שאלה לווטרינר

שאלה לווטרינר

יש לי לברדור בן שנתיים ושלושה חודשים. לפני מס' ימים הווטרינר שלי עשה לו צילום אגן ואיבחן כי יש לכלב אגן B,C שאלתי היא מה ההשלכות של אגן מסוג זה על כלב עבודה? הכלב החל מהיום לקבל כדורי גלוקוזמין ורציתי לדעת אם זה יכול לעזור במשהו ולשפר בקצת את חייו. הבעיה מורגשת תוך כדי הליכה רגל ימין קצת ניגררת. תודה אשמח לתשובה.

לא תמיד היחס ישר בין הצילום לצליעה

לפעמים המצב הקליני הוא צליעה וצילום יכול להראות טוב, ולפעמים הפוך. אם הכלב סובל מאד וזה נמשך, אפשר לשקול ניתוחים. גלוקזמין יכול לעזור אבל לא הוכח מעולם (ורבים ניסו להוכיח) אבל הוא לא מזיק (חוץ מלכיס) הגרל נגררת - האם הוטרינר בטוח שמדובר בבעיה אורתופדית? זה יכול לנבוע גם ממערכת העצבים!

WTR

New member
../images/Emo207.gif - שאלה על בלוטת התריס

היי ד"ר, לפני מס' ימים כתבתי כאן על כלבה בת 11 שאינה חשה בטוב, ויש חשש כי יש לה בעיה בבלוטת התריס. הבעיות שלה הן כאלו: 1. אלרגית לעוף, כנראה 2. שמנה 3. לא יורדת במשקל 4. עייפה כל הזמן 5. פרווה לא ממש בריאה = שומנית ומלאת קשקשים 6. עיניים תמיד מלוכלכות וזה מה שעולה לי בראש כרגע..
האם אפשר לקשר בוודאות את הבעיה בבלוטת התריס לחלק מהסיבות האלו?
האם לאחר שהיא תתחיל לקבל כדורים, יהיה אפשר לתת לה אוכל רגיל ולא דיאטטי, למרות המשקל שלה? (שוקלת מעל ל10 קילו ממה שהיא אמורה)
והאם יכול להיות מצב שהיא לא באמת אלרגית לעוף, אלא שמדובר בעוד סימפטום של הבעיה בבלוטה?
איך באמת יודעים מה קשור לבלוטה ומה נגרם מסיבות אחרות?
מלבד כדורים, יש עוד דבר שצריך לעשות ע"מ לעזור לה לרדת במשקל?

שתהיי לי בריאה (וגם היא)

היפותירואידיזם (חוסר בהורמון של בלוטת התריס) יכול להסביר את כל הבעיות שציינת חוץ מהאלרגיה. על סמך מה אובחנה האלרגיה? האם נבדקה בדיקת עיניים מלאה? כולל קצב ייצור דמעות. את שאר השאלות אני מעדיף להשאיר לאחרי התוצאות ולא לתת ספקולציות

WTR

New member
תשובות

בקשר לבדיקה לאלרגיה - אני לא בטוחה, אצטרך לשאול. בדיקת עיניים לא בוצעה, אני לא חושבת שהיא מייצרת יותר מדי דמעות. העיניים שלה מלוכלכות - הכוונה ללכלוך כמו שקמים מהשינה. והן גם אדומות מאוד. במיוחד כשהיא מתעוררת, לפעמים רואים רק אדום ואז לאט לאט האישון מתגלה. זה נורמלי?

WTR

New member
אוקיי אז ביררתי יותר לעומק..

(אני לא בדיוק הבעלים שלה, אז שאלתי את הבעלים) האלרגיה היא השערה בלבד, בגלל המצב שבו הייתה הפרווה שלה בזמן שהיא הגיעה לויטרינר כלשהו. הפרווה הייתה דלילה ולא צמחה כמעט. העיניים שלה היו עם גושים קטנים (שפירים) בקצה, שהפריעו לה לסגור את העין כמו שצריך ואז היא דמעה הרבה. מאז הוציאו לה את הגושים, והיא עדיין דומעת (אולי לא באותה כמות) והן עדיין אדומות. כנראה שצומח לה שוב גוש או משהו... הבעלים שלה חושבת שהיא אדמומית בגלל הצורה של הפרווה שלה - היא קצת דומה לשארפיי בפנים, מבחינת קיפולי העור. לא באותה רמה, אבל דומה.

WTR

New member
אין לי אפשרות לעלות תמונה

אז הנה קישור : http://img2.tapuz.co.il/forums/67272025.jpg דובי שמה

למעלה