שאלה לד"ר תורג'מן

virgo3

New member
שאלה לד"ר תורג'מן

שלום רב
אני בן 35 ולפני מספר חודשים התגלה גידול פפילרי של 2 ס"מ על אונה הימנית של בלוטת התריס כמו כן גרורה קרובה לעצם הבריח ועוד מספר בלוטות לימפה נגועות ... הניתוח התבצע בהצלחה תודה לאל ואני כותב עכשיו מהבידוד של היוד

העניין הוא שבשנים האחרונות אני סובל מעייפות אינסופית אני ישן הרבה אני ישנוני בעבודה אין לי אנרגיות סובל מירידה במצב רוח והשמנה וקושי בירידת משקל למרות זאת ערכי הבלוטה בדם TSH T3 T4 הם היו בטווח הרצוי ולא חרגו.
קראתו מאמר שהצביע על כך שישנם מחקרים שנוטים לומר שאותם ערכים אלה לא תמיד מצביעים על תיפקוד טוב של הבלוטה וישנו חומר שמקשר בין אותה "ההרמוניה הניגודית" של ה TSH וה T4 שאינו נמדד ואם הוא חסר אז המנגנון והספיגה אינם טובים ועדיין יש תופעת של תת פעילות.
בעצם השאלה שלי היא יכול להיות שאותם ערכים היו בטווח הנורמל אך עדיין סבלתי מתסמינים של תת פעילות של הבלוטה מאחר והיה לי גידול מתקדם עליה שבעצם פגע בתפקוד שלה???
( ידוע שגידול על הבלוטה יכול מאוד לפגוע בתפקוד התקין שלה)
תודה רבה

התשובה היא לא

ראשית, גידול פפילרי לא פוגע כלל בתפקוד הבלוטה. שנית, מה שאתה קראת זו אגדה אורבנית. אם T4 ו-T3 תקינים וגם ה-TSH שלך תקין, אין לך תת פעילות של הבלוטה. בכל מקרה כרגע זה פחות רלוונטי כי אין לך כבר בלוטה וידאגו בתקופה של השנים הראשונות להכניס אותך לפעילות יתר קלה, כי זה חלק מהטיפול לאחר סרטן בלוטה.

למעלה