שאלה לדתיים

Lu Tze

New member
גם לי יש כאלה.

אה, וגם מחקרים של מדענים בתחום הזה. אני לא חושב שזה רעיון טוב להסתמך רק על היגיון במקרים כאלה.

אדרבא,

אני אשמח אם תפנה אותי למחקרים מדעיים על התפתחות המצפון. אבל הגיון והסתמכות על עובדות ידועות ועל נסיון מספיקים במקרים רבים. יש ראיות רבות לקיום בסיס מוסרי אוניברסלי. תרבויות שונות ורחוקות מאד זו מזו פיתחו מערכות של עקרונות מוסריים החופפים במידה רבה. למשל רצח נחשב רע כמעט בכל תרבות בעולם. כמו כן אני יודע מנסיון אישי שאפילו לילדים קטנים למדי יש יכולת הזדהות עם הזולת והבחנה מוסרית שבסיסה רגשי. בחן את עצמך: האם אין לך תגובה רגשית כאשר אתה שומע על מעשה עוול? האם אין לך "חוש צדק" פנימי? ראיה נוספת: אפילו בחברות שהתדרדרו לשפל של רוע ורשעות יש "חסידי אומות עולם" הפועלים בהתאם לצו המצפון, אף על פי שזה מנוגד לחלוטין לנורמות המקובלות בחברה. בכל סדום יש צדיק. המקום היחיד שממנו יכול הצדיק לשאוב את ערכיו נמצא בתוכו.

הקישורים לא ממש רלוונטיים

הראשון לא מתייחס למעשה למצפון כלל אלא ליכולת של ילד להפנים כללי מותר ואסור חיצוניים. בעצם גם בקישור השני מבלבלים בין שני הדברים, אם כי היכולת לקבל עקרונות בלתי אנוכיים מתוך עקרון, ולא רק על מנת שלא להענש, אכן קשורה במצפון (זה למעשה תנאי הכרחי לקיום מוסר פנימי, אבל בכלל לא תנאי מספיק). שני גורמים נפשיים נוספים שלדעתי חיוניים להתפתחות מצפון הם יכולת ההזדהות הספונטנית עם הזולת וקיום מחסום רגשי פנימי המונע מלהזיק לו.

Lu Tze

New member
קראתי את זה ב"גלילאו", אני חושב.

לא זוכר באיזה גיליון. בכל מקרה, לא דיברתי על מוסר, אלא על *מצפון*. מצפון אומר שאתה יכול להבדיל בין טוב ורע (ז"א, שלמונחים האלה יש משמעות כלשהי בעיניך) ומוסר אומר לך מה טוב ומה רע.

באהבה1

New member
../images/Emo122.gifצדיקתי היקרה!!!!!!!!

את טוענת "החברה הכתיבה" אני טוען "אלוקים הכתיב"! הויכוח לא פה! הויכוח הוא אם יש או אין אלוקים!!! וכבר אמרנו 15 מיליארד פעם! שכל חפץ מסודר! שאת רואה בעולם אתה מודה שמישהו סידר! (שעון, מחשב..) ואת לא טוענת שהסתדר לבד! ולכן לא לוקחת המחשב מהחנות בלי לשלם!!! אין שום סיבה שבעולם שלא תגיד על היקום המסודר שמישהו סידר!!!!!
נ.ב: איני מעוניין לשמוע הערות על התמונה!!! הפנו אותן לכל האתרים המדעיים!!! שכך משרטטים את הגלקסיה והאטום!!!
באהבה עזה...

dafnaleh

New member
אני לא חושבת שאני צדיקה, לפחות לא

במונחים שלך. "אין שום סיבה שבעולם שלא תגיד על היקום המסודר שמישהו סידר!!!!!" ודאי שיש. אני רואה את הצורך האנושי באמונה בכוח עליון, וזה מסתדר טוב יותר בראשי מאשר קיומו של אלוהים. כלומר, נראה לי הגיוני יותר שהדת הומצאה בעקבות הצורך האנושי בה. "שאת רואה בעולם אתה מודה שמישהו סידר! (שעון, מחשב..) " נכון, ואני יכולה ללכת למפעל לייצור שעונים ולראות שמישהו אכן מייצר אותם. דבר שאני לא יכולה להגיד אודות אלוהים. ומי אמר שההשלכה הזאת- "משום שבעולם הדברים לא "הסתדרו" לבד, אלא מישהו עשה אותם" (כגון שעון ומחשב), מדוע שתהיה נכונה? מי אמר שיש מקום להשוות?

L7

New member
הויכוח הוא האם יש לדתי תקשורת עם ה'

אין כלל משמעות אם יש או אין אלוהים. אם יש אלוהים שברא אך אנשים הם כנמלים בעיניו- כלומר לא שומע אותם ולא אכפת לו מהם בנסיבות אלו- אלוהים קיים והדת לא.

קספיאן

New member
אתה לא רוצה הערות על התמונה?

