שאלה להורים

ציפי ג

New member
מה זה כיום?

השומר הצעיר פעם לא היו אדיאולוגים? מחנות העולים? הנוער העובד והלומד? כולם היו מלאי אדאולוגיה. אם כבר היום הדברים הרבה יותר מטושטשים. שלי בתנועות נוער - עזרא ואריאל.

צימעס

New member
כל זה אפשר גם בלי תנועת נוער

ואפשר להיות בתנועת נוער ולא לגדול להיות בוגר "בעל ערכים". מותר לשאול מה משמעות החתימה שלך?

noa_f

New member
מנסיוני, פעילות בתנועת נוער מתחילה

להיות בעלת משמעות כאשר אתה הופך ל"בוגר" בתנועה, או מדריך. כל נער/ה בגיל תיכון, שמתנסים בהגרכה וחניכה של צעירים מהם, או בתפקיד בעל אחריות אחר (שבד"כ לא קורה בגילם) - מקבלים מזה המון. בתור חניכים? בעיקר זו מסגרת נחמדה, כייפית של טיולים ושיחות בנושאים "הרי גורל" (המרכאות בכוונה, אבל המדריכים הצעירים לוקחים את תפקידם ברצינות מדהימה ומשעשעת כאחת). לא מכירה מסגרת אחרת, שבה נער יכול להתנסות בדברים האלו. אולי פעילות התנדבותית, אבל גם אלו לרוב מאורגנות תחת "נוער לנוער" או משהו בסגנון הנ"ל.

skate camera

New member
בתור חניך הצעירה

,שזה אומר עד כיתה ט' בדרך כלל, אתה עובר פעילויות מגבשות וחוויות של שאלות שבמצבים מסוימים הן קריטיות בכל מיני משחקים טיפשיים כביכול שמדמים מצב של דיקטטורה לעומת דמוקרטיה, שוויון לעומת אפליה וכו' והחניך בוחר מצב שיותר מתאים לו (לרוב הם בוחרים בשוויון והדמוקרטיה כי זה בא מהבית, מאוד בסיסי- אני מקווה) וכאשר הוא מגיע לשכבה הבוגרת (ט'+) הוא מתחיל לשאול שאלות לבירור ערכי- מה מתאים לי? למה זה ולא זה? ועוד שאלות שעוסקת בביקורת על החיים שאנחנו חיים שמציבים כפרמטר את המצב האידיאלי שהגדרנו לעצמנו לאחר שאלת שאלות. אז אתה באמת משתנה, אז אתה עושה את ההחלטה איך לחיות כל יום- על מה לוותר ולמה לשאוף. היום קשה להיות בוגר בעל ערכים מבלי להיות בחברה ששואפת שתהיה כזה (תנועת נוער, יישוב קהילתי, משפחה ממש תומכת ומשמעותית או בי"ס טוב) כי בלי ההכוונה ממישהו מנוסה או בלי אישיות לדוגמא הרבה יותר נוח יותר אדם נהנתני ורודף סיפוקים.

דוקא יש הרבה ערך מוסף.

הגדולות שלי בעזרא. אהבת הארץ, שיתוף ויחד מקבלים מאוד מהסניף. מאוד מעודדת הליכה שלהן לסניף ופעילה בועד ההורים.

למעלה