שאלה להורים שכאן

• פותח הנושא bwp2
  • פורסם בתאריך

bwp2

New member
שאלה להורים שכאן

אם הייתם יודעים שהילד שלכם יגדל וירצח 100 אנשים, או שיש לכם את האפשרות לרצוח אותו ע"מ שהוא לא ירצח את ה100 אנשים האלה(חפים מפשע לחלוטין). האם הייתם מסוגלים לרצוח אותו?

אממממ

למה להרוג? (לרצוח) טוב קודם כול כדי לדעת את זה צריך להאמין בגורל דבר שני אני אישית הייתי מנסה ללמד אותו ולחנך אותו כך שהוא לא ירצח אבל לא מדובר פה על שום דבר שאני אמרתי נכון? אז... זה מאוד קשה להרוג נקודה (טלוי בתפיסת האדם) עוד יותר קשה לרצוח בשר מבשרך (אח או משהו) אבל וזה תלוי כי אתה יצרת אותו אבל עדיין הכי קשה זה לרצוח משהו שאתה יצרת במחשבה שניה זה אולי הכי קל כי אתה יצרת אז אתה גם יכול להרוס אממממ..... לא יודעת שמשהו שיש לו ילדים יענה על זה כי בתאוריה הכל אפשרי

bwp2

New member
אני שמח שהבנת את הכוונה

הכוונה הייתה שלא תתחילי למרוח כאן את כל המחשבות באותו רגע, אלא באמת שמישהו שיש לו ילדים יענה. כי אהבת נגיד בן להוריו, זו לא אותה אהבה של אבא לילד שלו(הרבה אנשים עם ילדים אמרו לי את זה). וזה לא ממש משנה, אם אני מאמין בגורל בלה בלה, זה לא נושא הדיון אהבתי את הניק שלך

Beyond Dreaming

New member
בכול מקרה לא הייתי הורג אותו

לא הייתי רוצה ולא הייתי מסוגל, דבר שני, זה די תלוי אם אני ידע שהוא הולך להרוג והמניע לכך הוא מחלה נפשית או משהו כזה ואין לי מה לעשות כנגד זה הייתי שולח את הילד למוסד או משהו כזה, ואני לא מאמין בגורל תמיד אדם יכול לשנות לפי התנאים שיש לו בסביבתו ( למרות שלפעמים קשה לשנות משהו ) זה דבר אחד וכמו שאמרתי אם יאמרו לי הגורל אומר שהילד שלי ירצח וכו´ שטויות, ילדותו ודרך חינוכו של אדם הם הבסיס לכול חייו, ומחשבותיו, והתנהגותו, כך לפחות לדעתי אז אני כהורה צריך לחנך אותו, ללמד אותו, הכול תלוי בחינוך שקיבל ואני כהורה זו אחריותי.

bwp2

New member
אתם סתם סוטים מהנושא

לא יודע אם כי קשה לכם להתמודד אם זה. אבל הגורל זה לא הנושא. אתה יודע בוודאות שהילד שלך אחראי למוות של אותם אנשים באופן ישיר. לא משנה כרגע איך, כמו שאתה יודע שאתה צמא, אוקי? מה תעשה אז?

עיניים

New member
../images/Emo141.gif רוצה תשובה אמיתית?

אז חדד ומקד את שאלותיך, היות והדילמה אותה הבאת נוגעת בשני נושאים שונים: 1. בעיית מצפון על הרג עתידי של 100 איש החפים מפשע ע"י הילד שלך. 2. האם הורה מסוגל לרצוח את ילדו, ולא משנה הסיבה. אז ככה: כתשובה לשאלתך הראשונה - יש יותר מדרך אחת למנוע רצח עתידי פרט לרצח הרוצח, (והביאו כאן דוגמה אחת קודם). באשר לשאלתך השניה - התשובה היא חד משמעית - לא !!! באחריות!!! גם בהנחה שההורה יודע בוודאות שילדו עומד לבצע טבח המוני - יעשה *הכל* - חוץ מלגעת בשיער משערות ראשו של ילדו. ושבת לכולכם,,,

shabaz

New member
זה קל...

