שאלה לד"ר קרן תורג'מן

nuli 25

New member
שאלה לד"ר קרן תורג'מן

אני בת 25, מזה 10 חודשים ללא גלולות ומאז יוני מנסה להיכנס להריון. בריאה בדרך כלל. מאז הפסקת הגלולות- מחזורים לא סדירים. בבדיקות דם גילה הרופא שלי ערכים גבוהים של פרוגסטרון- 9.6, וכעבור 5 חודשים-6.3. כמו כן יש לי ערך גבולי של tsh-5.6. הרופא שלי הפנה אותי לבדיקות אצל אנדוקרינולוג. שאלתי היא- למה גורם ערך גבוה של פרוגסטרון בדם? האם אפשר להגיד שהוא בירידה? האם הטיפול בנושא זה פשוט? תודה מראש.

פרוגסטרון

שלום נולי, אני לא יודעת באילו יחידות נמדד הפרוגסטרון. אם זה ב-ng/ml, אלה ערכים שמצביעים על ביוץ. כלומר ההיפך של בעיה. פרוגסטרון עולה כתוצאה מביוץ ואצל נשים שאינן מבייצות הוא אינו יוצא מהתחום הפוליקולרי (השלב הראשון של המחזור). תסתכלי על דף התוצאות, הוא בד"כ בא עם ערכי יחוס בהתאם לשלב המחזור ותראי למה הוא מתאים.

nuli 25

New member
עבור ד"ר קרן תורג'מן

תודה על תגובתך, ערך הפרוגסטרון נמדד אצלי ב-nmol מדידה זו נערכה ביום החמישי למחזור. כמו כן בדיקות דם אלו נערכו לאחר שנטלתי ארגסט 5 ימים על מנת לזרז את המחזור, ועד כמה שאני יודעת ארגסט הוא הורמון הפרוגסטרון- אם כן- האם זה גרם לתוצאה שכזו? אודה לתשובתך.

לא נראה לי

שלום נולי, לא נראה לי שזו סיבה. אבל את בטוחה שאלה ערכים גבוהים? אם לקחת ארגסט לפני המחזור ולא המשכת לקחת אותו בזמן הבדיקה לא נראה לי שזו הסיבה. שוב אני לא ממש רגילה ליחידות האלה, אבל את בטוחה שזה גבוה? ערכים אלה הם בערך כמו 1.5 נ"ג/מ"ל. זה ערך נמוך ממה שצפוי לאחר ביוץ כך שנראה לי שזה בהחלט יכול להתאים לשלב הראשון של המחזור.

למעלה