שאלה לד"ר מנחם לס

ikrmr

New member
שאלה לד"ר מנחם לס

בס"ד לפני כ-12 שנים כשהייתה בחירת ליגת ה-NBA ב-50 השחקנים הטובים בתולדות הליגה לכבוד 50 שנים להקמת הליגה, כתבת ב"מעריב" (מדורך היה ממדורי הספורט המוצלחים ביותר שהיכרתי בכל השנים מאז שאני קורא עתונים במשך מעל 25 שנים מגיל 8) שיש שחקנים שהיו צריכים להיכנס במקום שחקנים אחרים ונתת רשימה של השחקנים עם הנתונים הסטיסטיים שלהם בקריירה. איני זוכר והדברים לא נרשמו. אם זה לא קשה מדי (ואולי הדברים רשומים אצלך), האם אתה יכול לכתוב כאן מי השחקנים האלו עם הפרטים הבאים: שמות, קבוצות שהם שיחקו בהן, ממוצעים בקריירה [אם אפשר אז גם בפלייאוף] ותארים והישגים.

מנחם לס

New member
תודה על המחמאה

אני בטוח שלכל אחד מאיתנו הותיקים ישנה רשימה קטנה של שחקנים שהיו צריכים להיות בין ה-50 ואינם, או להיפך. לענות על בקשתך היא עבודה קשה מדי. אבל כשאסיים את כתיבתי על כל אחד מה-50, אציג אתגר גדול חדש: לבחור את "50 האגדות" מחדש, אבל הפעם קובי, לברון, ועוד, יוכלו להיבחר.

ikrmr

New member
האם אפשר לקבל רק את השמות

בס"ד האם רק נתינת השמות (בעברית ובאנגלית) של שחקנים שאתה חושב שהיו צריכים להיות בין ה-50 (כמו דן איסל שאותו אני זוכר מאותו מדור במעריב) היא קשמה מדי? אם לא אז אני מבקש זאת. ואם זה קשה מדי, אז כמובן שאני מוותר (ויש צרות גדולות יותר, והעיקר שבוסטון סלטיקס שוב אלופים).

ikrmr

New member
הוספה לשאלה והערות לגבי האתר הופס

בס"ד אם אתה יכול להיענות לבקשתי, אז להביא גם את העמדות של השחקנים במגרש כפי שהם הוצבו ושיחקו בפועל, ובשמות להביא גם את השמות באנגלית. ההערות לגבי האתר: 1. איך ייתכן שב"אגדות" אין את לארי בירד שנחשב בעיני כמעט כולם לפורוורד הגדול ביותר בכל הזמנים (ולא רק בין הסמול פורוורדים), וכמעט כל מומחי ה-NBA בוחרים אותו לחמישיית כל הזמנים, ובמיוחד שאתה אוהד הבוסטון סלטיקס. 2. איך ייתכן שהמדור "היסטוריה" מעודכן רק לשנת 2006?

מנחם לס

New member
לארי בירד לא בין ה-50?

כמובן שהוא אחד מ-50 האגדות, וברור שכבר כתבתי עליו (אני הולך לפי ה-A-B-C של שמות המשפחה; היום אני ב-"J")

ikrmr

New member
אני חושב ששאלתי לא הובנה לגמרי

אני כמובן יודע שבירד נבחר בין ה-50, אך התכוונתי מדוע לא מופיע מאמר על לארי בירד במדור אגדות של אתר הופס כמו על מייקל ומג'יק ואחרים, אלא רק במאמריך.

ikrmr

New member
אני מקווה שהדבר יתוקן במהרה

בס"ד זו באמת פשלה רצינית שאין במדור אגדות של האתר מאמר על הסמול פורוורד הטוב בכל הזמנים ואולי אף הטוב בין כל הפורוורדים, מלבד שזה מרגיז אותי בתור מי שלירי הוא השחקן המועדף עליו מסיבות שכבר פירטתי לגבי האהדה לבוסטון סלטיקס (ומפני שהוא שיחק רק בבוסטון, לא הייתי צריך להתלבט בעניין האהדה אם הוא היה עובר לקבוצה אחרת, כי האהדה ללארי הייתה חלק חשוב באהדתי לבוסטון אך גם בוסטון כקבוצה משכה את תשומת לבי, אך כמובן שללא לארי בירד גם בוסטון כקבוצה לא הייתה יכולה להיות כפי שהייתה עם לארי בירד).

ikrmr

New member
בנוסף יש לעדכן את המדור היסטוריה

בס"ד יש לעדכן את המדור היסטוריה ל-2008

ikrmr

New member
לארי בירד

בס"ד בדף הפתיחה של המדור "אגדות" אין אין את לארי בירד ועל זה דיברתי, יש את מייקל ג'ורדן, את מג'יק ג'ונסון, אך אין את לארי בירד שראוי להופיע בדף הפתיחה של האגדות, לא פחות מכוכבי העל האחרים המופיעים שם (חוץ ממייקל ומג'יק). בכל מקרה אם בירד לא מופיע בדף הפתיחה של האגדות, איך אפשר להגיע למאמר שכתבת עליו, או על שאר השחקנים שנבחרו לחמישים השחקנים הטובים ביותר בתולדות ה-NBA ולא מופיעים בדף הפתיחה של "אגדות"?