למרות שאינני הורה, אני לוקח פרספקטיבה של אדם מבוגר בעל ילדים... ומשתמש בתיאוריות... כאמור, האדם,כל רצונו הוא לשרוד...כאשר הוא מוליד ילד, זה הצאצא שלו שימשיך את השושלת שלו ויגרום לו לא להכחד, או לזן שלו לא להכחד... כאשר ישנה הבחירה של האם להרוג את הילד או לתת לו להרוג 100 אנשים, ברור שהוא יבחר באופציה השניה... אחרי הכל, מצפון הוא קונפליקט בין ערכי החברה לאינסטיקטים שלנו... כביכול, לימדו אותנו שלהרוג זה רע, למרות שזה בטבע שלנו וזה נורמלי בשבילנו <<הרי התפתחנו והאינסטיקטים שלנו נשארו עימנו>> אז מה תעדיף, להמשיך את השושלת שלך, או למנוע מהלך טבעי של הטבע שבו החזק שורד, ולהמנע מערכי החברה, שלגמרי סותרים אתהטבע שאליו נולדנו? התשובה ברורה... כמובן שכל המחשבות הללו עוברות אצל ההורים באופן לא מודע...

point618

New member
אין כל קשר להורים

מה בדיוק ההבדל בין ידיעה שילדך עומד לרצוח לידיעה ששכנך עומד לרצוח? בכל מקרה לך למשטרה. אינך הבעלים על חיי ילדך ואין לך רשות לקחתם. אלא אם כן הפקרות ואנארכיה מקובלים עליך.

bwp2

New member
תודה שהראיתם לי

שהפורום הזה מגובש מחבורה של אנשים, שאין להם מושג אמיתי על החיים. השאלה שלי הייתה ממש מיותרת, מכיוון שאני יודע את התשובה(ולא, אין לי כוונה לרשום אותה). רק רציתי לראות עד כמה כל אחד כאן עם אגו יותר מנופח מהשני, ועד כמה כולכם סוטים מהנושא לנושא שמתאים להם רק כדי להוכיח שהם יודעים דברים. בלה בלה כל הכבוד לכם, המשיכו כך!

neko

New member
מושג אמיתי על החיים?

הדעה הרווחת היא שאסור להאכיל טרולים אבל לדעתי, כמה שטרולים הם לא יצורים סימפטיים, האמונה שלי היא שאם תהיה נחמד אליהם הם באיזשהו שלב יכירו בטעותם, או שיעזבו בכעס בעצמם לאחר שנכשלו במשימתם לזרוע כעס וריב בקרב הפורום. לכן נמשיך ב
גדול. החיים זה דבר סובייקטיבי. כל אחד תופס אותם אחרת. לכל אחד יש מושג מושלם ומדוייק של החיים - מנק´ מבטו. אין לשאלה שלך תשובה. התשובה שאתה יודע היא התשובה שלך לשאלה. לכל אחד מבאי הפורום יש תשובה משלו, שהוא יודע (או שעדיין לא גיבש). זה לא נושא של אגו מנופח, זה נושא של אגו נקודה. האגו אישי ושונה מעצם הגדרתו כאגו, מאגו של כל אדם אחר. מקווה שתחכים ותלמד מעט סבלות וסובלנות לדעות אחרים, כי אחרת תיוותר נעול בדעותיך (נכונות ונבונות כל שיהיו!) לעד, ולא תלמד דבר. אתה לא פוגע באף אחד בפורום הזה מלבד עצמך. קבל
, ואני מקווה שתשאר ואולי אפילו תגלה כמה דברים חדשים בעצמך, ותצליח ללמד אותנו גם כמה דברים.

bwp2

New member
אתה גם לא הבנת את הנקודה

זה לא שאני מדבר כאן הולנדית או משהו, אני מדבר עברית. לאחרונה באמת אני שם לב שאנשים פשוט מתחמקים מלענות לתשובה. מה קורה כאן? בתור התחלה, אני לא נשאר כאן, הויכוחים כאן משעממים אותי מדי, בקשר לנושאים שמזמן עסקתי בהם ובטח לא מתאימים לדיון בפורום כזה(יש אלוהים? אין אלוהים? אולי הנושא הבא שתעסקו בו זה אם סנדלים צהובים טובים למכנסיים סגולים?) בקשר לתשובות שנתתם על השאלה, כמו שאמרתי, זה לא אכפת לי בכלל מה דעתכם, השאלה הייתה סתם, יכולתי באותה מידה לשאול אם עץ נופל ולא שומעים אותו, האם הוא עושה רעש? או כל שאלה אחרת שהייתה עולה במוחי. ובקשר לקטע עם האגו, אם לא הבנת לבד, אני קטונתי מלהסביר

