שאלה לד"ר קרן

שאלה לד"ר קרן

שלום בשבועיים האחרונים אני סובלת מכאבים חזקים בשוק,נימול ידיים ורגליים,וטשטוש בעין. תוצאות בדיקות הדם שעשיתי מצביעות על כולסטרול וטריגליצרידים גבוהים TSH = 7.57, FT4 = 12.9' khnpumhyho 19.9 % האם זה תקין ? האם יתכן שאני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ? אודה לתשובתך משום שאני קצת לחוצה..

zippy22

New member
מנסה לעזור

שלום לך אני לא דוקטור ממש לא. אני בחורה אחרי כריתת בלוטת התריס שיודעת קצת על הנושא. לגבי השאלה שלך אני יכולה אולי לעזור בכך שאני ארשום לך את טווח הנורמל לגבי ה- TSH,T4 ו- T3. זה רשום לי כי בבדיקות דם שלי רשום מה התוצאות שלי ולשם השווה רשום בצד את הטווח של כל אחד. אני ארשום לך את הטווח ( לא את התוצאות שלי, מקווה שהבנת:) T4 - 10.3-24.5 T3 - 1.0-2.7 TSH - 0.4-4.0 כל עוד המספרים שיצאו בבדיקת הדם שלך הם בטווח של כל אחד מהם, אז זה בסדר. כתבת שה- TSH שלך יצא בסביבות ה- 7, אז שימי לך שזה לא בטווח התקין. שוב, אני לא רופאה. מקווה שעזרתי קצת

משמעות בדיקת תפקוד בלוטת התריס

שלום לך, קשה קצת להבין את התושבה שרשמת, אבל אם הבנתי נכון, ציפי צודקת שה-TSH שללך אינו בתחום הנורמה ומצביע על תת פעילות של הבלוטה. מאידך, מדובר בתת פעילות קלה ביותר ולכן אני לא חושבת שהיא יכולה להסביר את הסימפטומים שמנית. הייתי חוזרת על הבדיקה ובגלל הסימפטומים האחרים מבקשת גם בדיקת רמת סידן, ובדיקת CPK. לאחר הבדיקה החוזרת הייתי מתייעצת עם אנדוקרינולוג/ית לגבי נחיצות טיפול.

למעלה