שאלה לד"ר קרן תורגמן

• פותח הנושא orky
  • פורסם בתאריך

orky

New member
שאלה לד"ר קרן תורגמן

שלום ההודעה הקודמת שלי נשארה בעמוד השני ללא מענה. אודה לך מאוד מאוד אם תוכלי לענות לי אני מתנצלת מראש אם ההודעה ארוכה מדי. מחלת הגרייבס אובחנה אצלי לפני כתשעה חודשים. אני נמצאת במעקב חודשי אצל אנדוקרינית. כרגע אני מקבלת 75 מ"ג פרופיל (התחלתי עם מינון של 200 מ"ג) ו40 מ"ג דרלין בגלל הדופק המואץ. הרופאה אמרה לי שכדאי לשקול להרוס את הבלוטה ע"י טיפול ביוד מכיוון שקשה להגיע לאיזון אצלי 75 מ"ג זה מעט מדי ו 100 מ"ג זה הרבה מדי. לפי הבדיקות האחרונות T3 -3.50 T4 -13.2 tsh-0.02 . כרגע היא אמרה לי לעלות שוב את המינון ל 100 מ"ג ביום, לחזור על הבדיקות בעוד חודש וחצי ואז נחליט איך להמשיך. אני רוצה לציין שאני רוצה להכנס להריון והרופאה אמרה שיש לשקול את הצעדים גם בהתאם לזה. רציתי לדעת במה כרוך הטיפול ביוד, כיצד הוא מתבצע ואלה השלכות יש לטיפול כזה על הבלוטה וגם מבחינת הריון. תודה רבה אור

mcool

New member
מחלת Grave's

שלום אור וסליחה על הדילוג על הודעתך, אני לגמרי לא מסכימה. 9 חודשי טיפול הם עדיין לא סיבה להרים ידיים ולהגיד שהטיפול התרופתי לא יצליח. נכון שיש אנשים שקצת קשה למצאו את המינון שבדיוק מאזן אותם , אבל זה אפשרי. בהחלט לאור העובד שאת מתכננת הריון לא הייתי הולכת עכשיו על טיפול ביוד. לרוב במהלך ההריון יש הטבה ספונטאנית שמאפשרת אפילו לפהסיק טיפול במהלך ההריון. אם תקבלי כעת טיפול ביוד יבקשו ממך שלא תהרי בחצי שנה הקרובה. אז בהחלט שווה להתעקש קצת ולמצא את המינון המתאים עד ההריון. הטיפול ביוד קל למדי. מדובר בבליעת קפסולת יוד רדיואקטיבי, אבל כאמור מומלץ לא להכנס להריון בכמה חודשים לאחר הטיפול. חוץ מזה הטיפול מביא לתת פעילות של הבלוטה במוקדם או במאוחר. בואי תדחי את זה למועד מאוחר יותר.

orky

New member
תודה על תגובתך

שלום mcool אני בהחלט מסכימה איתך ש 9 חודשי טיפול הם לא סיבה מספקת להרים ידיים. עד כמה שידוע לי מסיפורים שונים ששמעתי זה שלוקח לפחות שנה עד שהבלוטה מתאזנת במקרים כמו שלי. לאור העובדה שציינת לגבי טיפול ביוד והריון אז אין לי בכלל ספק עכשיו שהטיפול הזה לא נכון עבורי ושבהחלט כדאי לנסות למצוא מינון מתאים עד ההריון. ושוב תודה רבה רבה לך על האינפורמציה

למעלה