שאלה לדיון

OrlyNL

New member
שאלה לדיון

האם יש דמות שלא תסכימו לעולם לדבב? למשל - דמות של רוצח, דמות שמקללת....

OrlyNL

New member
ועוד שאלה שקשורה

הם פעם דיבבתם דמות ואח"כ התחרטתם על זה? (לא אהבתם את הדמות, לא נהניתם מהדיבוב?)

Tu Lus

New member
עוד לא דיבבתי מצויירים אבל

נראה לי שהייתי שמחה לעשות כל דמות. אני לא חושבת כרגע על דמות שממש לא הייתי רוצה לעשות. כמו משחק רגיל זה מגוון. בגלל זה.

מאיוש33

New member
אממ...

אם הדמות לא מקללת ולא פוגעת באנשים חשובים, אז סבבה
למשל, לא הייתי רוצה לדבב אחד ממשפחת סימפסון אם היו מארחים בתוכנית סלב והיו אומרים עליו דברים רעים או סתם דיעות סטריאוטיפיות... ועוד יותר גרוע אם הם היו מארחים בתכנית שלהם את סדאם חוסין....[להזכירכם: עניין הקריקטורות, וכל זה...] ואם כבר מדברים: מי מדבב את המפורסמים שמתארחים אצל משפחת סימפסון או סאות'פארק? הסלבס עצמם?

אממ..

אני לא במצב של "לסנן" דמויות..חח =)...קודם כל אני אתחיל לדבב ברצינות ואז.. אבל בלי קשר למצב שלי, אני לא חושבת שברוב הסדרות זה משמעותי- רוצח או מישהו שמקלל...לא הייתה לי בעיה לדבב גם דמויות שיורדות על אנשים, נראה לי...סה"כ זה לא אתה ואפילו לא רואים אותך..=)

lsabag

New member
לדעתי לא...

אעשה כל מה שאצטרך לעשות, הרי זה התפקיד שלי... דרך אגב למה לא ענית לי בפרטי?

טוב.

אני חושבת שבסרטים וסדרות לילדים אין רוצחים או קללות גסות במיוחד. הדבר הכי דומה לרוצח שראיתי הייתה מפלצת. ובקשר לשאלה- אין דמות שלעולם לא אסכים לדבב, אני אדבב כל מה שיתנו לי- אפילו אם ילדים שונאים את הדמות הזאת.

miaBaby

New member
לדעתי...

אפשר לדבב הכל בעצם כי הצנזורה בארץ לא כזו כובלת ובגלל זה אין סיבה שלא. מצד שני, עדיף שלא כי הומור, ביחוד כזה כמו SIMPSON או FAMILY GUY או SOUTH PARK נעלם חלק ממנו כשדופקים דיבוב- אין כמו שפת המקור, וההומור הזה הוא מאוד אמריקאי ועדיף שלא יגעו. לא הייתי שוללת את זה כי יש דיבובים שיוצאים נורא שנון ומצחיק ולכו תדעו, אולי גם לראות SOUTH PARK בעברית יהיה מצחיק רק כי זה כ''כ לא במקום. חח בואו נגיד שהייתי צופה בזה רק בשביל השוק שדיבבו דבר כזה. ולדעתי כל דמות שמדבבים מתחרטים טיפה על איך שדיבבנו אותה, תמיד יש מקומות קטנים שהייתי רוצה לעשות את זה אחרת- או הייתי רוצה יותר זמן... או שהאינטונציות יוצאות מוזר... דיבוב זה מסובך XD זה אף פעם לא מושלם.

NanyGosh

New member
אמממ...

טוב, בגלל שכל הדיבוב בעצם הוא סוג של משחק אז הדמות שאני אקבל לדובב לא חייבת לבטא את הדעות שלי. כך שזה לא משנה לי לשחק דמות שהיא לא אני [=

שאלה ללא ספק מעניינת!

