שאלה לוטרינר,

קארן100

New member
שאלה לוטרינר,

שלום ד"ר , האם ערך גלוקוז 145, בצום, (כשהחתול לא מרגיש טוב ובמתח עקב היותו במרפאה), זוהי סוכרת גבולית ? ואם כן מה צריך לעשות ?

גלוקוז בחתול

תולים יודעים להעלות רמת גלוקוז בסטרס בצורה מרשימה מאוד. 145 אמנם הוא ערך גבוה, אבל אם זה הסימן היחיד לא הייתי מגדיר אותו כחולה סכרת כל כך מהר.
למה הוא הגיע למרפאה ? האם יש ממצאים נוספים ? האם בוצעה בדיקת שתן ?
אסף

קארן100

New member
תודה, הוא

הגיע למרפאה כיוון שהפסיק לאכול בהדרגה במשך 3 ימים, במרפאה הוא עבר בדיקת דם, היו כמה חריגות קטנות:
ALP 5
PHOS 3
NA+ 139
HCT 21.9
HB 7
משטח טוסקיות (מקווה שקוראת נכון) וסטייה שמאלה בנויטרופילים PCV/TS 25/9
הוטרינר אמר שהוא לא מוצא כלום ושהבדיקות יצאו בסדר ושאולי זו דלקת קלה בקיבה ונתן אנטביוטיקה וגסטרו.
אחרי כמעט 3 ימים החתול חזר לאכול נורמלי (זה חתול שחי בחוץ ויש לו גישה גם לאוכל שנמצא בחוץ), חשוב לי לציין שזה קרה ממש מזמן ועזבתי את זה כי הבנתי שזה לא משמעותי אבל בכל זאת זה מנקר בראשי במיוחד לאור זה שאני חושבת אולי לשדרג לו עכשיו את האוכל שהוא אוכל לאוכל אחר ואם הערך מראה על סוכרת גבולית אז זה יהיה שיקול נכבד בהתאמת מזון חדש.
אודה לתשובתך

קארן100

New member
נ.ב:

האם אפשר ורצוי לבדוק אותו בבית עם גלוקומטר ? ואם כן אז מאיפה אני לוקחת לו את הבדיקה ? מהאוזן ?

לגבי הבדיקה

הבדיקה מעידה על דלקת חריפה, וטוב שהוא קיבל אנטיביוטיקה.
עם זאת החתול קצת אנמי, וזה מדאיג. האם מדדי הכליות היו תקינים ? האם עשו בדיקת שתן ?
לגבי הסוכר - דאגה מיותרת. לא הייתי עושה עם זה דבר
אסף

קארן100

New member
תודה, לאיזה

בדיקת כליות אתה מתכוון ? CREA/ALB ?
יכול להיות שהאנמיה הקלה זה כתוצאה מפרעושים ?
לגבי הסוכר, למה זה דאגה מיותרת בעיניך ? אני מאוד שמחה שזה כך אך מטריד אותי שסוכרת גבולית יכולה להפוך לסוכרת עם השנים, ובעצמך אמרת ש 145 זה גבוה, זה לא גבולי ? ואגב, גם אתם עושים בדיקת HB1C ?

למעלה