שאלה להדסה

שאלה להדסה

אני למדתי הנהלת חשבונות ועבדתי בזה 6 ולא אהבתי את העבודה כי היה לי מונוטוני מדיי אני רוצה היום לעשות הסבת מקצוע חשבתי על מדעי המחשב אבל השעות מתריעות אותי וגם אני בת 29 ועד שאני יסיים אני יהיה בת 32 בלי ניסיון אני חוששת שזה יהיה לי קשה להיכנס לשוק ללא ניסיון בגיל הזה . לכן חשבתי על ראיית חשבון אבל אני חוששת שזה ישעמם אותי כמו הנהלת חשבונות אשמח מאוד אם תוכל להאיר לי משהו בתפיסה שלי על המקצועות שלא ידעתי ומה באמת כדאי לי לעשות ? אודה על התשובה

תשובה

כמו שנאמר כאן יותר מפעם אין אפשרות לתת יעוץ דרך הפורום. רק כמה הערות: גם בכדי לעסוק בראיית חשבון תצטרכי ללמוד מספר שנים ולעבור מבחנים וסטאג' כך שמבחינת הזמן הדבר לא ממש שונה להפך. בנוסף צריך לבדוק למה בדיוק לא אהבת לעסוק בהנהלת חשבונות ומה יתאים לך או לא במדעי המחשב או בכל דבר אחר. בקיצור הליך שלם כדי להתאים לך אישית לשאיפות רצונות כישרונות וצרכים שלך מקצוע שתוכלי למצה את מלוא הפוטנציאל שבך. תפני ליעוץ תעסוקתי אין לעניות דעתי קיצור דרך בעניין.

הייתי בתהליך יעוץ ארוך

ואמרו לי שאני מתאימה לראיית חשבון ולהנהלת חשבונות אבל אני לא אוהבת את התחום יש לי ראש יותר ריאלי לכן אני נמשכת למדעי המחשב . רציתי לשאול מה ההבדל בין ראיית חשבון להנהלת חשבונות מבחינת מהות העבודה וסוגי התעסוקה ? ועוד שאלה אני מאוד אוהבת מתמתיקה ולכן חשבתי על לימודי מתמתיקה האם זה מעשי ?

ראיית חשבון או מתמטיקה

רואה החשבון עוסק בניתוח דו"חות של המוסד בתחום התמחיר, בהכנת דו"חות כספיים שוטפים, בהכנת דו"חות לצרכי מס, בעריכת תחזיות ותקציבים, בביקורת פנימית של הפעילויות הכספיות ובריכוז הנתונים הדרושים לקבלת החלטות בעניינים משקיים וכספיים. די דומה לעבודה של מנהל חשבונות אבל עם ראייה רחבה יותר ויכולת השפעה וקבלת החלטות רבה יותר. בוגר במתמטיקה עוסק ב: מחקר הוראה - במקצועות גבול שונים כמו סטטיסטיקה, חקר ביצועים (חקירת מערכות מורכבות של בני אדם ומכונות שמטרתה ייעול פעולת מערכות אלו) ומדעי המחשב.

דומה לעבודה של מנהל חשבונות???

נו באמת, מכון הדסה - תשובה לא רצינית!!! רואה החשבון עוסק בקשת רחבה של נושאים שחלקם אכן מוזכר בתשובה שלעיל, שמתמקדת בתפקידים של רואה חשבון שעובד בתוך הארגון. מה שלא מוזכר בתשובה זה כל נושא הביקורת החיצונית, המתבצע על ידי משרדי רואי חשבון חיצוניים (עצמאיים), ביקורת חקירתית, ייעוץ בהבראת חברות, ייעוץ בניהול סיכונים, הטמעת מערכות מידע, תכנון מס. שלא לדבר על רואי חשבון שממנכ"לים חברות במשק כמו עלית והפניקס, ומשרדי ממשלה. ולשואלת - לא ברור לי איך עבדת 6 שנים כמנהלת חשבונות ולא נחשפת להבדלים בין תפקידיו של רואה החשבון לאלה של מנהל חשבונות.

לא אמרתי שאני לא יודעת

מה תפקידיו של רואה חשבון , רק רציתי לדעת אם לא אהבתי את הנהלת החשבונות ,האם כדאי לי ללמד ראיית חשבון . בכל אופן מה שאני בטוחה נכון להיום שאני לא ירצה לעשות ביקורת חשבונות .

לא אמרתי שאני לא יודעת

מה תפקידיו של רואה חשבון , רק רציתי לדעת אם לא אהבתי את הנהלת החשבונות ,האם כדאי לי ללמד ראיית חשבון . בכל אופן מה שאני בטוחה נכון להיום שאני לא ירצה לעשות ביקורת חשבונות .

לא אמרתי שאני לא יודעת

לא אמרתי שאני לא יודעת

אני לא חושב שהבהרת מכלול העיסוקים

של רו"ח בתשובה לשאלה מה עושה רואה חשבון ובהמשך לתשובה שכללה רק מקצת מההבדלים יכול להקרא "יחצנות דורסנית", ובמיוחד כשמדובר בפורום שעניינו "תכנון קריירה". שבת שלום ובהצלחה בתכנון הקריירה

תחום העסקים כספים וחשבונאות

אכן המקצועות של הנהלת חשבונות וראיית חשבון שייכים לאותו תחום או שדה אבל ברמות שונות. בדיוק כמו שגנן ואגרונום עוסקים בחומרים דומים אך ברמות שונות. לעיתים קרובות ליישך מקצועות לתחומים או קבוצות עוזר לבן אדם לבחור ולהבין תחום מסויים ועולם התוכן שלו.

למעלה