שאלה להורים שביניכם

purehoney

New member
שאלה להורים שביניכם

מה הייתם אומרים או עושים אם הבן/ת שלכם באים יום אחד ורוצים לדבר איתכם ומתחילים במילים אמאבא יש לי משהו לספר לכם...
דוגמה לדברים כאלה יכול להיות
-יציאה מהארון
-בן/ת זוג לא יהודי/ת
-חזרה בתשובה/שאלה(לדתיים מביניכם אם יש)
בקיצור דברים כאלה מורכבים שמצריכים ישיבה רצינית ביחד ולהקשיב ולדבר...אז תגיבו...

יופי של נושא

אני משאירה גם כאן את הבמה לאחרים. אני דיברתי מספיק בנושא הזה

בלי להתייחס בנפרד לכל נושא, אני חושבת

שמילת המפתח שעל פיה הייתי מתנהלת היא קבלה. מתוך ההבנה שאלו החיים שלו, ואם תגרמי לו לחיות אחרת ממה שנשמתו רוצה תגרמי אומללות ואולי תאבדי אותו.

רצון ונשמה זה אותו דבר?

דווקא נראה לי שאלו שני רשויות שונות אחת מהשניה, את לא חושבת ?

Aronsona

New member
במקרה שלנו ולנוכח מה שקורה סביבנו

כל הפעילות שלנו הולכת עם מה שעושה את הבנים שלנו שמחים.
כך היינו מסייעים עם יציאה מהארון או בת זוג לא יהודיה.
ואפילו חזרה בתשובה.

תהייה ולא חלילה כהתרסה,אלא באמת מענין אותי

האם בזה שאתה מוסיף את ההדגשה "ואפילו חזרה בתשובה"האם ילדיך יודעים שזה מה שהכי הרבה יאכזב אותך???
תשובה שלי לפיורהאני:האידיאלי בעיניי להקרין לילד שאושרו הוא באמת החשוב,גם כאשר יידע בבסיס מהם הקריטריונים החשובים להוריו,עדיין חשוב שיחיה את חייו עפ'י תחושת הבטן הבסיסית שלו ולא על מנת לרצות מישהו ממשפחתו או מחבריו.(למרות שההורים לרוב צודקים..
שבוע טוב לכולם

Aronsona

New member
אילנה שלום

מצאתי לנחוץ להדגיש את החזרה בתשובה כי להבדיל משני האחרים, שבהם יש לנו נסיון בסביבה והם עברו\התקבלו בשקט רב ובהצלחה ללא שום פגיעה באף אחד, הניסיון שיש לנו אצל חברים עם חזרה בתשובה הוא קשה מאד וגורם שם לנתק רציני.
שוחחנו על כך בתוך המשפחה ולכן אצלנו, זהו מקרה קצת שונה ודורש הדגשה.

היי אביעד, אין דבר שלא נעשה למענם ולאוש

ולאושרם. לצערי לא מעט הורים, לא יודעים כיצד להתמודד ולקבל את ילדם עם בחירתו.
אני הרוסה כל פעם כשאני שומעת על ילד שניזרק מהבית כשכל חטאו הוא נטייתו המינית!! כמה אכזרי יכול להיות הורה?!! נשגב מבינתי היכולת להתנער ולזרוק את עצמך בשרך, ומה על אותו ילד?! מה עוברת נפשו?! איזו בגידה?!! איזו טרגדיה להיות בעולם לבד בלי התמיכה של המשפחה...!

הדבר שהכי זעזע אותי השבוע הזה

זה היה הסיפור על אותו נער אשר התקשר הביתה להודיע להם שהוא נפצע בפיגוע ואביו ענה לו ש"חבל שלא נהרגת"

ולחשוב על ילד/נער/בחור שצריך לחיות עם תחושה כזאת כל חייו על כי הוריו לא מקבלים אותו כמו שהוא ולא רק זאת אלא מייחלים למותו. זה מה שנקרא הורים מפלצתיים. סטרייטים שלא יודעים לקבל את מה שאלוהים נתן להם.

Aronsona

New member
פחד אימים.

זכור לי פרק מעונה שניה של שיימלס הנהדרת שבו אבא כזה עשה מאמצים להחזיר את הבן שלו ל"מוטב", בכוח.

לא יודע איך מתמודדים אם כאילו.

Aronsona

New member
הי באה מאהבה, כמו שכתבתי למעלה לאילנה

לשמחתי, בסביבה שלי, היציאות מהארון לא לווו בשום בעיה וכל הילדים הללו ממשיכים לחיות את חייהם הנורמליים גם בבית וגם בחברה שבה גדלו.
אני לא מצליח להבין הורים שזורקים או מתכחשים לילד שלהם בשום אופן.
זה מסוג הדברים שבגללם צריך מקומות תומכים כמו בר נוער ודומיו.
בנושא של חזרה בתשובה יש בסביבה שלי מקרה מאד קיצוני שקרע את המשפחה.

purehoney

New member
הדבר שהכי הפתיע אותי בתשובות שלכם זה

שדבר ראשון לפני שהכל נפתח ויוצא אתם תהיו מוכנים לשבת ולהקשיב להם מה שזה לא יהיה...כי לא לכולם או לא תמיד יש את האפשרות הזאת פתוחה להם מתי שהם רוצים או צריכים

purehoney

New member
נטייה מינית הופכת להיות מקובלת יותר לא?

כאילו הזמן עושה את שלו נראה לי...כי סגורים בתוך "ארון" אפשר להיות מעוד הרבה סיבות ולא רק בגלל נטיות...אני לדוגמה עד היום יש כל כך הרבה דברים שמורים לי בלב שאני לא דיברתי או מדברת עליהם עם ההורים שלי כי אני כבר מכירה ויודעת בערך מה ואיך תהיה התגובה שלהם..אז שפתחתי את ההודעה הזאת על זה בדיוק חשבתי כמה אנשים עוד יש שמרגישים וחיים ככה שנים

פיורי, נטייה מינית בהחלט הפכה להיות מקובלת יו

יותר, ואנשים נמצאים ,"בארון" מכל מיני סיבות. אני חושבת שכולנו בוחרים איזה דברים להוציא מהארון ואיזה דברים להשאיר שם בחשכה בלי להאיר עליהם עם פנס. גם לי יש דברים שהשארתי לעצמי ולא סיפרתי להם בין אם זה מתוך מבוכה, חשש מתגובתם, או סתם כי כך היה לי נח להתמודד עם הדברים .

אני לא חושבת שכל דבר צריך להוציא, לנתח ולחפור בלי סוף, לפעמים עדיף שדברים ישארו "שם" כל עוד חיים טוב ואין להם השלכה על איכות החיים שלנו היום. אם מדובר במשהו שמטריד את נפשנו ושלוותנו - כן למצוא מישהו לדבר איתו.

למעלה