שאלה לדתיים

s u p e r mind

New member
@#$%&*@&%$#!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

"אם יש עונש על מעשים רעים זה שולל את הבחירה??? מדוע וכי למה???"- בחירה באיסור לבחור איננה בחירה חופשית. "בחירה חופשית" נכללת בשתי האפשרויות, לצורך העניין נביא לדוגמה את האמונה ביהוה... ע"פ הדת אדם שאינו מאמין ביהוה ואינו מקיים את מצוותיו חוטא גמור שדינו נחרץ. אם הדת אוסרת להרהר בכפירה, לא להאמין ביהוה- זוהי איננה בחירה חופשית... בחירה חופשית משמעותה- חופש לבחור אפשרות כלשהי, בלי כל סנקציות שיוטלו עליך; בחירה באפשרות מסויימת, ואפשרות להתחרט על אותה בחירה, ולנסות אפשרויות אחרות- זהו חופש בחירה אמיתי. אז נשאלת השאלה: מדוע יהוה נתן לאדם יכולת לבחור באפשרויות שונות כאשר אין לו בחירה חופשית במציאות? למה נתן לאדם יכולת להרע אם זה אסור ולא מוסרי, ואין חופש בחירה? למה פשוט לא נתן לו יכולת ללכת רק בדרך הישר, ביחד עם בחירה חופשית בתוכה? "אם החוק אומר שאסור לבצע פשע זה שולל הבחירה??? למרות החוק יש בחירה, והרבה בוחרים להסתכן ולעבור עליו!!!"- איננו מדברים כאן על שלילת חופש הבחירה האספקט האנושי, אלא על חוסר בחירה חופשית באספקט ה"אלוהי". האדם לא נתן לעצמו חופש בחירה, אבל ע"פ טענתך יהוה נתן לו... ואנו דנים כאן בשאלה- מדוע נתן לו יכולת בחירה חופשית, כשאין לו בחירה חופשית בעולמו (ע"פ הדת)?

בּאהבה

New member
../images/Emo132.gifאולי אני דיסלקטי...

לא מצליח לקלוט למה אם יש שכר ועונש זה שולל הבחירה... מה ההבדל בין הקנס של אלוקים לקנס של המשטרה? למה זה שולל הבחירה וזה לא??? לא קולט...

s u p e r mind

New member
תגובה

בחירה באיסור לבחור איננה בחירה חופשית. "בחירה חופשית" נכללת בשתי האפשרויות, לצורך העניין נביא לדוגמה את האמונה ביהוה... ע"פ הדת אדם שאינו מאמין ביהוה ואינו מקיים את מצוותיו חוטא גמור שדינו נחרץ. אם הדת אוסרת להרהר בכפירה, לא להאמין ביהוה- זוהי איננה בחירה חופשית... בחירה חופשית משמעותה- חופש לבחור אפשרות כלשהי, בלי כל סנקציות שיוטלו עליך; בחירה באפשרות מסויימת, ואפשרות להתחרט על אותה בחירה, ולנסות אפשרויות אחרות- זהו חופש בחירה אמיתי. אז נשאלת השאלה: מדוע יהוה נתן לאדם יכולת לבחור באפשרויות שונות כאשר אין לו בחירה חופשית במציאות? למה נתן לאדם יכולת להרע אם זה אסור ולא מוסרי, ואין חופש בחירה? למה פשוט לא נתן לו יכולת ללכת רק בדרך הישר, ביחד עם בחירה חופשית בתוכה? לפי טענתך יהוה ברא את האדם... ונתן לו יכולת לחופש בחירה... אבל כפי שהסברתי הוא לא נתן לו אפשרות לממש את חופש הבחירה מכיוון שאינו יכול לבחור את מה שמנוגד לדת ולחוקיה, כי אז יענש קשות- לכן נשללת ממנו חופש הבחירה למרות שניתנה לו היכולת לבחירה חופשית מלכתחילה. לא טענתי שכשאדם עובר למשל על חוקי התנועה, ומקבל קנס, לא שוללים ממנו את זכות הבחירה... אבל יש הבדל עצום בין הדברים, כי האדם לא "ברא" את עצמו ע"פ הדת, ולכן לא יכול היה לצמצם את חופש הבחירה רק למה שמתאים למוסר , ולכן מותר לאדם לשלול את הבחירה החופשית בכדי לשמור על חוקי האתיקה. אבל כשאנו מדברים על יהוה, אז לא מן הנמנע לשאול- מדוע פשוט לא נתן לאדם חופש בחירה מצומצם בהתאם לדת? מדוע נתן לו יכולת לחופש בחירה כאשר אין לו אפשרויות בחירה? למה לא נתן לאדם את החופש לבחור אך ורק בדרך הישרה ע"פ חוקיו? עכשיו הבנת?

neko

New member
כנראה שאתה באמת דיסלקטי:

אין לך בחירה חופשית לעבור על החוק. אם על דברים מסויימים שתעשה תקבל קנס, אין לך בחירה חופשית, יש לך סתם בחירה.

בּאהבה

New member
../images/Emo4.gifידעתי שמישהו יקפוץ על המציאה...

ברור שמבחינת התורה אסור לעשות מעשים מסויימים ואתה תיתן את הדין בסוף! אבל ה"עולם" הוא מלשון העלם!!! אתה לא רואה פה שכל מי שחוטא נענש, וכל מי שעושה מצווה מקבל שכר!!! ולכן אתה חופשי לגמרי לחטוא!!!

neko

New member
אבל אמנוניצחק למשל מבטל את

הבחירה החופשית כאשר הוא חושף בפני את העונש על מעשי.

בלי רע היה נורא משמעמם

וכיוון שאלוהים דואג לנו, יש גם רוע בעולם. בכל אופן, לא מבינה למה ההתנפלות על הדתיים עם הבחירהה החופשית. יש להם מידת בחירה "חופשית" בדיוק כמו שארנו, ז"א - גם להם אין (כי אם, על-פי האתאיזם, הגוף האנושי הוא מכונה, פעולותיו נכפות עליו ואינן תוצאה של בחירה חופשית) וכשחושבים על זה, אם כלל האוכלוסיה בעולם סובלת מדפיציט בבחירה חופשית, אז אולי זו באמת פעולת אלוהים?

בּאהבה

New member
../images/Emo13.gifאני אוהב את ההודעות שלך...

גם אם אני לא מסכים עם כולן...

dafnaleh

New member
ולפי הדת,

כל החוויות, האישיות, הכישרונות היופי והחוכמה עוברים למישהו אחר לגמרי, בגלגול הבא? ואיך "יופי" מתבטא בגן עדן? יש שם תחרויות יופי לרוחות רפאים?

dafnaleh

New member
ודבר נוסף,

הדברים האלה לא נמחקים. הם נשארים בליבם של אנשים אחרים. כך, אם היית אדם טוב ואהוב- תיזכר לטובה בליבם של אנשים. זהו "גן העדן" האמיתי! אם היית אדם שנוא ומאוס- אנשים יזכרו אותך לרעה= גיהנום.

Brusi

New member
אחרי שאמות

לא יהיה לי אכפת איך זוכרים אותי, כי אני מת!! ולמרות זאת אחיה חיים טובים ומכובדים גם אם אני יודע שאמות מחר.

למעלה