שאלה לד"ר אלקיים

שרעות

New member
שאלה לד"ר אלקיים

ד"ר אלקיים שלום! אני מקווה שהגעתי אליך כי יש לי שאלה חשובה. אני עומדת לקבל אנטי TNF או אנבריל. חודש וחצי עלי לקחת אנטיביוטיקה כי היתה לי בדיקה מוחשת של שחפת בגודל של 13.5 מ"מ. אני רוצה לדעת מה טוב יותר ואיך מקבלים אנבריל? האם צריך רופא? או מספיק במרפאה המקומית? צורת הטיפול באנטי TNF ידועה לי. אני בת 62 וסובלת מזה 35 שנה מסכרת נעורים, היתה לי כהר התקפת לב אחת וידש לי דלקת פרקים שמאוד החמירה לאחרונה. כרגי אני מטופלת במטרוטקסט בזריקה בשבוע. הרופא המטפל שלי מבילנסון, אבל הקשר הוא מאוד רופף, קשה להשיג אותו. אשמח לתשובתך. תודה שרעות

אניטי TNF

קיימות שתי אופציות טיפוליות : מתן ENBREL בצורה של זריקות מתחת לעור פעמיים בשבוע- ניתן לקבלן במרפאה המקומית או שתלמדי להזריק בעצמך (רוב החולים נאתעים בהתחלה ומסתגלים יפה מאד בהמשך ) -האפשרות השניה הנה REMICADE הניתן בצורה של עירוי פעם בכמה שבועות- העירוי ניתן לרוב מסגרת אשפוז יום - באים בבוקר , מקבלים את העירוי תוך כמה שעות והולכים הביתה- הREMICADE ניתן יחד עם מטוטרקסט בעוד שהאנברל יכול להינתן לבד- הבחירה בעיקר בידייך- מה יותר נוח לך : זריקות תת עוריות או עירוי פעם בכמה שבועות ?

שרעות

New member
תודה לד"ר אלקיים

תודה ד"ר אלקיים זה היה מהר וחשוב. משרעות אין לי בעיה להזריק לעצמי אז כנראה שאבחר ב-ENBREL הבעיה היחידה היא איזה תרופה גורמת לפחות תופעות לואי? שוב תודה

למעלה