יצא לי כבר לחשוב בעבר האם היתה או תהיה, איי פעם, דמות שלא הייתי מסכים כל כך לדבב... הסתכלתי על זה בהיבטים שונים. חשבתי שאם הדמות הזאת תהיה קיצונית מאוד אולי בהתחלה אהסס, אבל אחרי מחשבה ארוכה בעניין... הגעתי למסקנה שהייתי מחוכן לדבב כל דמות. אם נגיד והיו עושים סדרה מסוימת, שנגיד והיו בה ערכים לא הולמים כמו.. נגיד.. שנאת יהודים (סתם דוגמא) ואם נגיד הדמות שהיו מבקשים ממני לדבב היתה מבטאת את העניין בצורה הכי קיצונית, כמו קללות והסטה אנטי-יהודית - ממש לא הייתי מסכים איתה. בעיקרון, הדוגמא הזאת אולי קצת מוגזמת, כי ברור ששום סדרה כזאת לא תיכנס בחיים לארץ, אין מצב... אבל מצד שני אפשר לןהתסכל על זה ולקחת את האלימות של אותה דמות והקיצוניות שלה למקומות ועולמות אחרים לחלוטין, ולאו דווקא שנאת יהודים. אני מדבר על למשל אלימות של מבוגרים בילדים. פה יש לי דוגמא מצוינת... אני זוכר שלאחרונה צפיתי באחד מהפרקים של איוניאשה, והיה יצור שד כזה שהחריב כפר שלם - בו היו בין היתר ילדים (והראו בסדרה, באותו הפרק, את הגופות שלהם והכל...) אם נגיד הייתי מגיע למצב שבו אני מדבב דמות כזאת, אני לא יודע אם הייתי מסרב... אבל אני בטוח שהייתי עושה את זה עם סוג של ייסורי מצפון חחח... ובעיקרון, הבנתם ת'כוונה שלי... הייתי מדבב כל דמות, כי זאת עדיין סדרה מצוירת ולדבב רעים זה אפילו כיף יותר, אבל בתכל'ס - אם הייתי מביט לעומק הדמות הזאת ומבין מה היא עושה - אני בטוח שלא ממש הייתי מסכים עם זה... אבל כן הייתי מדבב אותה P:

../images/Emo207.gif אם כבר שאלות אז....../images/Emo9.gif

יש לי שתיים- 1. מדובבים גם בשבתות? כי אני דתיה וזה יכול להיות לי בעייתי... 2. יש מצב שבת תדובב בן או ההפך? (כי כמעט תמיד בטלפון חושבים שאני בן..אפילו כשהתקשרתי לאולפן הוא שאל אם אני בן או בת..חח)

miaBaby

New member
תשובות

1. את הסשנים של הדיבוב קובעים לך בטלפון ומנסים לסדר את זה שיהיה לך נוח. יצא לי לדבב גם בשבתות אבל זה בגלל שאני לא שומרת והסכמתי... אני בטוחה ב100% שמי ששומר לא יכריחו אותו לבוא לסשן בשבת :) 2. כן, יש מצב, בארה''ב זה מאוד נפוץ, פה כבר פחות. אבל כמו שיפה גבאי דיבבה את מרקו, או שהקול של גוהאן בDBZ היה בחורה, ארתור- שעושה אותו שירי גדני, וגם אני עשיתי את מק בבית פוסטר שהוא בכלל ילד בן 8 ועוד כמה בנים בכל מיני סדרות... קיצר, זה אפשרי אבל לא עושים את זה הרבה.

סבבה, תודה=]

אגב, בת כמה את? את גרה בLA או שאת בטיול או משו בסגנון? כי הגעתי לפורום אחרי שטסת ואני קוראת את החוויות אז מעניין אותי להבין את מהלך העניינים..חח

Hawkgirl

New member
מיה כבר ענתה ;-;

אבל סתם לעוד דוגמאות אפילו לימנו אנו לבנות שמדבבות בנים, בסדרה קיד פאדל, 2 מהדמויות הראשיות מדובבות ע"י בנות. הדמות הראשית-קיד פאדל, והילד השני(החכם הזה שלבוש כמו איזה פרופסור, אין לי מושג איך קוראים לו XD )

גבומון

New member
אחד מהם זה גם שירי גדני...

היא כזו תותחית... היא הייתה בארץ נהדרת גם :) ראיתי אותה מקליטה כשעשיתי את האודישן לפוסטר... היא מוכשרת לגמרי...אחץ המדובבת האהובות עלי :)

miaBaby

New member
XDאופס :S../images/Emo45.gif

לא שמתי לב שגבי השאיר את התפוז שלו פתוח פה... ההודעה מלמעלה שלי XD

למעלה