שאלה לדתיים.

s u p e r mind

New member
שאלה לדתיים.

מדוע האוננות בחברה החרדית-דתית אסורה? הסבר קצרצר על אוננות: האוננות היא הפקה מינית ע"י מגע עצמי (בדר"כ) באיבר המין (בשני המינים); עפ"י רוב המגע מלווה מחשבות שיש להן אופי מיני. היום האוננות נחשבת לפעולה נורמאלית ומועילה בכל גיל, ואינה גורמת נזקים גופניים או נפשיים כלשהם. בגיל ההתבגרות גוף האדם מפריש הורמונים רבים אשר מעודדים את האדם להתרבות ע"י משגל, האוננות מאפשרת לאדם לשחרר את הלחץ הביולוגי שמפעילה מערכת הרבייה על שאר הגוף. לסיום אוסיף כמה אתרים המסבירים על אוננות, מעודדים אותה, ומסבירים את התועלת הרבה באקט מיני זה: ttp://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2696795,00.html http://www.doctors.co.il/article/408/ http://www.peep.co.il/wet/1041145961.php3

s u p e r mind

New member
מה שאני רוצה...

הוא נימוקים ל"לא" של אלוהים... או בניסוח שלך "תירוצים" של אותם אנשים שטוענים שאוננות היא "חטא" שמקלקלת את הנפש ודופקת את המוח.

L7

New member
סגפנות ומשמעת קפדנית היא סוג הנאה

המאפיין דתיים.

erez zon

New member
איסור השחתת זרע לבטלה

הוא הסיבה העיקרית לציווי זה.כיוון שנוזל הזרע מכיל פוטנציאל לחיים יש איסור להשחית את הזרע לחינם ע"י אוננות,או משכב זכר.היתר יחיד לכך ניתן במסגרת נישואין(תוך שמירה על כללי טהרת המשפחה)גם אם האישה הרה.

s u p e r mind

New member
לארז...

דבריך כלל אינם רלוונטיים בהנחה כי כל הזרעונים הנוצרים באשכים מתים תוך יומיים ומוחלפים ע"י זרעונים חדשים, אי אוננות גורמת לחצים רבים, אי ריכוז ומגבירה את הסיכויים למחלות נפשיות. כמו כן אוננות מנקה באופן יסודי את תעלות השופכה ובכך מפחתיה את הסיכוי ללקות בסרטן הערמונית. שים לב... ממילא הזרעונים מוחלפים כל יומיים, כך שזה לא משנה אם אתה מאונן או לא. דבר שני לכל זרעון יש מטען גנטי זהה, רק שיש זרעון X ויש זרעון Y, כל שאר התכונות בכל הזרעונים זהות. אי לכך טיעונך אינו מבוסס.

erez zon

New member
אתה צודק במאה אחוז

אני בדעתך(אני בכלל אתאיסט),התורה היא שטועה,אלא ששאלת מהו הנימוק הדתי לאיסור על אוננות ולכן הבאתי את הנימוק הדתי.

זאבי20

New member
וזה טעות

הנימוק שהזכרת לא מוזכר אפילו ברמז בשום מקום בתורה או בספרי ההלכה ,

Dark Muse

New member
לגבר אסור, לאישה אני לא מבין למה...

אולי בגלל הצניעות מלא לגבר אסור כי הזרע שלו יכול להיות "המשיח הבא" ואסור לוותר על חיים אבל לנשים מה בעיה בדיוק? מחשבות אסורות?

L7

New member
לכן הדתיים מבצעים מילת נשים

בקרב בדואים ובאפריקה

זאבי20

New member
אז מה אם זה לא מזיק?

זה שזה לא מזיק זה לא סיבה שלא יהיה לזה הסבר שזה מעשה אסור , גם אכילת חזיר זה דבר בריא ומחזק את הגוף , אבל חוץ מהגוף אסור לשכוח את הנשמה והוצאת זרע לבטלה גורמת לפגם איום ונורא בנשמה שהיא חלק אלוה ממעל עד כדי כך שכתוב בגמרא השופך זרע לבטלה חייב מיתה , טעם האיסור מוזכר באריכות בעיקר בספרי קבלה או חסידות וכנראה שהעניין הזה שייך יותר לחלק הנסתר שביהדות , ואגב מבחינה בריאותית קרי לילה מספיק .

s u p e r mind

New member
עזוב אותך מה כתוב בספרים...

תסביר לי איך בדיוק אוננות או אכילת חזיר פוגמת באיזשהו חלק בגוף (או גם ה"נשמה")? אתה יודע פשוט מתפלא על אנשים כמוך שמתבססים רק על כתבי יד עתיקים, הרי אנשים כתבו את הספרים הללו! אז אתה מבסס את האיסור על איסור שאנשים המציאו מן התירוץ שזה פוגע ב"נשמה" כלשהי? אני רוצה הוכחות, אני רוצה דוגמאות, אני רוצה הסבר מפורט איך בדיוק אוננות והנתון החדש- אכילת חזיר פוגעות בנו באופן כלשהו?

