טובות (יופי!! אתם כבר מתורגלים!!...מסתבר שיש עם מי לדבר
). לא לערבב ביחד את תוסף הסידן יחד עם הברזל. לגבי הסידן - חשוב לי לדעת איזה אנטיביוטיקות את נוטלת דרך הפה עמ"נ לענות לך באופן מדויק. ישנן אנטיביוטיקות שיעילותן יורדת עם השילוב. ורדית נ.ב: אין לי מושג איך מקשרים (או תגיות??
) להודעות קודמות - כי באמת כבר דיברנו על עניין הברזל והסידן....מישהו ?

vikvik

New member
בדרך כלל לוקחת

ציפרו ואזניל. כרגע עושה עירוי תוך ורידי עם אמיקצין ומרופינם עם פזילה לכיוון טזוצין

sporTV

New member
אתן לך את הטזוצין שלי....

נראה לי שממחר אני אפזול למשהו אחר.

זה קישור, לא לזה התכוונתי....

התכוונתי לטאגליינס. מעל לכותרת הפורום- סיסטיק פיברוזיס יש פס כחול כהה שם כתוב: ראשי, תקנון, ........ טאגליינס בלחיצה על הטאגליינס - תנסי לבד ותראי יש טאגליין אחד לשרשור על תרומת איברים. אפשר שיהיו שם עוד הרבה כאלו. ואז אנשים יוכלו לחזור ולחפש שם בלי שמישהו יצטרך לחפש בארכיון ולמצוא את הקישור. את זה רק מנהל הפורום יכול לעשות. ואני סומכת עליו שהוא גם יודע איך.

vikvik

New member
אההה

חשבתי שורדית דיברה על קישור להודעות קודמות

vikvik

New member
כן תודה

הבנתי שלא לוקחים סידן עם מוצרים שמכילים סידן ועדיף בהפרש של שעתיים מאנטיביוטיקות זטו וציפרו. אגב , כתבת שאפשר לקחת את האנטיביוטיקות האלה בלי קשר לארוחות. אני יודעת שאצלי ואצל עוד הרבה אחרים יש קשר ישיר בין ציפרו לארוחות , כי אם לוקחים את זה על בטן ריקה זה עושה המון המון המון בחילות וכמעט בלתי אפשרי לאכול אחר כך. בזמנו זה קרה לי ולא הבנתי מאיפה הבחילות עד לכדי הקאה , הרופאה שלי המליצה לקחת ציפרו רק אחרי האוכל וזה עבר.

chakiv

New member
אכן כדאי להפריד לפחות שעתיים בין ציפרו/אזניל

לבין מוצרים שמכילים סידן. נכון, לא משנה מתי לקחת ציפרו או אזניל (לפני/אחרי האוכל) - וזה לפי מה שכתוב בספרות. אבל אחרי שכתבתי את מה שכתבתי בפורום, הרבה אנשים טענו שציפרו פשוט עושה להם בחילה/רצון להקיא, ורק אחרי לקיחה אחרי/עם האוכל, ההרגשה משתפרת. לא תמיד יש התאמה אחד לאחד בין הספרות לבין המציאות. במקרה הזה, כמובן - כדאי לקחת אחרי האוכל כדי שזה לא יעשה בחילות, אם זו התחושה...זה לא משפיע על יעילות התרופה ורדית

למעלה