שאלה להתיעצות

שאלה להתיעצות

אני מאכילה בחוץ גורת חתולים, בת 5 חודשים בערך. היא אוכל ושותה יפה מאוד ( דרך אגב היא החתולה ששותה הכי הרבה שראיתי מימי) ונראת מאוד פעילה וחיונית. בימים האחרונים ראיתי שהיא משלשלת, דבר שלא פגע בחיוניות או בתאבון שלה. האם יש טעם להלחץ?!

אפרת ר

New member
שלשול אצל גורים יכול להיות מסוכן

אבל מצד שני היא כבר לא כל-כך קטנה... אם השלשול נמשך לאורך זמן , זה יכול להיות מתולעים, ככה היה לג´וצי בתור גור. את יכולה לנסות לתת לה כדור נגד תולעים מוטרינר, אבל אם זה לא עובר זה יכול להיות בעייתי... את גוצי העברנו דיאטות משונות ע שמצאנו את הבעיה- זה היה תולעים וגם אוכל שהוא לא עיכל טוב והחלפנו.

**לילך**

New member
היי שייכת

להילחץ זה לא בריא אבל , יש הרבה סיבות לשילשול ,שחלקן חמורות ולכן כדי להיות בטוחים רצוי לקחת אותה מייד לוטרינר ולודא שהיא קיבלה את כל החיסונים. אנא עדכני אותנו בהתפתחויות ובריאות שלמה לגורה. סיבות נפוצות לשילשול: 1. רגישות לחלב פרה (אי יכולת לפרק את הלקטוז). 2. חתלתלת - לודא האם החתול חוסן. 3. טפילים -כמו תולעים. 4. אכילת מזון מקולקל או שתיית מים מזוהמים. 5. בליעת רעל. 6. דלקת כליות

יש לי שאלה לא קשורה

אבל אני רוצה לשרשר אותה אז אני ישאל אותה פה- מאיזה גיל צריך לתת לגורי חתולים לשתות מים?? הגורים שאצלי בבית בני חודש וחצי ושותים מים- זה בסדר או שזה לא בריא?

**לילך**

New member
לדעתי אין בעיה שהגורים ישתו מים

אם הגורים אוכלים מזון יבש שמכיל בשר אז אפילו הכרחי שהם ישתו מים: מכיון שחתול שצורך חלבונים (הוא אוכל מזונות עם מרכיב עיקרי בשרי) ,גופו מפיק אוריאה ולכן הוא זקוק למים כדי לשטוף את האוריאה דרך הכליות. יש מזונות מסויימים - כמו אוכל רטוב ומזונות מבושלים שמכילים למעשה מים בכמות מספיקה לחתול . אבל אם החתול אוכל מזון יבש אז חובה עליו לשתות מים .

אותה חתולה בשינוי אדרת

היום אחה"צ שיצאתי להאכיל את הגורה הנ"ל, לא מצאתיה. קראתי לה קצת והסתבר שהיא על גג של אחד הבנינים ברחוב. הדרך יציאה היא דרך חדר המדרגות ואני משתדלת לשמור שהשלתות יהיו פתוחות כל הזמן (זה בניין של דתיים אז בשבת זה קל) שמתי לה מים ואוכל ואני מקווה שבלילה שיהיה שקט יותר היא תצא.אני מקווה שאני אצליח לישון היום.

עדכון ו/או המשך

כרגע גיליתי שהדיריים בקומה העליונה סגרו ונעלו את הדלת של הגג. אני מקווה שזה יסתדר מחר.

פרק ג´ בעלילות הגורה בעיר הגדולה

ובכן, היום בבוקר עליתי לגג המדובר. הדיירים יצאו והישארו את דלת הכניסה לגג פתוחה, והגורה עדיין שם. ניסיתי לפתות אותה עם אוכל לצאת לחדר המדרגות אבל היא רק הסכימה לדחוף לשם את הראש, לקחת ביס ולברוח חזרה לגג(לפחות זה). אז בסוף נשברתי והשארתי אותה על הגג עם האוכל, בתקווה כשיהיה שקט היא סוףסוף תסכים לרדת. אני מקווה שפרק ד´ יהיה האחרון

פרק ד´ (כן, כן)

כל מאמצי החילוץ הסתיימו בכישלון. אז ככה, עליתי לגג עם אוכל רטוב, החתולה ניגשה בלי בעיה והתחילה לאכול. הצלחתי לתפוס אותה, לשים אותה בחדר מדרגות ולסגור את הדלת. אבל הסתבר שהרגל שלה נתפסה בין הדלת למדרגה. שיחררתי קצת את הדלת והיא ברחה פנימה למחבוא שלה (מחסן קטן ונמוך). הכנסתי לה לשם את האוכל ווידאתי שהיא סיימה לאכול וסגרתי את הדלת של המחסן. הרגל שלה נראת בסדר. מעכשיו אני נוקטת גישה חדשה: השארתי לה מים ואני מקווה כשהיא תהייה רעבה יהיה לה מספיק שכל לרדת ולהגיע לנקודת האכלה הקבועה שלה. (שזה ממש לא רחוק משם).

אני לא ממש יודעת

בערך, מאז ששאלתי, היא על הגג. אבל אני חייבת להגיד שהיא נראת לא רע.היא רק עושה את עצמה מטומטמת (אין חתול מטומטם, לפי תפיסתי)

למעלה