זאבי20

New member
הוכחות יש בשפע

אין שום הסבר מניח את הדעת לזה שיש אנשים שלא מאמינים בבורא עולם וחושבים שהעולם ברא את עצמו אלא זה שע"י אכילת חזיר ואוננות מוחם וליבם מתגשם והם פשוט נעשים מטומטמים , זה ההסבר היחיד . בקשר למה שכתבת שאמונתי מתבססת על כתבי יד עתיקים זה אכן נכון רק שלא שאלת את עצמך על מה מתבססים אותם כתבי יד עתיקים .

s u p e r mind

New member
הצחקת אותי...

"אין שום הסבר מניח את הדעת לזה שיש אנשים שלא מאמינים בבורא עולם וחושבים שהעולם ברא את עצמו" תגיד לי חוכמולוג מה אתה יודע מלבד הדת? מה אתה יודע על אנשים שאינם מאמינים באלוהים ובדת, ומה אתה יודע על טיעוניהם? מה אתה יודע על המדע? האם נחשפת לידע הנרחב של התרבות המערבית, או שאתה קורא רק ספרי דת? לדעתי התשובה ברורה, מלבד הדת אינך יודע רבות אז אל תשפוט אנשים שאינם כמוך, שיש להם השקפות עולם שונות משלך, שהם חוקרים ומגלים כל יום משהו חדש, שהם מפקפקים ומטילים ספקות ומסים לגלות את האמת לא ע,י המצאות אלא ע"י חקירת הסביבה, ניסויים אמפיריים, הגיון, אובייקטיביות, פומביות, כימות ועבודה קשה ומפרכת. עד שלא תכיר משהו אחר מלבד הדת אין לך זכות להגיד דברים כאלה. "אלא זה שע"י אכילת חזיר ואוננות מוחם וליבם מתגשם והם פשוט נעשים מטומטמים , זה ההסבר היחיד." לפי ממיטב ידיעתי דווקא אלה שאינם מאמינים באלוהים ואינם חיים ע"פ תפיסת העולם הפרימיטיבית של הדת אלא ע"פ רצונם החופשי והסובייקטיבי, הספקני וההגיוני, שמבוסס על חשיבה הגיונית ומחקר בלתי נלאה של האמת. אנשים כאלה הם נורא חכמים, בינהם היו המון גאונים שהקפיצו את האנושות כמה צעדים קדימה, ועד היום אנשים כאלה מנהלים את העולם וימשיכו לנהל אותו עוד שנים רבות. תסביר מניין לקחת את המידע שאלה שמאוננים ואוכלים חזיר מטוטמטמים? חקרת זאת? בדקת באופן כלשהו? חישבת סטטיסטיקות? לא נכון? אז למה אתה ממציא לי "עובדות"? אני ורוב האנשים בעולם מאוננים ואוכלים חזיר, אז מה כולנו מטומטמים ורק אנשים כמוך חכמים ונבונים? "בקשר למה שכתבת שאמונתי מתבססת על כתבי יד עתיקים זה אכן נכון רק שלא שאלת את עצמך על מה מתבססים אותם כתבי יד עתיקים." אז בוא תסביר על מה מתבססים אותם כתבי יד? ואם תביא לי הסבר אז אני רוצה גם הוכחה מצורפת לכך שדברייך מאומתים, כי עד עכשיו המצאת הכל והסתמכת על דבריהם והמצואתיהם של אנשים אחרים שמעולם לא חקרו ולמדו את הדברים כיאות.

Dark Muse

New member
אוננות זה בריא בור ועם הארץ שכמוך..

עוד לא נתקלתי במישהו שאמר שזה לא (חוץ מהכנסיות הרבנים וכוהני הדת המוסלמים)

Dark Muse

New member
טוב אז כולנו נלך לגהינום...

חוץ ממך והלא מאוננים ועושי הסקס בשביל הנאה...

ehudt

New member
לא זכור לי מחקר

אשר בודק את ההשפעה של אוננות על הבריאות של הנפש. אודה לך אם תפנה אותי למחקר בנושא.

theshahars

New member
לא דתיה, אבל...

כמה רעיונות הלקוחים ממיטב ידיעתי: רעיון "השחתת זרע לבטלה" מתכוון לכל הוצאת זרע מחוץ לגוף האישה. המדרשים על איש בשם "אונן" מהתורה מספרים שהוא גמר בחוץ - ולכן נענש. מכאן בא המונח העברי לאוננות. ובעניינים מיסטיים - לילית אשת השטן נוהגת לעבר את עצמה בזרע גברי שיצא לבטלה. כל זאת למיטב ידיעתי, כאמור. עלו והצליחו.

למעלה