שאלה להורים-ילד עם ADHD ...

יעל י

New member
שאלה להורים-ילד עם ADHD ...

מה אתם מעדיפים - נוירולוג או פסיכיאטר?

אוווו, זו שאלה קשה,זה תלוי-

תלוי בגיל של הילד
תלוי אם יש בעיות רגשיות או שהפרעת הקשב היא טהורה בלי תוספות ותסכול- בדרך כלל כשהילד צעיר
תלוי אם יש רופא "משפחה" שמטפל בכל הילדים [לנו היתה נאורולוגית אהובה, כשעזבה, מצאתי פסיאטרית מצוינת, עכשיו גם היא עזבה..., גם הנאורולוג מבוגרים שהלכנו אליו כל המבוגרים במשפחה- עזב...{ד"ר בירן איפה אתה?}. בעוד שבועיים יש לאחד הבנים תור לפסיכיאטר חדש, כיוון שלא היינו מרוצים מהנאורולוג , מקוה למצא שוב "רופא משפחה..}}
בקיצור, זה ממש אינדיבידואלי. אבל בכל אופן אם יש לאחד מבני המשפחה בעיות רגשיות וחרדות בנוסף על הפרעת הקשב, הייתי הולכת לפסיכאטר, ואם הוא נחמד ומקצועי הייתי הולכת אליו עם כל המשפחה- גם אלו שאין להם בעיות רגשיות.
כמובן, זה כשיש משפחה מרובת ADHD כמו שלנו...8/8

אני מעדיף לפגוש בן אדם

אני מעדיף לפגוש בן אדם עם התואר, ופחות תואר עם בן אדם...
אני מצפה מהמומחה שיהיה גם מומחה ביחסי אנוש, אדם רגיש שידע להבין את המצוקות של הילד, של הוריו, ושל המערכת החינוכית.
אדם כזה יוכל להתחבר למצוקות ולקשיים דרך ה"משקפיים" של הילד והוא לא ישתמש בתואר כדי לכסות על האטימות הריגשית.

יעל י

New member
מה שאתה אומר ברור לגבי כל תחום אבל...

אני בטוחה שתסכים איתי שהאיבחון שונה אצל כל אחד מהם ופה באה השאלה - מי או מה עדיף? בהנחה ששניהם בני אדם אנושיים.

נאורולוג מתמחה בבעיות נאורולוגיות

כלומר כל מה שקשור בתפקוד לוקה של המוח.
פסיכיאטר מתמחה בנוסף לזה גם בבעיות נשפיות ורגשיות.
פסיכיאטר יכול לעשות אבחנה מבדלת כשיש בעיות רגשיות נוספות להפרעות קשב וריכוז שמקורן נאורולוגי- למשל הפרעות חרדה, דיכאון, בעיות התנהגות קשות, או מצבים קשים יותר שמראים סימנים למחלות נפש.

נוירולוג טוב ורציני ישלח לפסיכאטר אם יש צורך

אנחנו נשלחנו לפסיכאטר כי עלו קשיים רגשיים
ובאמת הוא פתר את הבעיה
אבל לפני זה היינו אצל אחד איום ונורא שנתן רטלין 3 חודשים
ורק שהחלפנו רופא הבנו שהבעיה היא גם רגשית
שוב תלוי מה הקשים של הילד?

למעלה