שאלה לדר. תורג'מן

מורן12313

New member
שאלה לדר. תורג'מן

שלום,

הייתי אצלך לפני מספר חודשים, עם בעיית נשירת שיער מאז שאני נוטלת יוטירוקס ועם תחושה של גרד וצריבה תמידית בקרקפת, הייתי עם TSH 1.8.
המלצת לי להישאר עם אותו מינון ואם אני לא אחוש שיפור לאחר חצי שנה, להוריד את המינון על מנת שהגיע ל-LEVEL שיותר קרוב ל-3.

בעיקרון לא חיכיתי חצי שנה והורדתי את המינון, נשירת השיער קצת נחלשה ותחושת הגרד קצת נרגעה, אבל לא ממש, מה שהעלים את תחושת הגרד בקרקפת היה המעבר לחפיפה בשמפו לתינוקות, עם הימנעות משימוש במרכך לשיער ובקרם לחות לשיער (במקום קרם לחות אני משתמשת בשמן מרוקאי).
כתוצאה מכך גם נשירת השיער הופחתה בצורה משמעותית, אבל השיער עדיין חלש מאוד שביר ויבש! ובכל פעם שאני חוזרת לשימוש בשמפו רגיל תחושת הגירוי בקרקפת חוזרת.

שאלתי את רוקחת הראשית בחברת התורפות למה זה קורה והיא ניסתה להסביר לי שזאת תופעה ידועה, שלכל אחד יש את המינון המתאים לו שזה עיניין של ספיגה של התרופה בגוף ובנוסף גם עיניין מטבולי של פירוק.

לא ממש הצלחתי להבין למה אני לא יכולה להמשיך להשתמש בשמפו רגיל )-: השיער פשוט נראה יבש ולא חיוני ועדיין אני לא מרגישה שהשיער מתמלא בחזרה.
אשמח לקבל אסבר למה זה קורה, הרי הייתי בTSH מתחת ל-2 ועכשיו רמת ה-TSH שלי נעה בין 2.2-2.8.

אם את חושבת שיש צורך לבוא אליך שוב לביקור ויהיו לך תשובות יותר מעמיקות.

אשמח

אין לי הסבר

ולדעתי זה לא קשור לא ליותירוקס ולא לאיזון. ואם כן, ואם את אומרת שהשיער עדיין יבש, אולי כדאי דווקא להגביר את המינון ולהביא את ה-TSH לערך יותר נמוך. אבל אני ממש לא בטוחה שזה יעזור

מורן12313

New member
ברור שזה קשור לכדור ורמת האיזון...

והוכחה לכך הינה שהרבה מטופלים ביוטירוקס חווים בדיוק את אותה תופעת לוואי.
כולנו באותם פורמים שואלים את אותן השאלות.

למעלה