שאלה להורים...

ענתי 10

New member
שאלה להורים...

מעתיקה את מה שכתבתי גם בפורום להיות הורים. רוצה לשמוע את דעתכם - בסוף החודש אנחנו נוסעים לסופ"ש מעבודה שלי לאילת. חמישי עד ראשון, חצי פנסיון. הכל ממומן ע"י המשרד, כולל הטיסות. ועל הילדים משלמים "סכום סימלי" של 850 ש"ח + פנסיון מלא. ההתלבטות שלי האם לנסוע עם הילדים או לנסוע רק עם הבעל? מצד אחד מאוד לא בא לי להשאיר אותם ל-3 לילות אצל אמא שלי / חמותי ומאוד בא לי על זמן איכות שכזה, כי גם ככה לא יוצא לנו הרבה להיות ביחד. מצד שני זו ההזדמנות היחידה שלי בתקופה הקרובה לנוח ולהקדיש קצת זמן לבעלי, שאותו בכלל הזנחתי לטובת הילדים/לימודים/עבודה. מה הייתם עושים? איך אתם נוסעים בדר"כ? עם הילדים או בלי?

maybesure

New member
דעתי האישית

בלי ילדים: א. זמן איכות זוגי, שמי יודע מתי יזדמן שוב, וכבוגרים אנו נזקקים ליותר מרווח זמן כשכבר מזדמן כזה. עם הילדים מספיקים בילויים משפחתיים קצרים וממצים, ובעיקר כאלו שמתאימים להם על פי רצונותיהם. ב. זמן איכות לילדים עם המשפחה המורחבת (סבים וסבתות). וכולם הפי! קשה לי להגדיר איך אצלנו כי הילדים בוגרים מספיק כדי להשאיר אותם לבד בבית, אבל כשהיו צעירים נסענו ונהשארנו בלי חשש עם הסבים (הורי שלי). את הבת השארנו בגיל 2.6 אצל הורי לשלשה שבועות לצורך נסיעת עבודה לארה"ב שאני הצטרפתי גם. אחר כך היו עוד נסיעות ארוכות חלקן עם וחלקן בלי הילדים, הכי ארוכה הייתה חודש ללא הילדים והילדים כייפו עם הורי. במקביל לנסיעות לבד אנחנו מארגנים גם חופשות עם הילדים, השנה היינו איתם בהולנד שבוע, ולעצמנו חגגנו יום נישואים בצימר בצפון שני לילות. לא כל שנה יוצאים לחופשות, ולא כל שנה גם זוגי וגם משפחתי. לי מאוד חשוב ההדגש הזוגי, לבעלי פחות והוא תמיד מוכן לצרף את הילדים. גם אצלנו הכל תמיד ממומן מהעבודה שלו, ומאוד מפתה לכלול בזה גם ילדים (גם ההוצאות שלהם ממומנות!), אבל לפעמים חשוב לעשות את ההפרדה בין משתלם לבין רצוי. שורה תחתונה: תני הפעם לסבתות להיות הבייביסיטר! תהנו

אניטהא

New member
החלטה לא קלה לאמא../images/Emo3.gif

בסופו של דבר ההחלטה תהיה שלך ושל בן זוגך. אני יכולה להביע כאן את גישתי לעניין שלא בהכרח תתאים לך. בקיץ ובחופשות יש טיולים עם הילדים ומדי פעם יש סוף שבוע שהוא מעין חיזוקית לזוגיות. לילדים פחות משנה היכן מבלים יחדיו. אין הרבה הבדל בין טיול/סרט/מסעדה/קנית משחקים לבין סוף שבוע בבית מלון. בכל מקרה נסיעה טובה ומהנה!

נסיעה לאילת

את ובעלך לבד, אל תתלבטי, כל כך הרבה זוגיות נשחקות ונעלמות עקב היעדר "זמן איכות" לזוגיות... אהבה וזוגיות כמו כל דבר בטבע דורש "טיפול" והשקעת משאבים... בחיי היום יום אין לנו את הזמן והאנרגיה הדרושה לצורך כך. נצלו את הזמן הזה שיש לכם להיות ביחד ולחדש את הזוגיות שלכם לחדש את הרומנטיקה שנשחקה בין העבודה והטיפול בבית ובילדים. לא יקרה כלום לילדים אם ישארו עם ההורים, - אל תשכחו ההורים האלה גידלו אותכם ועשו עבודה בכלל לא רעה. אז ניסיון יש להם והרבה פעמים גם עבור הילדים זו חופשה מסוג כלשהו. הסבים מפנקים יותר... מוותרים יותר... קשובים יותר... וכו' וכו'...

יש לי ילדים בערך בגיל הילדים שלך

ובגלל זה אני לא יכולה לייעץ לך. זה כל כך תלוי בכם ההורים, בקשר עם הילדים ובאלו שאמורים לשמור עליהם. אני יודעת שאני לא הייתי יכולה להשאיר אותם ליותר מלילה בעיקר בגלל שאמא שלי לא תחזיק מעמד. אבל אם היה לי מישהו שיכול לשמור עליהם 3 לילות הייתי נוסעת בשמחה. כרגע התפשרתי על לילה אחד והיה נפלא. אם אתם יכולים סעו...

התשובה טמונה בשאלה ../images/Emo88.gif

בוקר טוב ומבורך
זה לא עניין שצריך להחליט באופן שרירותי שנוסעים רק לבד או רק עם הילדים או פעם כך ופעם כך.. החיים גם ככה רוויים בכל מיני מצבים חלקם טובים חלקם רעים לא תמיד אנו7 במיטבנו בהיבט בריאות..או כלכלי..או אפילו במצב רוח לחופש או להעניק..אי אפשר להיות נחמד כל הזמן..מצד שני כשיש מצב כפי שתיארת אותו ?? ההתלבטות שלי האם לנסוע עם הילדים או לנסוע רק עם הבעל? מצד אחד מאוד לא בא לי להשאיר אותם ל-3 לילות אצל אמא שלי / חמותי ומאוד בא לי על זמן איכות שכזה, כי גם ככה לא יוצא לנו הרבה להיות ביחד. מצד שני זו ההזדמנות היחידה שלי בתקופה הקרובה לנוח ולהקדיש קצת זמן לבעלי, שאותו בכלל הזנחתי לטובת הילדים/לימודים/עבודה. מה פה לא ברור - בסיטואציה כזאת ברור שלנסוע לבד בלי הילדים הינה האופציה השפויה - בא לך על זמן איכות ולא יצא להיות ביחד..וזו גם ההזדמנות היחידה בתקופה הקרובה גם לנוח וגם להקדיש זמן לזוגיות נטו ועוד לאחר הזנחה גם בגלל הזמן שהוקדש לילדים .... מחזיר... גבר שיודע לקרוא בין השורות...

למעלה