שאלה להורים

שאלה להורים

האם אתם מנסים לעודד את ילדיכם להיכנס לעולם אומנויות הלחימה? לשיטה הספציפית שלכם?
איך אתם עושים את זה?

ש מים

New member
כן. עד גבול מסויים

לעורר עניין. "ירצו יאכלו, לא ירצו לא יאכלו".

Haim Raz

New member

כן ולא :)

יש לי שני בנים. שהם היו בני 4-5 (יש בניהם רווח של שנה) עשיתי את הטעות הידועה ושלחתי אותם בגיל צעיר מדי לג'ודו. אחרי כמה חודשים הייתה תחרות גדולה, הם הפסידו, לא ידעו להתמודד (ולא צריכים) עם כל הרעש וההמולה, אחד ממש קיבל טראומה מהארוע, והפסיק לגמרי ולא רצה לשמוע על א"ל. (כיום הוא מתאמן בטניס כמה שנים).
אח"כ הבנתי שמה שחשוב בגיל הזה, זה פשוט חוג ספורט ולא משנה איזה..אז הירפתי ולא הצקתי יותר מדי.
הבן השני שלי הלך לחוג טקוואנדו, וכבר נמצא שם 5 שנים (בזכות מורה נפלא, רענן שנהב) וגם עושה קרב מגע.
ארניס הם לא עושים כי אצלנו לא ממלמדים לפני גיל 18.
אני חושבת שילדים מחקים התנהגות ולא מילים וסיסמאות, אז שהם רואים את אחד ההורים עוסק בתחום באופן טבעי הם רוצים גם. אבל בראייה לאחור לפני גיל 6 לא הייתי שולחת אותם לשום חוג בתחום.

אגב..הייתה לי בדיוק שיחת טלפון מעניינת ביותר בדיוק על הנושא עם אמיר - מקווה שהוא ישתף אותה כאן :).

למרוד זה טבעי

במשפט הנ"ל התייחסתי באופן כללי בחינוך, ולא רק בא"ל..
לדוגמא: אם אתה יושב כמו בטטת כורסא בסלון כל ערב ואוכל ג'אנק פוד וצועק על הילד שלך לא לאכול שטויות וללכת לעשות ספורט, אל תתפלא שהוא יצא כמוך :)
לי באופן אישי חשוב שהבנים שלי יעשו 2 חוגי ספורט בשבוע. לא משנה איזה ספורט, העיקר שיקומו מהמחשב, טלויזיה, אייפון ושות..ויזיזו את הגוף. כמובן העדפה האישית שלי הייתה אמנות לחימה, אחד נמשך, השני לא.
בבית אני מדברת איתם הרבה על הגנה עצמית. המנעות המנעות המנעות..ללמד אותם לא להסתובב בלילות (הם עוד צעירים בלי קשר) ללמד אותם לראות הסלמה של מצב ולא צריך תמיד להגיב, החיים חשובים הרבה יותר. אני גם מראה להם אין ספור מקרים של אלימות בטלויזיה שאם הם מסתובבים עם ערסים, גם אם הם לא עשו דבר, יש מצב שהם יכולים להדקר, מה שקורה בתכלס..שוב, הם צעירים, אבל שאתה מכין את הקרקע אח"כ יותר קל. וזה חשוב לא פחות ויש לזה ערך עליון מבחינתי.

ש מים

New member
מרד נעורים...

זהו, שאני חכם!
מכיוון שתמיד הייתי מודע לנושא, החלטתי לעשות להם "הפוך על הפוך", ולכן אני דוגל בלבלוס צ'יפס עם מקדונלד מול "האח הגדול", ואני מתמיד בלימוד בלט קלסי (בימים שהכרס לא מפריעה לי ללבוש את חצאית המלמלה הוורדרדה האהובה עלי ולרכוס את נעלי הבלט הסגלגלות).
הבעיה שגם זה לא עבד עליהם (בעיקר "עליהן", כי הבן דווקא כן מרד הלך להיות איש שטח בחוגי סיירות, ובצבא בחר בגריז ובאבק ועשן המרכבות).

amir_aikido

New member
מנסה בימים אלו ממש

כהורה אני מנסה לעודד את צמד הבנות המתוקות שלי להתאמן בא"ל,
מטעמי התאמה של שעות ותוכן לגילן, העדפתי שילמדו ג'ודו קרוב לבית ולא איתי.
&nbsp
&nbsp
ניסיתי לעודד הורים של חברות שלהן לצרף את בנותיהן
ונדהמתי לגלות עד כמה יש הטיה חברתית שכנגד.
&nbsp
מהצד השני, שמחתי לראות:
א. שהן מאוד נהנות מכל שיעור
ב. שהמורה אליו הן הולכות מצא בנות שיציגו במסגרת "באזר החוגים" השכונתי, דבר שהקל לעודד אותן להצטרף.
&nbsp
&nbsp
אמיר

davidtigers

New member
הפוך גוטה...

אצלי זה התחיל הפוך... הבת שלי התחילה בגיל 4 בטאקוונדו, אני הגעתי אחרי...
הבן כבר הגיע לבד- היה לו טבעי להכנס לחוג בגיל 4 בעקבות אחותו ואביו
אני בדעה כמו ביבי- חשוב מאד להתקדם לאט, לא לחשוף אותם לתחרויות בגיל צעיר או בכלל- בהתאם לאופי וליכולת.
מה שמעניין שלפני 10 שנים היתה תקופה של "שיויון" והרבה בנות הגיעו לאומנויות לחימה ולא ל- "בלט" או "ריקוד", היום אני נתקל הרבה יותר הגישה של הורים של "הבת שלי אומנויות לחימה? היא עדינה היא הולכת לריקוד" אז התחושה היא של התקדמנו וחזרנו אחורה...

אני מנסה לעורר עניין מגיל קטן

בינתיים בהצלחה. משחק עם שתי הבנות הגדולות (עוד מעט 3 ו-6) משחקים עם אלמנטים של קראטה.
בתחילת השנה הגדולה התחילה להתאמן עם הסנסיי שלי, ובינתיים היא ממש נהנית.
אני שמח שיש לי את האפשרות הזו - אני לא חושב שהיה עובד טוב במיוחד אם אני הייתי מאמן אותן באופן סדיר - מעלה את הסיכוי "למרוד" לטעמי. מה אתם חושבים?

Pyongwon

New member
חושבת - למרות שאינני הורה ביולוגית..

שעדיף שההורה לא יאמן את הילדים שלו כי כן, הסיכוי למרד וכו' - קיים.
לא כמו באסיה, שההורים שם כן מאמנים. אבל בארץ - לא.
ראיתי כמה מאמנים - שכן ניסו לאמן את הילדים שלהם.
ראיתי כישלון של 3 ספרות...
אז אם יש לך אפשרות - אז תן למישהו אחר שיאמן.

א

למעלה