שאלה להבדלים

אוראיין

New member
שאלה להבדלים

מצטער פשוט לאידעתי איך לנסח את זה 1)מה ההבדל בין נינגיטסו לקונג פו כי אני שמתי לב שהם מאוד דומים אבל יש עדיין שוני בין האומנויות הללו 2) למה טאיי קוואנדו אינו יעיל מול שאר אומנויות הלחימה ורק הפקידו כן 3) איך נוצר הגו גיטסו ומה הפך אותו לכל כך יעיל לסמוראי אני הייתי בשעור גו גיטסו אחד ואני יודע שצריך להתנסות בזה כדי לשפוט את זה אבל אני יודע מספיק בשביל אחד שיודע נינגיטסו וקונג פו כבר עשור שגו גיטסו אינו יעיל כל כך יש בו את אותם הדברים הקטלניים שבו שיש בקונג או בנינ אבל בהם יש לא תנועות קבועות ויש מלא וריאציות ואפשר להתאים לתנועת היריב דבר שאין בגו גיטסו אבל זה עדיף משאר האומנויות שאין בהם את זה אלא רק את הרובוטיות

budoka

New member
נסיון לענות

1) נינג´יצו וקונג פו מגיעות מאותו המקור. נינג´יצו כאסטרטגיה הגיעה ליפן מסין. כמובן, כמו כל דבר אחר, היפנים קפצו על המציאה, נתנו לה "טעם" יפני, שיפרו על-בסיס הידע שהגיע אליהם והפכו אותה לשלהם. הדבר נכון גם לגבי עוד הרבה שיטות אחרות, דרך אגב. אלו ההבדלים שאני יכול לשים את האצבע עליהם (במה שונה הנינג´יצו): - דגש יותר חזק על בריחים, הטלות ועבודת קרקע - עבודת רגליים נמוכה בד"כ, סגנון פחות אקרובטי (גם קונג פו לא היתה כזו אקרובטית עד להופעת ה-וושו מתישהו בתחילת המאה ה-20) - שימוש שונה במידה מסויימת בנשקים (כי החרב היפנית שונה מהסינית וכו´) - כל מה שקשור בטכניקות הליכה, התגנבות, הסתתרות וכו´ - אם כי אני מתאר לעצמי שיש פה ושם שיטות קונג-פו שמשלבות גם את העניין הזה, וגם בהן, לדעתי, זה נושא שנלמד לעתים רחוקות יחסית כיום. דרך אגב, שיטות מסויימות מהנינג´יצו היוו בסיס לג´וג´וטסו, ביחד עם סומו ושיטות היאבקות יפניות מוקדמות. 2) טאיקוונדו היא אמנות מוערכת, אבל חסרים בה מרכיבי עבודת הקרקע, הבריחים, ההטלות והחניקות (אם מישהו יודע אחרת, נא לתקן אותי). מעבר לכך, כשהיא נלמדת כיום כספורט, יש לה חוקים, ובקרב אמיתי אין שום חוקים, ותלמיד של טאיקוונדו עשוי למצוא את עצמו מופתע מטכניקות שהן "לא פייר". עם כל זאת, לוחם מיומן שלומד טאיקוונדו מסוגל לעשות בה שימוש לא רע בכלל. 3) הג´וג´וטסו לימד את הסמוראי איך להזיז את הגוף בקרב (בעיקר ראוי לציון החלק של KUMI UCHI, התגוששות עם שריון מלא) ולהיות מסוגל להתמודד בכל מצב, בין אם הוא חמוש ובין אם לא. דרך אגב, גם ג´וג´וטסו כעקרון מכיל אינסוף וריאציות, רק שכיום, בג´וג´וטסו מודרני, נוטים לזנוח את הידע של הנשקים והטכניקות המסוכנות באמת, ובג´וג´וטסו מסורתי נוטים לדבוק בקאטות, עם מעט (אולי מעט מדי) פיתוח על הבסיס שהן נותנות. שוב, אם מישהו חושב אחרת, אנא כתבו את דעתכם.

למעלה