OrEl74

Well-known member
מנהל
../images/Emo45.gif מה נסגר?

תשרשר כמו שצריך, מה זאת המתקפת הודעות הזאת?

ikrmr

New member
אני מתנצל

בס"ד בס"ד מפני שאני כותב חדש בפורום ולא מרבה לכתוב בפורומים, לא חשבתי על עניין השרשור, ואשתדל לשים לב לכך, כמו שאתה יכול לראות במקומות שונים שכך עשיתי מאז ששמתי לב לתגובתך זו שאני מגיב עליה כאן.

ikrmr

New member
עמדות שחקנים וג'רי ווסט

בס"ד לגבי עמדות שחקנים רציתי לשאול: ג'רי ווסט היה רכז או קלעי? וכן רציתי להעיר לגבי דבריך בעניין העמדות של בירד וגארנט: עצם זה משחק החוץ של בירד היה לא פחות טוב מאשר משחק הפנים שלו, ויכולת הקליעה מרחוק הייתה לא פחות טוב מכל קלעי טהור שהוא, הופכת אותו לסמול פורוורד קלאסי. יכולתו לקחת לא מעט ריבאונדים ולשחק באזור הסל כמו שחקן פנים, היא חלק מהיותו הטוב ביותר בעמדה זו בכל הזמנים (ואף הפורוורד הטוב ביותר מבין שחקני שתי עמדות הפורוורד). לגבי קווין גארנט, מספר הריבאונדים הרב שהוא לוקח, יכולת החסימה הטובה שלו ובכך שהוא לא יודע לקלוע מרחוק ממש, הופכים את הפאוור פורוורד לעמדה העטבעית שלו. יכולתו לקלוע מחצי מרחק וכמעט ממרחק הופכת אותו טוב יותר מפאוור פורוורדים אחרים, אך לא עושה אותו סמול פורוורד.

מנחם לס

New member
מי פאור ומי סמול פורוורד

לדעתי התווית שאתה מנסה להדביק על השחקן תלויה בקבוצה ששיחק בה וכיצד שיחק בה, וכן כיצד אתה מגדיר "סמול פורוורד" ו-"פאור פורוורד". לדעתי, משחקו של לארי בירד מתאים יותר להגדרה שלי של סמול פורוורד, וקווין גארנט לפי צורת משחקו בבוסטון הוא יותר "פאוור". מי ששאל על ג'רי ווסט - הוא היה שוטינג גארד, בשום פנים ואופן לא פוינט גארד

ikrmr

New member
זה בדיוק מה שכתבתי

בס"ד אני כתבתי שלארי בירד סמול פורוורד וקווין גארנט פאוור פורוורד. דווקא בתגובה שלך בנושא עמדות שחקנים כתבת שגארנט הוא יותר סמול פורוורד בגלל ש-75% מנקודותיו הם מחצי מרחק עד כמעט מרחק, ותווית לארי בירד כסמול פורוורד היא לא ברורה בגלל שהוא לקח לא מעט ריבאונדים. מה שכתבת בתגובתך הוא בדיוק מה שאני טוען.

מנחם לס

New member
איך להגיע למאמרים

אני לא יודע בדיוק על מה מדובר כשאתם כותבים "דף פתיחה לאגדות". אני חושב שאתם יכולים לקרוא את כל מאמרי על האגדות מ-A עד J אם תיכנסו ל-HOOPS.CO.IL ןתלחצו על "מאמריו של ד"ר לס". אם לא - תשאל את MALCOLM-X כיצד להגיע לשם!

ikrmr

New member
הבעיה שתמונה של לארי לא מופיעה בדף הפתיחה

בס"ד בהתייחסות האחרונה שלי לנושא כתבתי שבדף הפתיחה של המדור אגדות יש תמונות של מייקל מג'יק ועוד כוכבי על, ולארי בירד שהיה הפורוורד הטוב ביותר בכל הזמנים ראוי להיות בדף הפתיחה של המדור. לגבי להגיע למאמר עצמו, זו נקודה אחרת וטובה על המענה.

למעלה