שאלה לדר' קרן תורגמן

poetry1

New member
שאלה לדר' קרן תורגמן

בבדיקת ct התגלה אצלי אדנומה ביותרת הכלייה בגודל 2.7*2.1 בבדיקת איסוף שתן : הכול תקין ונורמלי בבדיקת קורטיזול בדם התגלה הממצא הבא: 47 ויש הערה ליד המספר "שים לב ליחידות לקבלת ערכים ביחידות yg\dl יש להכפיל את התוצאה ב-0.036" זאת ועוד מצויין בבדיקה שהערך נמוך מהנורמה. שאלותיי: א. מה משמעות הדבר? ב. מהו הטיפול הניתן במקרה כזה , אם בכלל? על תשובותייך אודה מראש.
 
אדנומה של יותר הכליה וקורטיזול

שלום לך, קצת מבלבל אותי כאן. אם הבנתי נכון התוצאה דווקא ב-micg/dl ולא ב-nmol/l. כדי לעבור ממיקרוגרם לננומול יש להכפיל ב-27.6. אם התוצאה אכן במיקרוגרם/ד"ל, תוצאה של 47 כלל לא נמוכה. אם היא בננומול/ל', אזי זו תוצאה נמוכה, אבל השאלה אם זה לא נמדד לאחר נטילת גקסמטזון ערב קודם. אם כן אז התוצאה תקינה כי צפוי שהערך יהיה קטן מ-55. בקיצור מאד חשוב להבנתי שאדע בדיקו באילו יחידות זה מבוטא. אם הכל תקין מבחינה הורמונלית, ובהנחה שכך, עברו ממצא כזה יש לבצע מעקב הדמיתי. הייתי עושה CT חוזר בעוד חצי שנה. ואם אין שינוי שוב כעבור שנה.
 

poetry1

New member
ושאלה נוספת... האם אין בעיה או

כל קושי להיכנס להריון במצב הנ"ל? האם היית ממליצה להמתין חצי שנה ל-ct ואז להיכנס להיריון או שאין מניעה במצב הנוכחי? לתשובותייך, אודה
 
למעלה