שאלה לה לה לה לה

• פותח הנושא tofy
  • פורסם בתאריך

tofy

New member
שאלה לה לה לה לה

אוקיי...היום יש לי ערב לבד בבית (זתומרת שאני נבחרתי לשמור על אחי הקטן) אז חשבתי על תעסוקה לשעות שאני אשתגע בהן... אז אמרתי "אם כבר?.....נלמד להכין משו נחמד לשתות..אבל מה?" אז פה נכנסת המשימה הראשונה שלי לעשות רשימת משקאות ולהעיף את המשקאות הלא נחוצים (שפה נכנס התפקיד שלכם) איך אני יודעת שהמשקה כבר לא בתוקף אם לא כתוב עליו? לדוגמא, יש לי שמינית בקבוק וודקה שהיא עוד מימי סבי ז"ל (זה אומר שלפחות 13 שנה לא נגעו בזה!) האם היא ראויה לשתיה? כנ"ל לגבי עוד מספר משקאות שכבר נוצרו בהם משקעים לא מזוהים ויש גם כמה בקבוקים שישנים בארון הרבה זמן והם עדיין סגורים אני יודעת שיין לבן שותים עד שנתיים מאז שיצא לשיווק, מה עושים עם בקבוקים סגורים משנת 98? זהו להיום.בערך.....

rustynail

New member
משקעים משמעו..מקולקל...שמינית וודקה

לא שווה להתנסות לשמור כמזכרת יין לבן שנשמר בתנאים הנכונים אולי יהיה טוב ואם לא אז חומץ מצוין בקבוקים סגורים של וויסקי, קוניאק ניתנים לשתיה גם פתוחים לרוב. בעניין ליקרים לא הייתי לוקח סיכון אלא אם אחוז האלכוהול גבוה 30% ומעלה וגם טועם בזהירות ולא מוריד שוטים מייד

tofy

New member
בטח שלא!

אז ככה..יש לי ליקר דובדבנים פתוח 28% אלכוהול נראה לי שהוא ניתן לשתיה למרות שיש בפנים כמה חתיכות קטנות ומאותה סידרה ליקר שקדים סגור וצלול (מה לעזזל אפשר להכין איתו?) ויש במקרר פינה קולדה פתוחה בערך שנה...אבל אני חושבת שהיא עדיין שימושית (למרות שעל הבקבוק כתוב שמומלץ עד חצי שנה) יש עוד שני בגבוקי "סברה" או משו כזה..ליקר שוקולד תפוז או משו בסיגנון שגם בהם יש חתיכות לא מזוההות אבל אבא אומר שעוד אפשר להוסיף אותם לעוגות...לזרוק או לא?

tofy

New member
חייבת לציין....

שבסיום הפרויקט הקטן (הוא קטן כי אין הרבה משקאות) אני אכין לכם רשימה ותעזרו לי ברעיונות (מנדבת אתכם) ו...המלצות לקניות נוספות אה..ושאלה, ממ...בדיוטיפרי יש הגבלה של קניית אלכוהול נכון?.. אבל גיל 16 אפשר לקנות ליקרים או משו כזה....מישו יודע על ההגבלות?

החוק....

אסורה מכירה או הגשה של משקאות משכרים מתחת לגיל 18 ועכשיו ניתוח: משקאות משכרים = כל משקה שיש בו % אלכוהול (לא משנה כמה) אסור = לא כלומר לא מוכרים או מגישים אלכוהול לאנשים תחת גיל 18. פריצה בחוק תשתי כמה שבא לך מותר לשתות מכל גיל למרות שלא מומלץ בעקרון בקשי מאבא שיקנה לך (אני מניח שהוא מעל גיל 18
)

tofy

New member
זו סתם שאלה בגלל ש....

עוד 4 חודשים אני טסה לפולין... בעיקרון...אבא אףפעם לא מנה בעדי בקניית משקאות ותמיד משתף פעולה (אמא פחות כי אלכוהול= הרבה קלוריות)

Crazy_Bitch

New member
4 חודשים??

ואת כבר מתכננת? את יודעת מה אפשר לעשות בארבעה חודשים??? את יודעת כמה אפשר לשתות בארבעה חודשים?? בכל מקרה, אני קניתי די הרבה שתיה בדיוטי פרי, אז אפשר. אבל אני נגד שתיה בקרב בני נוער!!

MEIMIS

New member
את בת נוער בעצמך!

וחצי מהפורום הזה(כולל אותי) הם בני טיפשעשרה...

rustynail

New member
מה שמה של סידרת בקבוקי הליקרים?

זאת אומרת מי מייצר סטוק? כרמל מזרחי? אם סגור יש מצב שטוב אם פתוח כפי שאמרתי לא ראוי אבל עדיף לטעום מעט.

אמרטו סאוור

יחס שווה של ליקר אמרטו ( שקדים ) וחמוץ מתוק חמוץ מתוק-יחס שווה של מיץ לימון עם מי סוכר

tofy

New member
הרשימה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אוקיי....זה ממש קצת כי הרוב יינות (אדומים זולים) ליקרים: וישניאק אמרטו קירסאו פינה קולדה (שאני לא בטוחה אם היא עוד טובה לשתיה) עכשיו ככה.. יש וורמוט אחד שהוא בשימוש במטבח... (עוגות וכאלה) ויש וורמוט אחד ישן סגור (ישן מאוד מאוד) אז אני חושבת שאפשר להשתמש גם בו ברנדי (שוב...במטבח) ועכשיו התמונות של הוויסקי (תגידו לי מי מהם יותר טוב)

tofy

New member
אה.....ועוד משו....

יש בקבוק סדור של כרמל מזרחי שכתוב עליו "פנטסיה" אבל..הוא מאוד מאוד ישן ולא נראה בכלל כמו הפנטסיה המוכרת....לזרוק או לשמור? וגם לגבי כל הבקבוקים הסגורים שהמשקה לא צלול? כאילו יש קצת משקעים (רק בוויסקי אין)

rustynail

New member
כל ויסקי עם סימון שנים נחשב איכותי

יותר מכאלו בלי סימון שנים אבל בסופו של דבר הכל עניין של טעם והשיבס איכותי יותר מ100 פיפרס אז לערבובים להשתמש ב100 פיפרס ועל השיבס לשבת נקי או עם קרח ביום טוב וקריר צ'ירס

tofy

New member
הוחלט פה אחד (אני ואבא)

שלא נפתח את הוויסקי אם הוא במילא יכול לשבת ואני לא ממש שותה (רק רוצה לטעום) נחכה לתירוץ טוב יותר

למעלה