שאלה להאל

galigal33

New member
שאלה להאל

אחרי שלמדתי קצת על הגישה של הרפואה הסינית לבחילות והקאות בהריון , וגם של גישות פסיכוסומטיות אחרות. אשמח לדעת איך רואה זאת ההגיינה הטבעית. האם גם במקרה זה מדובר בהרעלה של הגוף והאם בכלל אפשר לטפל במצב הזה בהריון עצמו או שמחכים לאחרי הלידה.

hal767

New member
מאמר מהאתר שלי

בנוסף למאמר אדגיש גם גורמי בעיה נוספים הקשורים לשימוש בתרופות מכל סוג, בתוספי מזון ובצמחים שלא נועדו למאכל אדם.

galigal33

New member
תודה האל

נשמע מעניין ויש בזה הגיון. מצד שני כמעט כל אישה בהריון מדווחת שאם היא מפסיקה לאכול לגמרי הבחילות מחריפות אפילו עוד יותר וגם ההקאות מתגברות.. אך כמובן שזה יכול להיות גם האפקט של הניקוי בצום. כמו כן אפשר לפגוש נשים כבדות משקל שלא שומרות בכלל על תזונה נכונה שלא חוות בכלל את התקופה של הבחילות ומצד שני נשים שאוכלות בריא בד"כ וסובלות מהקאות עד כמעט לסוף ההריון. האם אתה מכיר נשים שאכן נצלו את תקופת הבחילות לצום? האם אוכל ליצור איתן קשר ולדבר איתן?

hal767

New member
צום אינו דרך טיפול בכל מקרה

לא תמיד מותר לצום וישנם מקרים שהתאמת תזונה תהיה דרך הפתרון. אך זה מאד הגיוני ונכון לא לאכול כאשר הגוף דוחה מזון. אם היה רוצה במזון והיה יכול לעכל אותו, לא היה יוצר בחילות והקאות. ד"ר רזון היה מטפל במקרים מאד מסויימים בפירידוקסין. הוא היה משלב זאת בדרך הטיפול. לא תמיד זה שיפר את המצב. הניסיון מראה שגם תרגילי נשימה עמוקים והגעה לרגיעה נפשית אמיתית הקלו על הסימפטומים. בוודאי שכל גוף מגיב אחרת כפי שציינת, לכן הכלל ברפואה הוא שאין מחלות, יש חולים. זה משפט ש"גנבתי" מאחד ממורי, ד"ר רזון. היו בעבר הרבה נשים שטופלו בדרך טבעית. אין לי קשר איתן כיום. יתכן שחלק מהן קוראות בפורום הזה ואולי ירצו לספר את סיפורן האישי.

galigal33

New member
קודם כל שוב תודה על המידע

אני חשה שלטפל בבחילות בזמן הריון עם ההגיינה הטבעית זה קצת אמיץ מידי בשביל אשה בהריון אלא אם כן חוותה את הדרך הזאת גם לפני כן. שאלה נוספת עקרונית ותאורטית. אני יודעת שבצום רגיל בד"כ לא שותים הרבה מיים..האם נכון הדבר גם כשמדובר בצום אצל אישה בהריון?

hal767

New member
חולק עליך

אם הדרך טובה, בריאה ויעילה מה צריך כאן אומץ? שווה לבדוק את הנושא ואז להחליט אם מעוניינים או לא. אני לא יודע מה זה "צום רגיל". צום רפואי הוא עיניין מקצועי ושותים לפי הצורך. הוא חייב להעשות בהשגחה של איש מקצוע. במקרה הנדון הצום יכול להיות חלקי, משולב בהזנה מתאימה לסרוגין ובהתאמה אישית למקרה.

galigal33

New member
צום רגיל לפי מיטב הבנתי שותים מעט יחסית

בהריון יש ההרבה פעמים צורך עז לשתות מצד שני פחד להקיא את הנוזלים.. השאלה היא האם להתייחס לרצון לשתות של הגוף ולשתות או התייחס לזה שהגוף דוחה את השתייה ומקיא אותה? על אותו משקל האם להתייחס לזה שהגוף דוחה את המזון ומקיא או לדחת הספציפי הפנימי של האישה למאכלים מסויימים? בכל מקרה שוב תודה רבה . המידע מעניין ואכן ראוי לבדוק אותו לעומק. חבל באמת שאני לא מכירה אף אישה שבחרה לצום או לצום חלקית בזמן הריון..זה עושה את הדבר די נדיר ובאמת מעורר אצלי חששות.

hal767

New member
שתיה בצום

כפי שציינתי, כמות המים שצורכים בזמן צום, ובעצם בכל זמן, היא לפי הצורך. כשצמאים, שותים. כשישנה נטיה לבחילות והקאות טוב לשתות מעט מידי פעם ולא הרבה בבת אחת. היו מקרים של רגישות יתר להקאות בהם היזנו את המטופלת במים באמצעות כף, כל פעם מעט, כדי למנוע הקאות. שתיית יתר אינה יתרון, אלא חיסרון. כשאדם צם והוא ממעט בפעילות ומרבה במנוחה, סביר שישתה מעט יחסית.

למעלה