שאלה להנהלת הפורום

enoshi

New member
שאלה להנהלת הפורום

האם החילונים בימינו נחשבים ל: שוגגים, מזידים, תינוקות שנשבו או רשעים? אודה על תשובה בתוספת מקורות. תודה.

אריאל1

New member
תינוקות שנישבו

רק שאין לי מקורות כרגע לגבות את זה. אני אנסה למצוא.

ezer

New member
תלוי, לגבי איזו הלכה?

יש הרבה הלכות לגבי חילוניים. חלקם נידונים כמומר לתיאבון, וחלקם כמומר להכעיס. הכל לפי האיש. אין באלו הלכות גורפות.

one6131

New member
כלל לא ברור שיש דין של תינוק שנשבה

במדינת ישראל היום בספר כף החיים , יורה דעה חלק ב סימן קי"ט סק"לט: "והא וודאי דלא שייך כל זה במומרים לחלל שבת שבארץ הקודש אשר בעוונותיהם הרבים באו פריצים ויחללוה ברגל גאווה באוטובוסים ומכוניות ועישון סגריות בשבת קודש בראש חוצות והמוכיחם דמו בראשו ח"ו. ואלו ודאי דינם כעכו"ם לכל דבר ואין להקל בהם כלל"

ezer

New member
יפה. יש להעיר

אני משער שלפי זמן כתיבת הספר מדובר על החלוצים של שנות ה-20 במאה הקודמת, שהם היו פורקי עול, שנו ופירשו והוציאו עצמם מכלל היהדות. אבל, היום זה מאוד תלוי בכל איש בפני עצמו.

לייזער

New member
לדעת החזון איש

החילונים נחשבים "תינוקות שנשבו". ולכל מי שחושב אחרת יש לי שאלה: אם הייתי נולד בבית חילוני אתה בטוח שהיית חוזר בתשובה?

ezer

New member
טוק טוק לייזער

אתה חיי בימי החזון איש או בימי הרב אלישיב שליט"א? לדעתך גם גוי שלא שמע על שבע מצוות בני נוח, לא יהיה חייב בהן? מה דעתך, אתה יכול לומר חילוק. אבל יש הרבה מצות מהתורה שהן שיכליות.היום הרבה מהפוסקים חושבים שיש להחמיר. זה לא פשוט !!

לייזער

New member
אם בימי החזון איש

נחשבו "תינוקות שנשבו" קל וחומר בן בנו של קו"ח שבימינו עמוסי האוירה האולטרה חילונית. ואני שב ושואל את השאלה הפשוטה : האם אתה יכול לומר שלו היית נולד למשפחה חילונית היית שב בתשובה? ולא דיברנו עוד כמה שהדתיים צריכים לשוב בתשובה. אצטט רק את המקובל הירושלמי ר´ לוי נחמני שכתב שאם הדתיים לא ישובו בתשובה מהמחלוקות שלהם אין כל אפשרות שהחילוניים יעשו זאת קודם.(!!!!!!!)

ezer

New member
היא הנותנת

דוקא בגלל, היכולת של תקשורת אדירת ממדים. היכולת לחפור ולחפש בכל מיני מקומות נידחים. ולמצוא מקורות קלים למציאה. זה מחייב את האנשים לחפש ולבדוק.

giingiit

New member
זו שאלה קצת לא הוגנת

כי מי שנולד חרדי, נולד אם יכולת לעמוד בניסיונות מסויימים ולא אחרים. אני למשל הייתי חילונית וחזרתי בתשובה ואני יכולה להגיד לך שזה לא קל אבללהגיד שאין היום דלתות פתוחות בפני כל חילוני וחילוני זה לא נכון. מי לא שמע היום על יהדות? זה הנושא המדובר ביותר. מי שהאמת תהיה חשובה לו, יברר הלאה ומי שלא לא. אבל לכנות את מי שלא תינוק שנשבה זה אולי לא בדיוק התיאור מהדוייק.

לאנושי-בעניין דין חילוני

שלום רב. מכיוון והשאלה הנ"ל טומנת בחובה ספרות הלכתית ענפה,ננסה בזמן הקרוב לאגד חומר ספציפי. ומכיוון והשאלה נשאלת משני היבטים שונים לגמרי-ההיבט ההלכתי לגבי דין חילוני (לעניינים שונים-כמו יין נסך,שבת,צירוף למניין ועוד המון נושאים.) לבין ההיבט ההשקפתי-שכיום מצב החילונים אינו עולה באותו הקנה של אנשים שפרקו עול בתקופת הראשונים\אחרונים שכותבים על כך בספריהם ולכן יש לדון בעומק רב ובסמכות הלכתית גבוהה על מנת לספק תשובה ממצה של הנושא ברמה הגבוהה ביותר שהמרכז מטפל בו. השאלה עברה לאנשי הלכה ומוסר ידועים ומפורסמים בקהילה, נשמח לפרסם את תשובתם ובעתיד אתה מוזמן להעלות שאלות רבות ככל שתחפוץ. בברכה. מרכז נטעים

למעלה