שאלה לד"ר בלוך - פאקסט בהריון

שאלה לד"ר בלוך - פאקסט בהריון

ד"ר בלוך שלום רב, בעקבות הכתבה שהתפרסמה בynet , לגבי מומים מולדים בעוברים של נשים שלוקחות פאקסט, אשמח לתגובתך. תודה רבה

פאקסט בהריון

עד היום כל המחקרים שהתפרסמו לא העידו על מומים מולדים בעוברים של נשים אשר נטלו נוגדי דיכאון כולל פרוקסטין בזמן ההריון. למרות זאת, פסיכיאטרים המשיכו לטעון כי ההחלטה לטפל בנשים בזמן ההריון הנה מורכבת וצריכה לקחת בחשבון 2 גורמים חשובים ומנוגדים - מצד אחד הצורך לשמור על בריאות האשה ולהקל על סבלה (הקשה ביותר לעיתים) וכן לשמור על נזקים אפשריים (וידועים) לעובר כתוצאה ממצבה הנפשי של האם, מול הצורך להגן על העובר. אני תמיד גרסתי כי תמיד יש לשאוף לא לתת תרופות נוגדות דיכאון בהריון בשליש הראשון אלא אם התועלת הצפויה עולה על הנזק ההיפוטטי לעובר. המחקרים האחרונים לגבי פרוקסטין רק מגדילים את הדילמה אך בשום פנים ואופן אינם פוסלים את המשך מתן תרופה זו בהריון, כאשר טיפול זה הנו הכרחי!! כמובן שקיימות גם תרופות אחרות אותן מקובל יותר לתת בהריון.

תודה רבה ושאלת המשך...

כמי שחרדה מהריון ולידה, עד כדי המנעות מכניסה להריון, האם היית ממליץ בכל מקרה להתחיל בגמילה מהכדור או לחלופין להחליף תרופה, לפני הכניסה להריון? יש לציין כי בן זוגי לוחץ מאוד להפסיק הכדור בשל חשש מתופעות הלוואי, ואילו אני מרגישה בטוחה יותר עם הכדור, בפרט בתקופה כזו שמלחיצה אותי מאוד. תודה רבה, הפוטנציאלית

חרדה מהריון

הכי הייתי ממליץ על בירור פסיכולוגי יסודי לגבי הפחד מהריון ולידה. רק לאחר בירור זה ניתן יהיה להגיע למסקנות אחראיות לגבי חיוניות התרופה! יתכן ואחרי טיפול פסיכולוגי מוצלח גם לא תרגישי צורך יותר בכדור...

למעלה