שאלה להומאופתים

קאריני21

New member
שאלה להומאופתים

אם אפשר ברשותכם לקבל קצת הסבר על Arnica Montana. מתי משתמשים? למי זה מתאים? ממה זה עשוי? וכ"ו. תודה. קארין.

ARNICA MONTANA

שלום רב, ARNICA היא בעצם צמח בשם Leopard's Bane. בעברית - עטשנית. הפרח השייך למשפחת המורכביים. הצמח גדל באופן טבעי ברכסי הרים באירופה ובסיביר. (מתורבת בצפון אמריקה). הפרחים בצכע צהוב בוהק, מושכים תשומת לב. הגבעול עגול ושעיר שבסופו שלושה גבעולי פרחים. הכותרת דומה לצינור שבקצה יש חתכים, נראים כתפזורת ונותן רושם שראש הצמח קיבל מכה. הגבעול בגובה כף הרגל. העלים בצבע ירוק בהיר כאשר החלק העליון מחודד ושעיר והחלק התחתון עם קצוות מעוגלות. הצמח רב שנתי, נאסף בזמן הפריחה ביולי ואוגוסט. תמיסת האם עשויה מהשורש, הפרח והעלה.לפני השמוש בפרחים מנקים אותם מהביצים של חרק פרזיט הנקרא ארניקה. ברפואה עממית – נקעים , פצעים וחבלות שונות (כאשר אין פגיעה בשלמות הרקמה הרכה). ארניקה לא כל-כך טובה בשימוש p.o בגלל השפעה לא טובה על הקיבה. דרך השימוש הוא ע"י חליטת העלים ונותנים לאדם הפצוע. בהומאופתיה קלאסית כמו בכל מצב, אנחנו נותנים את הרמדי כאשר תמונת הסימפטומים מתאימה לרמדי. - חבלות. - מחלות חום. - דימומים שונים. - מצבי אונס. - הזיות שונות. - שיעול. - כאבי ראש. - הפרשות. - כעס. אלו היו 60 שניות על Arn. המלצה חמה, לא לתת את הרמדי ללא התיעצות עם הומאופת!!! נתינת הרמדי גם במצב לאחר טראומה יכולה להסב נזק לאדם. בכבוד רב, שלומי.

קאריני21

New member
וואו!! תודה ../images/Emo13.gif

ממש אהבתי לקרוא את התשובה שלך. כל כך מעניינת. האמת שלא למדתי בכלל הומאופתיה ונתנו לנו רק איזה 7 שעורים על זה ... רציתי לשאול עוד דבר על Arn ... אמרו לי שניתן לתת את ה Arn גם למישהו שנגיד עבר חבלה מלפני 5 שנים. האם זה נכון? יש לי דוג' : מכר שלי עבר לפני כשנה תאונת צניחה חופשית ושבר חוליה בגב (הוא החלים פיזית) מבחינה נפשית חלו אצלו שינויים ... האם ה - Arn תועיל במקרה שלו? זו סתם סקרנות כי כבר אין לי קשר עם אותו בחור. איזה טיפול נותנים למישהו שהשתנה בעקבות תאונה? תודה קארין.

אין בעד מה

ערב טוב, קנט, המאסטר הגדול ביותר בהומאופתיה, כתב כי ניתן לתת ARN גם 20 שנה לאחר החבלה, אך כמובן אם האדם נמצא במצב שהוא צריך ARN ולא רק בגלל החבלה. חשוב לציין כי יש עוד כ- 15 רמדיז מעולות לחבלות, והן הרבה יותר ספציפיות לסוגי חבלות שונים. לגבי המכר, הסבירות שהוא צריך ARN היא באותה סבירות שהוא צריך כל רמדי אחרת, כל אחת מהחמשת אלפים. רמדי לא ניתנת רק בגלל הפאן הפיזי, היא חייבת להתאים לאדם גם בהרמה המנטלית והאמוציונלית ביחד. שמח שנהנית מהתשובה שלומי זילברמן הומאופתיה קלאסית.

קאריני21

New member
תודה שוב ../images/Emo13.gif

שלום שלומי, תודה שוב על התשובה המעמיקה. עוזרת לי להבין בצורה חדה יותר את נושא ההומאופתיה.

למעלה