neko

New member
אנשים לא מתחמקים, הם נותנים

את דעתם. זכותם שלא תהיה להם דעה מגובשת, ועדיף בהחלט שיחלקו את מחשבותיהם עם הפורום ולא יחשבו לעצמם. זאת מהות הפילוסופיה - אהבת החוכמה. למה החלטת שנושאים מסויימים לא מתאימים לדיון בפורום כזה? איזה נושאים לדעתך כן ראויים? למה אתה לא מעלה אותם אם כך? ואם לא אכפת לך מה דעתם של אנשים הפורום, אז למה שאלת את השאלה? ולמה דווקא את זאת? אם היית שואל על עצים נופלים ביער, היית מקבל תגובות באותו נושא. מה הבעיה? בנושא האגו הבנתי בדיוק למה אתה מתכוון, אבל אני לא רואה בשום תגובה שקיבלת אגו מנופח. להפך - אתה היחיד שטוען שהוא יודע יותר טוב מכולם. כל התגובות שקיבלתו שטחו דעות, ואילו אתה אמרת - "כולכם טועים, אני יודע הכי טוב מכולכם, ואתם כ"כ טיפשים שאני אפילו לא אטרח לומר לכם את האמת". אפילו הפרופסורים הבכירים שמלמדים אצלנו לא מעיזים להגיד שהם יותר צודקים מתלמיד שנה א´ - הם מקסימום יתנו הסבר למה לדעתם התלמיד טועה, ובד"כ יוכלו גם לחזק את הטענות ע"י מקורות. אם אתה בן 16 - זה טבעי שתחשוב שדרכך היא היחידה, ואני מקווה שתבין את טעותך ותוכל להמשיך בצמיחתך שגדעת. אם אתה אדם מבוגר ומשכיל - כנראה שחוסר הבטחון העצמי שלך גורם לך צורך לתקוף אחרים כדי להרגיש חכם, ואם כך אתה מסוכן לסביבתך, ובמקרה שכזה אשמח אם תעזוב, ותשמור את חוכמתך (אם קיימת) לעצמך. וקצת
, קונפוציוס אמר: "לעולם אל תזלזל בילדים - מהם יצמחו מנהיגי העתיד".

סנדלים וגמלים לא קשורים בכלל

חוץ מזה לכל אדם מותר לחשוב ולהתבונן על החיים איך שהוא בוחר ואין לך את הזכות לבוא למשהו ולהגיד לו: ´מה? אתה חושב שיש/אין ה´? איזה טיפש בעל אגו אתה עוד מעט תבכה בגלל ציפורן שבורה´ כי הוא יכול באותה מידה לבוא ולהגיד לך: ´מה? איך אתה יכול לחשוב שבגלל שאלה אחת וטיפשית אתה תופס את כל עולמו של האדם שעונה? איזה אגו ענק מלא זיבולים יש לך´ עד כמה שאפשר ומותר להיתווכח בגלל דעות מנוגדות ולהרחיב אופקים אין לאף אחד זכות לשלול אדם בהיותו שונה (אפילו אם הוא בגלל שערה שנשרה משערו
) על כן כל התשובות המתוחכמות שלך ממש לא מתאימות (מממממממממממששש
)

point618

New member
קלוץ קאשעס

שאלתך היא לגמרי היפוטיטת ומתיחסת למציאות לא קיימת שאין לנו מושג עליה ושאפילו תיאורתית אינה הגיונית.

point618

New member
אגב

> אינך הבעלים על חיי ילדך ואין לך רשות לקחתם נתתי לך את תשובתי בהודעה הקודמת, אז מה הבעיה?

shabaz

New member
חה...

אתה מודע לכך שאתה מתייחס לדבר שהוא ברור מאליו... אתה לא באמת מצפה מאיתנו להיות חסרי אגו? אתה עצמך בעל "אגו" <אני לא ממש מסכים עם ההגדרה של זה, אבל לשם הדיון נשמש בזה>> הפורום הזה, לדעתי מגובש מאנשים שכדי שתוכל <<או לפחות אני>> לשמור על היכולת הפילסופית שלך, או לפחות מה שאתה חושב כיכולת הפילוסופית שלך, ולפתח אותה... אולי עבורך זה חימום מוח קל, ולאחרים זה השיא שבשיא, אבל עדיין, לא משנה מה, כדי להמשיך לפצתח את היכולת הזאת אתה צריך, אם לא את הפורום הזה, אז פורום אחר. אל תדבר בסטטיסטיקה... תדבר לכל אחד בנפרד... אני לא ראיתי שום הקשר נפרד למה שאני כתבתי..פשוט פרספקטיבה אישית שלי. אתה לא מאמין בה? תוכיח שהיא לא נכונה..עד אז, אני הצודק...תוכיח שאני לא. אני מתמש באותה גישה גאוותנית שאתה משתמש בה, שאני מודה שהיא כל כך מהנה, אבל לאנשים שלא באמת אפשר לומר עליהם שהם כאלה, זה לא רלוונטי. המשיכו כך...בלית ברירה, אין אפשרות אחרת...

למעלה