אתה תקבל בכל זאת, ככה לא נראה אטום!! האלקטרונים לא מסתובבים סביב גרעין כמו פלנטות סביב כוכבים. האלקטרונים נמצאים בענן צפיפות הנקבע לפי הקונפיגורציה האלקטרונית של כל יסוד ויסוד, ענני ההסתברות האלה נקראים אורביטלים. והם ממש, ממש לא דומים לסידור של הגלקסיה. למה אתה לא רוצה שנעיר לך על התמונה? אתה לא רוצה ללמוד קצת על העולם סביבך? אתה רוצה להשער שבוי ברמת השכלה של גן ילדים?

Lu Tze

New member
אני מבקש, מילים קצרות.

אתה עוד תגרום לבחור המסכן כאבי ראש עם מילים כמו "קונפיגורציה" או "אורביטלים". וכן, הוא רוצה להישאר שבוי ברמת השכלה של גן ילדים. והוא בחר בדת כתירוץ לכך.

Piren

New member
lol

exactly what "scientific sites" does he visit that showcase the universe in such a simplistic and WRONG view?

uri80

New member
ולמה, חמודי, אתה לא רוצה הערות?

כי זה עלול להרוס את האשליות העצמיות שלך? ואולי היקום מסודר בצורה כזו בגלל שיש כח משיכה שגרם לו לו להסתדר בצורה כזו עד שהמצב הגיע לשיווי משקל מסוים? אם כבר, תטען שאלוהים אכן הגדיר את כח המשיכה ואז אף אחד לא יוכל לסתור אותך כי זה כבר עניין של אמונה מצדך, אבל אל תנסה להביא הוכחות מדברים שאינך ממש מבין כנראה.

Governor

New member
`כל חפץ מסודר! שאת רואה בעולם אתה

מודה שמישהו סידר! (שעון, מחשב..) ואת לא טוענת שהסתדר לבד! ולכן לא לוקחת המחשב מהחנות בלי לשלם!!! אין שום סיבה שבעולם שלא תגיד על היקום המסודר שמישהו סידר!!!!!` אומללי, רבוי סמני קריאה _אינו_ מקנה תקף להבליך סדר _אינו_ מחיב מסדר! מי מסדר פתיתי שלג, גבישים צומחים, קרומים, dendrites? מי גורם להתכדרות של צביר אמורפי של אטומי מימן בחלל, והתכווצותם תחת משיכתם העצמית, עד שפורצת ראקציה תרמוגרעינית בארח ספונטני ונוצרת שמש? כל ענינים אלה, ואינספור נוספים, מתרחשים טבעית מעצמם. רק חרדים פאגנים/בורים/בערים אינם מבינים זאת _איך_ אתה מסיק שמשהו נוצר ע"י Ha-Shit (השי"ת)? הרי אתה מכיר רק מעשי ידי אדם (שעון, מחשב,...) והליכים טבעיים. איך, בבחנך אוביקט במציאות, תחליט באיזה אפן נוצר? הרי אנו מקבלים החלטות על סמך נסיוננו והכרותנו עם מקרים דומים מוכרים בהם נתקלנו בעבר. מה אומר לך שהאוביקט מסוים `נברא`, אם אף פעם _לא_ היית עד למעשה `בריאה` בידי ההזיה המצויה אך בין שתי אזניך? ______________________________________________________________ 0284392570

אוריאל 1

New member
למה שהוא יבקש זאת?

הקדוש ברוך הוא מתנהג במוסריות ולכן ציוה אותנו לא לגנוב,לא לרצוח,לא לאנוס וכד'.ללא תורת ישראל הקדושה לא היה מוסר בעולם,וכל אדם שחי את חייו ללא תורה אינו מתנהג במוסריות,ומוסר זה לא רק לא לרצוח אלה עוד הרבה דברים כמו למשל לדבר דברים לא יפים מאחורי גבו של חברו,לנאוף באשת חברך וכו',דברים שהם בגדר הנורמה בעולם הלא דתי {למרות שאני איני מכליל}. ללא התורה הקדושה לא היה בכלל מוסר בעולם?

שוב,

אין הדת מצווה על התנהגות מוסרית אלא על קיום מצוות, שלחלקן יש משמעות מוסרית ולחלקן אין כל קשר למוסר. הטענה כאילו "ללא תורת ישראל הקדושה לא היה מוסר בעולם" היא חסרת שחר. מוסר טבוע בנפש האדם ואיננו תלוי בשום קודקס חיצוני. יש אנשים טובים ומוסריים גם בשבט נידח בג'ונגל שלא שמע על תורת ישראל מעולם.

גוססי

New member
האל אינו מוסרי

הוא ציווה עלינו לבצע השמדת עם וכן לקח חלק בהשמדת עמו הנבחר (נבחר לחיסול?) ועוד כמה עמים. אלוהים הביא על האנושות מגיפות, רעב ואסונות טבע. מי שאינו מתנער מאל רשע כזה הוא או שוטה או רשע בעצמו.

באהבה1

New member
../images/Emo45.gifיש לך שאלות כ"כ מהותיות!!!!!!!!

כ"כ מהותיות במחשבת ישראל!!! טרחת לשאול אותן למומחים באמת??? הנה לפניך אי מייל לרב נויגרשל!!! תירשם במערכת (חינם)! ותבחר בשמו מתוך הרשימה! וקדימה!! לא יקח יותר מכמה דקות!!!

למעלה