שאלה לד"ר קרן

רונאסטל

New member
שאלה לד"ר קרן

אני אמא מודאגת... אם לילדה עם שיתוק מוחין קשה בת 11 (עם מידות קטנות כתוצאה מפגיעתה) וילד בן 5 (עוד חודש וחצי). כעת אני בהריון שלישי, ורופא הנשים להריון בסיכון גבוה אמר שיתכן שבני סבל מ- IUGR בהריון משום שלמרות שהייתי עם סכרת הוא נולד בשבוע 38 במשקל 2.600. כיום גובהו 98-99 ס"מ. יש לציין שאני ובעלי לא מזן הנפילים (אני 152 ובעלי 172). לפי מדדים שונים שמופיעים ברשת הבנתי שהוא מתחת לאחוזון החמישי. האם זו גנטיקה, פגיעה בהתפתחות כעובר או משהו שכדאי וצריך לבדוק? תודה רבה על תשומת ה

אני מיבינה את הדאגה שלך

שלום לך, אני יכולה להבין את החששות שלך. לגי בנך בן ה-5 הוא על אחוזון 5. זה לא גבוה אבל זה הקצה התצחתון של הנורמה. לא עקבו אחריך בהריון? כי IUGR רואים ב-US. גם משקל הלידה שלו לא אופייני. לא ספרת על בעיות התפתחותיות אצלו, כך שאני מניחה שאין. הייתי מציעה פשוט לעקוב אחרי הגדילה שלו בצורה מסודרת. אם הוא גדל בהתמדה לאורך העקומה שלו, אין סיבה לדאגה. אפשר יהיה גם לצלם לו אץ שורףש כף היד ולראות מה גיל העצמות שלו. לגבי ההריון הנוחכי, כל מה שאני יכולה לומר לך הוא להיות במעקב טוב. לבדוק קיום של סוכרת כבר בשבוע מוקדם. ולוודא שאין לך יתר לחץ דם לא מטופל. בת כמה את?

רונאסטל

New member
אני בת 36.

לחץ הדם שלי תקין, סכרת יש... נניח שגיל העצמות יהיה קטן מגילו הכרונולוגי, מה זה אומר גיל העצמות? מהו פער "נורמלי"? תודה על התשובה.

למעלה