אבל אני מכיר אתאיסטים שנוהגים כמוך להשתמש בביטויים בציניות. אני חושב שהדתיים יטענו ש"נשמתך" דיודעת שיש יהוה, והיא שואפת לעבדו- ולכן אתה פולט ביטויים כאלה... מה לא ימציאו רק בכדי להאדיר את הזייתם
השעה: 5:00 בבוקר המקום: המטבח בבית הארוע: אתה מכין לעצמך כוס קפה לפני יום ארוך בטרם הספקת להתעורר סופית. פתאום הכוס נופלת ומתנפצת על הרצפה בקול חד. נוצרי: "jesus christ!!" יהודי: "אלוהים אדירים!" מוסלמי: "יא אללה!" (או משהו קרוב..) מה זה אומר? שאמרות כאלה שגורות בפינו ואופיין תלוי בתרבות בה נולדנו. גם אני חושב על זה הרבה כששואלים אותי (וזה קורה לכולנו 1000 פעם ביום..) אנשים ברחוב או בעבודה "מה קורה?", "מה המצב?" וכד', ברור שאני לא אתחיל להרצות להם ואעדיף ביטוי שסוגר ת'עניין בשתי מילים "ברוך השם" או "הכל טוב". כשאני אומר את הראשון, אני די מתחלחל מעצמי לפעמים, אבל מבין שזה חסר משמעות וערך באופן מוחלט... בקיצור- העיקר הכוונה כמו שאומרים. אבל בכל זאת- תשדרג את הלקסיקון! גם אני בתהליכים... יש למישהו עוד רעיון לתשובה במקום "ברוך השם" ? אגב, מצטער שעניתי על שאלה "לדתיים" (ממילא יום שישי בערב ועד מחר לא תקבל תשובות אמיתיות..
אם פתאום, אלוקים ישמור, עולה בי היצר לומר ביטוי תאיסטי שכזה, אני מתפלל חזק חזק לריבונו של עולם ישתבח שמו שיעזור לי להמנע מכך, ובעזרת השם, אני מצליח להשאר אתאיסט טהור. אמן.
כנ"ל גם אני. גם יותר מזה! כאתאיסט בכל רמ"ח אברי, אינני חושש להביע במקרים מסויימים (למשל בנושא שמירת הסביבה) דברים כגון "אל לנו להתערב במעשי הבורא"!!! או: "כל בני האדם נבראו בצלם אלוהים".