שאלה לדר' מוצפי - סטף

jasmine38

New member
שלום למתעניינת

מה דעתך להרשם סוף סוף בתפוז? אשמח אם תסכימי
בהנחה ששמחתי היא שמחתך
זה הטרנד החדש. לא חייבים מחשב צמוד.

jasmine38

New member
שאלה לדר' מוצפי - סטף

תמיד מדברים על חיידקים ב-CF ובעיקר מדברים על פסיאודומונס עמיד , לא עמיד, ומה בתחום האפור. לאחרונה שמעתי ביטוי דומה על חיידק בשם סטף. האם אפשר להרחיב את המידע הכללי כל החיידק וההשלכות השכיחות ב-CF בשל עמידותו לאנטיביוטיקה? אני מבין שרוב החולים בשנות הנעורים- 90% בערך, נושאים את הפסיאודומונס העמיד. מה שכיחות הסטף העמיד בישראל? אפשר לשער שיש חולים שנושאים את שני החיידקים ביחד?

ה מוצפי

New member
סטף

סטף הוא אחד החידקים האופיניים שצומח בכיח של חולי CF, בעיקר בגיל הצעיר. בד"כ מגיב לתרופות כמו מתצלין (צפורל והמשפחה), אוגמנטין, זינט, אזניל... לפעמים יש חידק עמיד למתצלין בד"כ נרכש בזמן אשפוז מב"ח מה שנקרא MRSA (METHICILLIN RESIRTANT STAPH AUREUS. לאברור מה מידת האלימות שלו בחולי CF. אבל משתדלים מאוד להתפטר מזה ושזה לא יעבור לחולים אחרים. לכן מבודדים את החולים האלה באישפוז. פעם נשאות של MRSA היתה הוראת נגד להשתלה עקב הצורך בבידוד קשה וההתמודדות לאחר ההשתלה. היום הוראה זו בוטלה ברוב המרכזים. לסבך את העניינים לאחרונה יש"MRSA של הקהילה" שרגיש לאנטיביוטיקה אחרת ולא ברור עדיין מה המשמעות שלו בCF. לגבי פסוידומונס עמיד. אין לי סטטיסטיקה של חולי CF בארץ אך המספר 90% נראה לי מאוד מופרז. הדלימה בטיפול ב CF היא לשמור על מצב טוב במחיר הנמוך ביותר. עמידות לאנטיביוטיקה הוא אחד המחירים, לכן שינויים בטיפול ולעתים הפסקות ומניעת הדבקה חשובים.

למעלה